Salturt Pesto
Årets første høst af salturt er nu taget op. Jeg har i første omgang valgt, at forsøge mig med en pesto, som er lidt anderledes end de øvrige pestoer jeg har lavet. Farven er som på billedet mere lys og smagen er salt og frisk. Du kan læse mere om Salturt her.
Ingredienser:
- 4 dl. groft hakket salturt.
- 2 dl. revet parmesan ost.
- 1 dl. revet romano ost.
- 2 fed hvidløg.
- 2 -3 dl. neutral olie, ex. rapsolie.
Fremgangsmåde: Blend ingredienserne. Tilsæt evt. mere olie, såfremt pestoen ønskes tyndere. Når pestoen er kommet på glas, der først er skoldet og dernæst skyllet i atamon, hældes ca. 1 cm olie over. Dette gør, at pestoen konserveres og holder længere. Pestoen kan bruges til nye kartofler, på fisk, til brød eller hvad man ellers har lyst til.
Pingback: Salturt på Fanø | Mad i Danmark
Pingback: Dybstegt Salturt | GASTROmad
Pingback: Rødfisk på safran risotto | GASTROmad