Salturt Pesto

af | 3. jul 2012 | Opskrifter, Syltning og konservering, Urter

Årets første høst af salturt er nu taget op. Jeg har i første omgang valgt, at forsøge mig med en pesto, som er lidt anderledes end de øvrige pestoer jeg har lavet. Farven er som på billedet mere lys og smagen er salt og frisk. Du kan læse mere om Salturt.


Ingredienser:

  • 4 dl. groft hakket salturt.
  • 2 dl. revet parmesan ost.
  • 1 dl. revet romano ost.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 -3 dl. neutral olie, ex. rapsolie.

Fremgangsmåde: Blend ingredienserne. Tilsæt evt. mere olie, såfremt pestoen ønskes tyndere. Når pestoen er kommet på glas, der først er skoldet og dernæst skyllet i atamon, hældes ca. 1 cm olie over. Dette gør, at pestoen konserveres og holder længere. Pestoen kan bruges til nye kartofler, på fisk, til brød eller hvad man ellers har lyst til.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Salturt på Fanø | Mad i Danmark - [...] Salturt Pesto Erlands opskrifter: [...]
  2. Dybstegt Salturt | GASTROmad - [...] Salturt Pesto. [...]
  3. Rødfisk på safran risotto | GASTROmad - […] Salturt pesto. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!