ForsideOpskrifterKimchi

Kommentarer

Kimchi — 26 kommentarer

  1. Det lyder rigtig lækkert, er pt igang med en omgang saurkraut, så kan ligeså godt lave en omgang Kimchi nu man er igang. Men hvor lang tid kan sådan noget holde sig i køleskabet når man er færdig?

  2. Hej Søren,
    tak for opskriften, og ros til dig for god og let tilgængelig instruktion.
    Har lige lavet din sauerkraut (1/2 portion) og vil prøve at lave Kimchi’en også, og i den forbindelse vil jeg gerne have at vide, hvor man kan få Kimchi-pasta.
    På forhånd tak!
    Hilsen fra moi/Mikka

    • Hej Mikka
      Mange tak for rosen :-).
      Hvis du ikke ønsker, at lave Kimchi pasta som beskrevet i opskriften, kan du måske købe det i asiatiske speicalforretninger.
      Dog er min kimchi pasta ret nem, at lave. :-).
      Bedste hilsner
      Søren

  3. Pingback:Kylling i rød thai karry |

  4. Hej Søren – endnu en af dine skønne opskrifter! Har endelig skaffet den koreanske chili – kan man fryse kimchipastaen eller indeholder den nogle vigtige bakterier, som dermed går tabt?

          • Hvis du har lyst til at prøve at bruge din kimchi i en varm sandwich, så kan jeg anbefale to skiver godt groft brød (gerne surdejsbrød), revet cheddar og parmesan samt masser af kimchi – mases godt sammen og lunes i toaster/panini jern eller evt på en pande med lidt smør (brug noget tungt til at holde sandwichen sammen) 🙂

  5. Nu står jeg med pasta til to mere portioner – men vil hellere lave alm sauerkraut
    Hvorfor er opskriften på pasta så stor ift selve opskriften på kimchi? Spild af dyr øko paprika :/

    • Hej Helle
      Du kan sagtens fryse din pasta og bruge den til f.eks. en karryret, hvis du ikke bruger den til Kimchi. Grunden til den større portion skyldes, at mængderne i forvejen er ret små. Jeg vil dog se på, at få den halveret så den passer nogenlunde.
      Bedste hilsner
      Søren

  6. Har lige lavet det i dag men der var så lidt pasta at det ikke kunne køre i mon blender men brugt min morder og ser ok ud

    • Hej Rene
      Det er rigtig, at mængden ikke altid er god i en blender. Men godt, at du kunne bruge din morter.
      Jeg bruger enten min morter eller minihakker.
      Bedste hilsner
      Søren

  7. Hej Søren,
    Tak igen for en skøn opskrift👍🏽
    Jeg er lidt usikker på om min Kimchi er god nok:
    Den øverste 1/3 er nu uden væske og er blevet bleg i farven. Jeg kan forstå at det ikke gør så meget at væsken er væk (i modsætning til anden fermenteret kål) men tænker du at det ‘blegede’ Kimchi er ok?
    Hej fra Stine

    • Hej Stine
      For at du kan finde ud af om din kimchi er god nok bør du kunne lugte eller smage dig til det. Lugter den muggen/dårlig eller er der begyndt at komme svampesporer på kimchien er den dårlig.
      Kimchi bør være under væde, da du ellers risikere at den bliver dårlig. Væden sørger for at den holder sig rigtig længe.
      Som jeg skriver i min opskrift på kimchi folder jeg nogle kålblade som holder kimchien under væden.
      Du kan lave en saltlage af af 50 g salt til 1 liter, som du hælder i din glas, så kålbladene er under væden.

      Bedste hilsner
      Søren

  8. Hej Søren – jeg er med på at kimchi/fermenterede ting skal dufte friskt/surt/syrligt – men jeg har fået et glas hjemmelavet kimchi forærende og det lugtede så kraftigt af kål/syre at det kunne lugtes i hele huset da vi åbnede glasset, det var så kraftigt at vi kasserede det (det så ellers ikke uappetitligt/muggent/fordærvet ud). efterfølgende lugtede både skraldespand og opvaskemaskine som havde vasket glasset, så kraftigt at vi måtte rense med vask og Rodalon… det er vel ikke meningen det skal ‘dufte’ så kraftigt – vel??
    Tak for super opskrift-side i øvrigt!!

    • Hej Petra
      Først og fremmest tak for rosen :-).
      Jeg tænker ikke at det skal lufte så kraftigt, at man kan lugte det i huset.
      Den patentglas jeg bruger til Kimchi er det samme, da der godt kan være en anelse luft af kimchien selv om glasset har været i opvaskemaskinen.
      Lidt af nysgerrighed, lugtede det krydderiagtig eller mere fermenteret, og smagte I på det?
      Bedste hilsner
      Søren

  9. Hej Søren! Det ser super lækkert ud, har bare lige et enkelt spørgsmål, eller to.
    Jeg kan ikke få kinaradise eller radise her hvor jeg bor, og ej heller forårsløg. Kan jeg bruge alm løg i stedet? Kan heller ikke få fiskesovs, kan jeg erstatte med østerssovs måske?
    Og sidste spørgsmål, jeg har ikke et sted med 18-20 grader, men vores aircon står på 25 grader i soveværelset, kan det gå an?
    Sorry for de mange spørgsmål 🙂

    • Hej Bolette
      Det gør ikke spor med spørgsmål, og det er ikke mange :-).
      Du kan undlade kinaradise og almindelig radiser og i stedet bruge mere gulerod eller kål.
      I stedet for forårsløg vil jeg foreslå at du bruger lidt porre.
      Du kan godt erstatte fiskesaucen med en smule østerssauce eller bare undlade det.
      Hvis du sætter din kimchi ved 25 grader bør du tjekke din kimchi mindst et par gange om dagen, da den måske gære en del. Sørg for lette låget for at frigøre trykket.

      Rigtig god fornøjelse med din Kimchi.

      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>