Løvstikkepesto
Løvstikken i min have står fortsat grøn og rank med masser af friske blade. Udover at bruge løvstikkebladende når jeg koger kartofler, i gryderetter kan man lave den skønneste pesto af løvstikkebladende. Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der kan blive over en meter høj. Den kræver ikke meget, men passer mest sig selv, så længe den får lidt vand.
Løvstikkepesto er anerledes i smagen end basilikumpesto. Jeg oplever den som mere frisk, men lige så god som en lavet på basilikum. Opskriften er næsten lig en med basilikumblade.
Brug pestoen til forskellige retter eller som tilbehør til lidt brød, oliven og ost, og et godt glas vin.

Løvstikkepesto
Løvstikken er en flerårig aromatisk plante, der giver pestoen en utrolig lækker smag.
Udskriv
Pin
BedømRet: Opskrift, Syltning, Konservering, Tilbehør, Urter
Køkken: Italiensk
Antal: 4
Ingredienser
- 4 dl. friske løvstikkeblade
- 3 hvidløgsfed
- 1 – 2 dl. ristede pinjekerner
- 2 dl. revet parmesan ost
- 1 dl. revet romano ost
- 2 dl. oliven olie
- Saften fra ½ citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Blend alle ingredienser. Såfremt pestoen er meget tyk kan du med fordel hælde mere olivenolie ved.
- Kom pestoen i skoldede glas, som efterfølgende er skyllet i Atamon eller vodka.
- Hæld ca. ½ cm olivenolie ovenpå pestoen, når det er kommet på glas. Dette præservere pestoen.
- Stil glassene på køl, hvor de kan holde sig i 3/4 - 1 år.
Noter
Pestoen kan holde sig ca. 6 måneder og mere i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!