ForsideOpskrifterPesto Tid, især den hjemmelavede af Basilikum

Kommentarer

Pesto Tid, især den hjemmelavede af Basilikum — 19 kommentarer

    • Hej Anders
      Fuldstændig rigtigt, at brændte pinjekerner kan få en rigtig dårlig smag. Jeg har lavet portioner uden at riste dem. Jeg ødelagde for 3 år siden ½ liter pesto, da jeg ikke var over pinjekernerne.
      Da jeg lavede denne portion lavede jeg samtidig en gang løvstikkepesto, men med hasselnødder.

  1. Pingback: Bruschetta og Pesto | GASTROmad

  2. Pingback: Sandwich af and | GASTROmad

  3. Pingback: Anmeldelse af Bosch MMB2000 Blender | GASTROmad

  4. Pingback: Salturt | GASTROmad

  5. Pingback: Opskrift Kylling med oliven - Pollo alle olive |

  6. Pingback: Salturt |

  7. Pingback: Marineret laks og pasta en fantastisk ret |

  8. Hej.
    Når jeg laver basilikum pesto så bliver det meget hurtigt mørkt /sort. Først bare i overfladen men efterhånden er det hele pestoen der bliver mørk. Hvordan opbevarer jeg det så det stadig ser friskt ud ?

    • Hej
      Jeg kan forklare hvordan jeg opbevarer det, hvilket er i køleskabet.
      Jeg kommer pestoen i gamle sennepsglas med låg, som først er skoldet og skyllet i atamon. Inden jeg kommer låg på glasset sørger jeg altid for, at hælde ca. 1 cm. olivenolie over selve pestoen, da det hjælper på konserveringen.
      Jeg ved ikke om du har gjort det samme, men muligvis kan det skyldes, at pestoen får ilt?
      Bedste hilsner
      Søren

    • Hej
      Du kan godt bruge hasselnødder. Dog giver de en lidt anden konsistens og smag, men har jeg har i løvstikkepesto blandet hasselnødder og mandler. Sørg for, at komme dem i lidt af gangen.
      God fornøjelse.
      Bedste hilsner
      Søren

  9. Hej.
    Først en stor tak og ros, for dine skønne opskrifter.
    Jeg har en have med forskellige krydderurter, som nogle af dem fryser jeg, andre vil jeg på glas, som pesto. Ind jeg kaster mig ud i dem, lige et spørgsmål.
    Kan de stilles i skabet, hvor jeg har alle mine syltet ting? Jeg har ikke sådan en stor køleskabet, til 20-30 små glas (altså til forskellige pestoer)
    på forhånd tak
    Gabriella

    • Hej Gabriella
      Mange tak :-).
      Mit umiddelbare svar er Ja.
      MEN, du skal være opmærksom på, at holdbarheden forkortes. Jeg tror og det er kun et gæt, at dine pestoer kan holde sig i 3 – 6 måneder. Det afhænger også, at hvor køligt det er i dit skab.
      Olier bliver efter ca. 6 – 12 måneder harske i smagen. Dog er det ikke så fremtrædende i en pesto, men vil med tiden kunne smages.
      Jeg ved ikke om du har en fryser? Hvis du har kan du forlænge holdbarheden ved at fryse dine pestoer, hvilket flere af læserne af min blog gør. Du kan med fordel fryse pestoen i mindre portioner.
      Håber det kan hjælpe dig.
      Bedste hilsner
      Søren

      • tak for dit svar Søren.
        Jeg regner (desværre ) heller ikke med at de holder lang tid. Olivenolien bruger jeg udelukkende, øko. jomfru (som ikke har mange tilsætningsstoffer)
        Jo vi har fryser, men der har vi mad (som jeg laver i store portioner) samt Jeg har allerede en del krydderurter i bøtte, som har det bedre med at være fryses ned end tørres. Udover det, har jeg lavet ca10-15 bakker som terninger. og så kommer der jo alt andet kød/brød slags, pizza..osv..
        Jeg har prøvet at fryser pestoen, men jeg synes ikke jeg har det sammen konsistent. og/eller smag som på glas.
        Ind du undre dig, hvorfor i alverden, laver jeg mad til en hær, så fordi jeg har fødevareallergier, som gør at mange af de E.nr. jeg kan ikke tåle…
        Bh. Gabriella

        • Det var så lidt. Jeg forstår godt, at du er nødt til, at lave til mange dage når du har fødevareallergi.
          Husk, når du hælder på glas, at dække selve pestoen med olie, hvilket konserverer den.
          /Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen