Årets første høst af salturt er nu taget op. Jeg har i første omgang valgt, at forsøge mig med en pesto, som er lidt anderledes end de øvrige pestoer jeg har lavet. Farven er som på billedet mere lys og smagen er salt og frisk. Du kan læse mere om Salturt.
Prøv også opskrift på: Løvstikkepesto
Ingredienser
- 4 dl. groft hakket salturt
- 2 dl. revet parmesanost
- 1 dl. revet romanoost
- 2 fed hvidløg
- ½ dl. ristede pinjekerner
- 2 -3 dl. neutral olie som rapsolie
Udstyr
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne.
- Tilsæt evt. mere olie, såfremt pestoen ønskes tyndere.
- Når pestoen er kommet på glas, der først er skoldet og dernæst skyllet i atamon, hældes ca. 1 cm olie over. Dette gør, at pestoen konserveres og holder længere.
Noter
Pestoen kan bruges til nye kartofler, på fisk, til brød eller hvad man ellers har lyst til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hej Søren. Du havde ikke skrevet mængden af pinjekerner i opskriften, så jeg eksperimenterede. Jeg brugte 1/4 ristede pinjekerner og 3/4 valnødder… nok ca. 2 dl i alt. Det smagte rigtig godt.
Hej Helle
Tak for påmindelsen, og du selv fandt frem til mængden 😊.
Altid dejligt at vide der smagte rigtig godt.
Bedste hilsner
Søren