Meget ofte når jeg står med hel kylling eller kyllingefileter bruger jeg denne thai inspireret marinade til kylling. Den smager forrygende godt, og er meget nem at lave.
Thai inspireret kylling opskrift
Marinaden kan både bruges ved, at lade kyllingen trække i den et par timer eller dagen for inden, eller smøre den på kyllingen under tilberedning. Når jeg laver kyllingefileter lader jeg dem marinere i marinaden mindst et par timer forinden, de tilberedes i ovnen eller på grillen. Når det er en hel kylling der er delt som her, marineres de kort forinden. Samtidig smører jeg kyllingestykkerne med mere marinade ved tilberedning. Det giver dem en fantastisk lækker smag. Med denne opskrift på thai inspireret barbeque marinade kommer du ikke galt af sted.
Barbeque marinaden kan sagtens bruges til både frisk laks og svinekød. Hvis du bruger den til laks skal fisken kun marinere i ca. en time inden du tilbereder den i ovnen, på panden eller grillen.
Prøv disse kylling opskrifter: Rom Kylling // Yakitori Kylling
Thai inspireret grillet kylling
Ingredienser
- 1 kylling
- 2/3 dl. soyasauce
- 3 spsk. fiskesauce
- Saften fra 1 lime
- 1/3 dl. hoisin sauce
- 2 fed hvidløg revet
- 1 frisk ingefær af ca. 4 x 2 cm revet
- 1 birdseye chili eller lignende thai chili.
Sådan gør du
- Skræl ingefæren, riv den og hvidløgsfedende på et fint rivejern.
- Skær birdseye chilien i tynde skiver.
- Bland alle ingredienserne sammen.
- Del kyllingen ved, at skære lårene af, del dem i under og overlår, skær vingerne af og del dem og skær brystkødet af skroget og del det i tre stykker.
- Smør kyllingen med noget af marinaden et par timer eller dagen i forvejen, hvorefter den står på køl og trækker.
- Bruger du grillen bør temperaturen være omkring 180 grader. Du skal sørge for, at du kun tilbereder kyllingestykkerne i starten over direkte varme, hvor de meget ofte vendes.
- Læg dem dernæst på den indirekte side (dvs. hvor der ikke er direkte varme), hvor de færdiggrilles i ca. 15 – 20 minutter. Undervejs smøres de med resten af den lækre BBQ marinade.
- Hvis du tilbereder kyllingestykkerne i ovnen sættes den på 180 varmluft. Bland resten af BBQ marinaden ved kyllingestykkerne, som lægges i et ildfast fad. Sæt det i ovnen i ca. 20 – 30 minutter.
Noter
Tips til opskriften
- Kylling kan godt gemmes til næste dag i køleskabet.
- De kan enten opvarmes igen, eller serveres koldt.
- Husk altid at håndtere kylling for sig selv, og brug renvasket skærebræt og kniv.
En af vores yndlingsingredienser er kylling. En af grundene er at jeg kan lave rigtig meget forskelligt ud af som i denne thai inspireret kylling opskrift. Derudover kan både en hel kylling, kyllingeover- og underlår og brystfilet bruges til meget forskelligt.
Jeg er stor fan af min grill når det drejer sig om kylling. Jeg griller både helstegt kylling, kylling brystfileter med og uden fyld. Eller som her marinerede kyllingestykker. Uanset om du har en gas, kul eller elektrisk grill smager thai inspireret kylling helt særligt når den er grillet.
Server f.eks. kyllingestykkerne med en frisk mormorsalat til.
0 kommentarer