Løvstikkepesto er en skøn pesto som er perfekt når den vendes sammen med nykogte sommerkartofler.
Løvstikkepesto er anderledes i smagen end basilikumpesto. Jeg oplever den som mere frisk, men lige så god som en lavet på basilikum. Opskriften er næsten lig en med basilikumblade.
Brug pestoen til forskellige retter eller som tilbehør til lidt brød, oliven og ost, og et godt glas vin.Løvstikken i min have står fortsat grøn og rank med masser af friske blade. Udover at bruge løvstikkebladende når jeg koger kartofler, i gryderetter kan man lave den skønneste pesto af løvstikkebladende. Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der kan blive over en meter høj. Den kræver ikke meget, men passer mest sig selv, så længe den får lidt vand.
Læs om: Basilikum Pesto // Tapenade // Persillepesto
Løvstikkepesto
Ingredienser
- 4 dl. friske løvstikkeblade
- 3 hvidløgsfed
- 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
- 2 dl. revet parmesan ost
- 1 dl. revet romano ost
- 2 dl. oliven olie
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
- Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
- Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
- Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 – 1 år.
En virkelig god opskrift!
Mange tak Eva.
God påske.
Søren
Skal den varmes op før den kommes på glas?
Hej Sten
Selve pestoen skal ikke varmes op inden den kommes på glas.
Selv om jeg ikke selv gør det tænker jeg, at du evt. Kan blanchere løvstikken inden den blendes. Dvs. At smide den i kogende vand i ca. 15 sekunder og dernæst i isvand for, at stoppe kogeprocessen.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren
Vil man udelukkende kunne bruge parmesanost i stedet for blandingen af parmesan og romano?
Mange hilsner Sabrina
Hej Sabrina
Det kan du sagtens.
Rigtig god pinse :-).
Søren