Thai inspireret kylling

af | 26. jun 2015 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Opskrifter

Meget ofte når jeg står med hel kylling eller kyllingefileter bruger jeg denne thai inspireret marinade, der smager forrygende godt, og er meget nem at lave.

Kyllinglår

Marinaden kan både bruges ved, at lade kyllingen trække i den et par timer eller dagen for inden, eller smøre den på kyllingen under tilberedning. Når jeg tilbereder kyllingefileter lader jeg dem marinere i marinaden mindst et par timer forinden, de tilberedes i ovnen. Når det er en hel kylling som her, marineres de kort forinden og smøres med mere marinade ved tilberedning. Det giver kyllingestykkerne en fantastisk lækker smag. Med denne opskrift på thai inspireret BBQ marinade kommer du ikke galt af sted.

BBQ marinaden kan sagtens bruges til både frisk laks og svinekød. Hvis du bruger den til laks skal fisken kun marinere i ca. en time inden du tilbereder den i ovnen, på panden eller grillen.

Grillet kylling

Thai inspireret grillet kylling

Thai inspireret marinade smager forrygende godt når man bruger den til kylling.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Kylling, Fjerkræ, Grill, Opskrift
Køkken: Asiatisk, Thailandsk
Forb. tid: 12 timer
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 kylling
  • 2/3 dl. soyasauce
  • 3 spsk. fiskesauce
  • Saften fra 1 lime
  • 1/3 dl. hoisin sauce
  • 2 fed hvidløg revet
  • 1 frisk ingefær af ca. 4 x 2 cm revet
  • 1 birdseye chili eller lignende thai chili.

Sådan gør du

  • Skræl ingefæren, riv den og hvidløgsfedende på et fint rivejern.
  • Skær birdseye chilien i tynde skiver.
  • Bland alle ingredienserne sammen.
  • Del kyllingen ved, at skære lårene af, del dem i under og overlår, skær vingerne af og del dem og skær brystkødet af skroget og del det i tre stykker.
  • Smør kyllingen med noget af marinaden et par timer eller dagen i forvejen, hvorefter den står på køl og trækker.
  • Bruger du grillen bør temperaturen være omkring 180 grader. Du skal sørge for, at du kun tilbereder kyllingestykkerne i starten over direkte varme, hvor de meget ofte vendes.
  • Læg dem dernæst på den indirekte side (dvs. hvor der ikke er direkte varme), hvor de færdiggrilles i ca. 15 - 20 minutter. Undervejs smøres de med resten af den lækre BBQ marinade.
  • Hvis du tilbereder kyllingestykkerne i ovnen sættes den på 180 varmluft. Bland resten af BBQ marinaden ved kyllingestykkerne, som lægges i et ildfast fad. Sæt det i ovnen i ca. 20 - 30 minutter.

Noter

Tilbehøret til denne opskrift kan f.eks. være Mormorsalat
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server f.eks. kyllingestykkerne med en frisk mormorsalat til.

BBQ Chicken

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!