Løvstikkepesto

af | 8. sep 2015 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør, Urter

Løvstikken i min have står fortsat grøn og rank med masser af friske blade. Udover at bruge løvstikkebladende når jeg koger kartofler, i gryderetter kan man lave den skønneste pesto af løvstikkebladende. Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der kan blive over en meter høj. Den kræver ikke meget, men passer mest sig selv, så længe den får lidt vand.

Løvstikkepesto

Løvstikkepesto er anerledes i smagen end basilikumpesto. Jeg oplever den som mere frisk, men lige så god som en lavet på basilikum. Opskriften er næsten lig en med basilikumblade.

Løvstikke

Brug pestoen til forskellige retter eller som tilbehør til lidt brød, oliven og ost, og et godt glas vin.

Løvstikkepesto

Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der giver pestoen en utrolig lækker smag.
3.25 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør, Urter
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 dl. friske løvstikkeblade
  • 3 hvidløgsfed
  • 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
  • 2 dl. revet parmesan ost
  • 1 dl. revet romano ost
  • 2 dl. oliven olie
  • Saften fra ½ citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
  • Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
  • Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
  • Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.

Noter

Pestoen kan holde sig ca. 6 måneder og mere i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Pesto

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Eva

    En virkelig god opskrift!

    Svar
    • Søren

      Mange tak Eva.
      God påske.
      Søren

      Svar
  2. Sten

    Skal den varmes op før den kommes på glas?

    Svar
    • Søren

      Hej Sten
      Selve pestoen skal ikke varmes op inden den kommes på glas.
      Selv om jeg ikke selv gør det tænker jeg, at du evt. Kan blanchere løvstikken inden den blendes. Dvs. At smide den i kogende vand i ca. 15 sekunder og dernæst i isvand for, at stoppe kogeprocessen.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Sabrina Lindhardt Zühlke

    Hej Søren
    Vil man udelukkende kunne bruge parmesanost i stedet for blandingen af parmesan og romano?

    Mange hilsner Sabrina

    Svar
    • Søren

      Hej Sabrina
      Det kan du sagtens.
      Rigtig god pinse :-).
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!