Rom Kylling

af | 15. aug 2014 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Hovedretter

Her i sommers har jeg fulgt med i Anne og Anders´ nye udsendelser på DR2 “På sporet af det tabte land”. I første afsnit besøgte de, De Vestindiske Øer, hvor Anne grillede rom marinerede kyllinger. Opskriften inspirerede mig til, at lave min egen version og har igennem sommeren lavet den et par gange. Marinaden er et hit, da den ikke brænder på og smager utrolig godt.

Romkylling

Jeg har en af gangene serveret en salat af sauteret palmekål, spidskål og bok choy til, som jeg udgiver i næste uge.

Ingredienser:

  • 1 hel kylling.
  • ½ – 1 dl. god rom.
  • ½ dl. tomatpassata (moste tomater).
  • 1 spsk. amerikansk sennep, f.eks. French´s Classic Yellow.
  • 1 tsk. chipotle.
  • Salt og peber.

Rom Kylling

Fremgangsmåde:

Udskær kyllingen i 8 dele. Bland alle ingredienserne sammen til en marinade, som masseres grundigt ind i kyllingestykkerne. Kom det hele i en frostpose eller vakumeer det, og lad det stå natten over.

Dagens efter grilles kyllingestykkerne først direkte i et par minutter på hver side og dernæst indirekte i ca. 20 – 30 minutter.

Rom & Kylling

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Opskrift - Kålsalat af palmekål og bok choy | - […] ← Rom Kylling […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.