Syltet Salturt (Kveller)
I mit indlæg om Salturt lovede jeg, at bringe opskrifterne på syltning af Salturt. Jeg brugte to forskellige opskrifter, hvor af den ene er inspireret fra en af mine gamle kogebøger fra 1930 af Ingeborg Suhr, Mad, mens den anden er en mere traditionel lage. Dog har jeg ændret i begge opskrifter.
Syltemetode 1:
- Salturt.
- Henkogningsglas ½ l.
- ½ l. Fransk æblecidereddike.
- 3/4 dl. rørsukker.
- 1 spsk sennepsfrø.
- 2 dildskærme.
- Salt.
Syltemetode 2:
- Salturt.
- Henkogningsglas ½ l.
- 3 dl. lagereddike.
- 2 dl. vand.
- 1½ – 2 spsk Honning.
- 1 – 2 spsk. rørsukker.
- 1 Dildskærm.
- 1 tsk. korianderfrø.
- 1 Habanero Chocolate chili.
- Salt.
Ved syltemetode 1 blancherede jeg salturten først, hvilket jeg efterfølgende kunne konstatere ikke var nødvendig.Ved begge metoder koges eddiken op med de øvrige ingredienser til sukkeret/honningen er opløst. Stilles til side og køles ned. Henkogningsglasene skoldes og skylles med Atamon, så du sikrer dig, at de forbliver sterile. Når lagen er kølet ned kommes salturten i glassene og lagen hældes ved og stilles på køl.
Den syltede salturt er salt, syrlig og sød og kan bruges til både fiskeretter, fjerkræ eller kalvekød. Har du andre ideer til brugen af syltet salturt, så smid et par linjer.