Persille Pesto
Denne nemme og utrolig lækre persillepesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Persille pesto er i smag lidt anderledes end andre af de pestoer jeg har skrevet om, da persillesmagen passer rigtig godt til eksempelvis. oksekød og kalvekød, lammekød, svinekød eller vildt. Samtidig ser det virkelig godt ud på tallerkenen med den utrolig flotte grønne farve som pestoen har.
Prøv Også: Basilikum Pesto // Løvstikkepesto // Chimichurri
Opskrift på persille pesto
Persillepesto er utrolig nem at lave og det kræver få ingredienser og en blender eller stavblender. Jeg bruger næsten de samme ingredienser i denne pesto af persille som var det en klassisk italiensk basilikum pesto. Den eneste forskel er at jeg i denne pesto opskrift vælger at bruge en anden slags ost. Osten jeg nogle gange bruge er den danske Vesterhavs ost, som har lidt nøddeagtig smag og krystaller. Noget jeg personlig er vild med.
Persille Pesto
Denne nemme og utrolig lækrere persille pesto kan bruges som både dressing i salater eller burgere, som dip til brød eller til forskellige kødretter, hvor den giver retten et ekstra pift.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Syltning, Tilbehør, Appetizer,
Køkken: Dansk, Italiensk
Ingredienser
- 4 dl. bred eller kruspersille
- 1 dl. mandler hasselnødder eller pinjekerner
- 1½ – 2 dl. parmesanost eller Vesterhavsost
- 2 fed hvidløg
- 2 – 2½ dl. olivenolie
- 1 citron
- Salt og peber
Sådan gør du
- Start med, at skylle persillen grundigt, og tør den dernæst i et viskestykke eller salatslynge.
- Kom persille, mandler, ost, hvidløg og 1½ dl. oliven olie i en blender.
- Blend det hele og tilsæt evt. mere olivenolie for en tyndere konsistens.
- Smag til med salt, peber og citronsaft.
- Hæld pestoen på skoldede glas. Hæld lidt olie i hvert glas så pestoen dækkes, dette præserverer pestoen.
- Sæt glassene på køl.
Noter
Man kan selv lege lidt med pestoen ved, at komme mindre ost i og andre former for nødder eller kerne efter ens egen smag.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Opbevaring af pesto
Som mange andre pestoer kan persillepesto holde sig i køleskabet i omkring 6 måneder, og nogle gange længere tid. Husk altid at bruge skoldede glas som enten er skyllet i lidt vodka eller atamon. Når pestoen kommes i glassene skal man lade et par centimeter være fri op til kanten. Hæld dernæst olie i som dækker persillepestoen. Dette er med til at konservere den. Et andet tip er at vende glasset på hovedet efter du begynder at bruge af persille pestoen.
Det er altid en god ide, at bruge en ren ske og hælde noget af persillepestoen op i en skål når man servere den for sine gæster.
Ingredienserne til persillepesto.
Alle ingredienser kommes i blenderen eller beholder til en stavblender. Hæld eventuelt mere olie i hvis der er brug det.
Som blendes til den lækreste pesto.
0 kommentarer