og
Opskrift på salturt pesto

Årets første høst af salturt er nu taget op. Jeg har i første omgang valgt, at forsøge mig med en pesto, som er lidt anderledes end de øvrige pestoer jeg har lavet. Farven er som på billedet mere lys og smagen er salt og frisk. Du kan læse mere om Salturt.

Prøv også opskrift på: Løvstikkepesto

Opskrift på salturt pesto

Salturt Pesto

Skøn og nem opskrift på salturt pesto
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 dl. groft hakket salturt
  • 2 dl. revet parmesanost
  • 1 dl. revet romanoost
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl. ristede pinjekerner
  • 2 -3 dl. neutral olie som rapsolie

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienserne.
  • Tilsæt evt. mere olie, såfremt pestoen ønskes tyndere.
  • Når pestoen er kommet på glas, der først er skoldet og dernæst skyllet i atamon, hældes ca. 1 cm olie over. Dette gør, at pestoen konserveres og holder længere.

Noter

Pestoen kan bruges til nye kartofler, på fisk, til brød eller hvad man ellers har lyst til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Plukket Salturt
Ingredienser til Salturt Pesto

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Helle

    Hej Søren. Du havde ikke skrevet mængden af pinjekerner i opskriften, så jeg eksperimenterede. Jeg brugte 1/4 ristede pinjekerner og 3/4 valnødder… nok ca. 2 dl i alt. Det smagte rigtig godt.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Helle
      Tak for påmindelsen, og du selv fandt frem til mængden 😊.
      Altid dejligt at vide der smagte rigtig godt.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salturt på Fanø | Mad i Danmark - [...] Salturt Pesto Erlands opskrifter: [...]
  2. Dybstegt Salturt | GASTROmad - [...] Salturt Pesto. [...]
  3. Rødfisk på safran risotto | GASTROmad - […] Salturt pesto. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!