Rom Kylling
Her i sommers har jeg fulgt med i Anne og Anders´ nye udsendelser på DR2 “På sporet af det tabte land”. I første afsnit besøgte de, De Vestindiske Øer, hvor Anne grillede rom marinerede kyllinger. Opskriften inspirerede mig til, at lave min egen version og har igennem sommeren lavet den et par gange. Marinaden er et hit, da den ikke brænder på og smager utrolig godt.
Prøv også: Glaseret Kylling // Butterfly Chicken i citronlage
Jeg har en af gangene serveret en salat af sauteret palmekål, spidskål og bok choy til, som jeg udgiver i næste uge.
Ingredienser:
- 1 hel kylling.
- ½ – 1 dl. god rom.
- ½ dl. tomatpassata (moste tomater).
- 1 spsk. amerikansk sennep, f.eks. French´s Classic Yellow.
- 1 tsk. chipotle.
- Salt og peber.
Fremgangsmåde:
Udskær kyllingen i 8 dele. Bland alle ingredienserne sammen til en marinade, som masseres grundigt ind i kyllingestykkerne. Kom det hele i en frostpose eller vakumeer det, og lad det stå natten over.
Dagens efter grilles kyllingestykkerne først direkte i et par minutter på hver side og dernæst indirekte i ca. 20 – 30 minutter.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks