ForsideSalaterSurkål eller Sauerkraut

Kommentarer

Surkål eller Sauerkraut — 11 kommentarer

  1. Tak for opskriften. Den vil jeg prøve. Køber ellers surkål på dåse, men der er jo mere sport i at lave den slags ting selv.

    Lige et spm.:

    Du skriver: “Stil glassene et lunt sted omkring 21 grader i 1 2 uger”

    Mener du i 12 uger, eller mener du 1-2 uger?

    Mvh, Preben Kristensen

    • Hej Preben
      Kan kun anbefale, at gøre det selv :-).
      Jeg mener 1 – 2 uger, får jeg også lige rettet til. Nogle anbefaler også 3 – 4 dage, men jeg synes ikke at min surkål endnu er klar efter 1½ uge.
      Bedste hilsner
      Søren

  2. Pingback: Kimchi Koreansk Kål |

  3. I punkt nr 12 skriver du “Hver dag åbnes låget for, at lade de overskydende komme ud.”

    Men overskydende hvad???

  4. Kan man også bruge rødkål og spidskål til sauerkraut, eller skal det absolut være hvidkål?

    Du skriver at der dannes mælkesyrebakterier i hvidkålen når man tilsætter fint salt 50 gram per kilo hvidkål, presser kålen ned i et glas med tæt låg.

    • Hej Ullrik
      Du kan godt bruge spidskål eller rødkål.
      Jeg har skrevet 20 g salt pr. 1 kilo kål. Eller du kan bruge formlen som også står i opskriften. Mælkesyrebakterierne dannes efter saltet er masseret og kålen er kommet på glas, og står udenfor i x antal dage.
      Bedste hilsner
      Søren

    • Hej Michael
      Det er bedst med luft i glasset pga. overtryk. Jeg har prøvet, at det nærmest sprøjter ud når man åbner låget, eller det lækker uner processen.
      Hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen