Grillet Butterfly kylling er en nem måde, at grille en kylling og opnår samtidig både super sprød skind og saftig kød. Udover kyllingen bagte jeg halve marinerede selleri og vendte forkogte rødbeder på grillen sammen med bagte pastinak. Jeg serverede syltede salturt og asparges til. De syltede salturt og asparges går rigtig godt til kyllingen og sellerien. Derudover afprøvede jeg Erlands (Fjordrejen.dk) brændte hvidløg.
Læs også disse opskrifter: Glaseret Kylling // Grillet Sommer Kylling
Ingredienser 4 personer:
- 1 kylling af 1400 – 1600 gr.
- Olivenolie.
- Saften og skallen af 1 citron.
- 1 hel rengjort knoldselleri, gerne en af de små nye.
- Hakket frisk timian, rosmarin og oregano.
- Citronsaft.
- 6 små forkogte rødbeder.
- 4 pastinak.
- Syltet Salturt.
- Syltet grønne asparges.
- 1 hel hvidløg.
Start med at placerer kyllingen på ryggen og skær rygsøjlen af, så kyllingen kan bredes ud, som nedenstående.
Bland olivenolie og citronsaft og skal. Hæld over kyllingen og maser den godt. Lad den evt. gerne stå natten over. Kyllingen skal have 45 min. på indirekte varme. Jeg ligger den altid i midten med kul i begge sider. Bland de hakkede krydderurter med lidt citronsaft og olivenolie. Rens sellerien godt, men undgå at skrælle den og halver den. Læg den på noget dobbelt folie og hæld krydderurteblandingen over, husk salt og peber og pak den godt ind.
Pakkerne skal have ca. 20 – 30 min. afhængig af selleriens størrelse, direkte på kullene. Lig dem ude i siderne.
Kog rødbederne i ca. 10 – 20 min. igen afhængig af størrelsen. Når de er færdige skyldes de under koldt vand og pilles/skrælles og skæres i passene stykker, inden de kommes på direkte grillvarme i et par minutter inden serveringen. Skræl og skær ligeledes pastinakkerne i passene stykker. Pastinakkerne skal have ca. 30 min. ved indirekte varme eller 30 – 45 min. i ovnen. Vend rødbeder og pastinakker i krydderurteblandingen inden serveringen.
Skær kyllingen ud når den er færdig og server ex. som nedenstående, hvor det brændte hvidløg er revet udover tallerkenen. Server med det udpakkede selleri, hvor det værste brændte skind er fjernet, grillede rødbeder og pastinak samt syltet salturt og asparges og oregano blomsten. Salturten på billedet er ikke så elegant igen :-).
Det ser rigtig godt ud. Man kan næsten smage den er saftig 🙂
Jeg har selv lige købt et par kyllinger på over 3 kg – lignede nærmest kalkuner …..og det er jo grill vejr i weekenden, så måske skal denne ret afprøves ?
/Erland
Er de fra landet, de kyllinger? Samtidig skal de nok have lidt mere end 45 min. :-). Retten er nu nem og jeg bruger ofte denne metode til BBQ af kyllinger eller “dåsemetoden”, som er holderen fra Weber.
/Søren
Ps. har lige fået bogen Smag på Kunsten, hvilket er et fantastisk flot værk :-).
Ja. En fra arbejdet spurgte om det var noget for mig 🙂 Dejligt at de ved jeg elsker mad og gode råvare.
Fed fed bog – og billig
/Erland