Kylling Satay

af | 10. apr 2018 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Foråret er lige så langsomt ved at komme og hvorfor så ikke finde grillen frem til, en skøn thailandsk ret, kylling satay.
Disse krydrede kyllingespyd, serveret med en skøn thailandsk peanutbutter satay sauce er en super nem ret at tilberede på grillen.

Kyllingen får en utrolig lækker smag af den krydrede peanutbutter satay sauce, som både har en sødme og nøddesmag og samtidig til styrke fra chili. Alt sammen noget der passer utrolig godt sammen kyllingekød.
Da retten ikke tager frygtelig lang tid, at forberede og tilberede tænker jeg, at den sagtens kan gå som en velsmagende hverdagsret i forår og sommermånederne, og selvfølgelig resten af året. Alle ingredienser kan købes i de fleste supermarkeder, måske på nær tamarin.

Satay er oprindelig en af de bedste nationalretter fra Indonesien som med tiden har spredt sig til det meste af Asien da den er umådelig populær, hvilket jeg sagtens forstår.
Har man først smagt den fantastiske ret Satay bliver man bare bidt af den.

Som tilbehør kan man servere ris eller nudler og en frisk salat til.

 

Kyllinge Satay Lækre kyllinespyd med peanutsauce

Disse krydrede kyllingespyd, serveret med en skøn thailandsk peanut butter satay sauce er en super nem ret, at tilberede på grillen.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fjerkræ, hovedret, grill, kylling
Køkken: Thailand
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Kyllingespyd

  • 4 kyllingebryster
  • 1 spsk rød karry pasta
  • 1 tsk. stødt kommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ dl. kokosmælk
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 2 tsk. revet ingefær
  • 3 fed fint hakket hvidløg
  • 1 stilk citrongræs fint hakket
  • 1 tsk. rørsukker
  • Saften fra 1 lime
  • 2 spsk. peanut butter
  • Bambusspyd grillspyd

Peanut sauce

  • dl. kokosmælk
  • 2 spsk. rød karry pasta
  • ½ dl. peanut butter
  • 2 spsk. tamarin væde kan udelades
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. soyasauce
  • 3 fed fint hakket hvidløg
  • 1 spsk. sesamolie
  • Saften fra 1 lime

Sådan gør du

Kyllingespyd

  • Bland karrypasta, kommen, gurkemeje, kokosmælk, fiskesauce, ingefær, hvidløg, citrongræs, rørsukker, limesaft og peanutbutter sammen til en marinade.
  • Skær kyllingebrysterne ud i stykker af ca. 3 x 3 cm, som vendes i marinaden og sættes på køl i mindst 3 timer gerne natten over.
  • Sæt kyllingestykkerne på spyddene, som grilles over direkte varme mens de ofte vendes. De skal ca. have 8 minutter i alt.

Peanut sauce

  • Hæld kokosmælken i en gryde, som varmes op ved over middel varme.
  • Tilsæt karrypastaen, peanut butter, som koger ved omrøring i 4 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og varm sørg for, at saucen varmes op.
  • Server saucen til spyddene.

Noter

Man kan sagtens tilbrede peanut saucen i forvejen, og smøre kyllingestykkerne med marinaden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Jeg holder utrolig meget af det thailandske køkken, og dets variation og sammensætning af krydderier. Når jeg laver en hurtig ”wokret” er jeg næsten altid inspireret af thai køkkenet. De seks ingredienser jeg oftest bruger i flere retter chili, hvidløg, ingefær, fiskesauce, soysauce og limesaft til enten, at marinerer kød eller fisk i, eller som væde i en wokret.

Jeg bruger dem ofte på slum, men passer på hvor meget soyasauce der bruges, da den i sidste ende kan overdøve de øvrige ingredienser pga. saltsmagen.

Min favorit thai ingrediens er nok fiskesaucen og dets umami smag, som jeg også bruger i ikke thai retter, som eksempelvis en hurtig bolognese hvor det giver en umami smag til rette.

 

Prøv også disse Asiatiske retter: Butter Chicken // Kylling i Rød Thai Karry // Thai Inspireret Kyllinge // Indisk Vindaloo

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.