og

Kylling med oliven – Pollo alle olive

af | 28. maj 2014 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Simremad

Opskrift på kylling med oliven

Selv om årstiden for gryderetter er ved, at være ovre er jeg nødt til, at skrive et indlæg om denne skønne italienske ret Pollo Alle Olive (Kylling med Oliven). Retten smager og dufter simpelthen af sommer, sol og Middelhavet, som gør, at den egner sig godt her i slutningen af maj, hvor en pause fra grillen ikke gør skade. Kyllingen var en Hopballe kylling på 1940 g fra Hopballe Mølle, der ligger ved Vejle og Jelling egnen. Jeg havde købt den ved en af de lokale slagtere. Smagen var ikke meget forskellig fra en økologisk kylling.

Jeg valgte en lidt mere omstændelig metode, at tilberede retten på, da jeg alligevel ikke kunne holde pause fra min grill, og ønskede at tilføje lidt røgsmag til retten, hvilket ikke er nødvendig, men giver kun lidt ekstra sommersmag til retten.

Jeg serverede retten med en nem perlespelt otto, da jeg var udgået for risotto ris, og dampede spidskål vendt med grønne asparges til.

Ingredienser:

Kylling med Oliven:

  • 1 hel kylling skåret ud.
  • 50 – 100 g Fanøskinke (kan udelades eller erstattes af serrano- eller parmaskinke).
  • 10 skiver sortfods chorizo (kan udelades).
  • 3 fed hakkede hvidløg.
  • 1 stort hakket løg.
  • 2 dl hvidvin.
  • 1 – 2 dåser gode flåede tomater.
  • 60 g udstenede gode sorte oliven.
  • Saften af ½ citron.
  • 4 kviste hakkede frisk timian.
  • 2 kviste hakkede frisk oregano.
  • 6 hakkede salvie blade.
  • 2 kviste hakkede frisk rosmarin.

Dampet spidskål:

  • 1 spidskål skåret i ca. ½ cm. tynde strimler.
  • 2 spsk. smør.

Perlespelt Otto:

  • 2½ dl. perlespelt.
  • 5 dl. vand.
  • 6 grønne asparges.
  • Smør.
  • 1 – 2 spsk. æblecidereddike.

Fremgangsmåde:

  • Kylling med oliven: Parter kyllingen i ca. 12 dele og steg dem gyldne på en pande eller direkte på grillen. Tag dem derefter op. Skær Fanøskinken og chorizo i små tern og steg dem sprøde i en stor gryde, hvorefter de hakkede løg og hvidløg tilsættes. Når løg og hvidløg er glasklare kommes kyllingestykkerne tilbage i gryden, hvorefter vinen hældes ved, som koges med i 2 minutter. Tilsæt dernæst de flåede tomater, saften fra citronen og de hakkede krydderurter. Lad retten småsimre i 30 minutter, hvorefter de sorte oliven kommes ved. Lad den yderligere simre i 10 minutter.
kylling med oliven
  • Perlespelt Otto: Kog perlespelten som anvist på pakken, f.eks. 35 minutter. I mellemtiden brækkes enderne af de grønne asparges, som deles i mindre stykker. Når perlespelten er kogt færdig hældes æblecidereddiken ved og dernæst smørret lidt af gangen. Hold perlespelten varm og 5 minutter inden servering tilsættes de grønne asparges.
  • Dampet spidskål: Skær spidskålen i tynde strimler. Kom smørret i en gryde med vand, som koges op. Hæld den snittede spidskål i og lad det blanchere i ca. 3 – 5 minutter, hvorefter vandet sies fra.
Opskrift på Pollo alle olive

Server evt. retten med noget godt brød og pesto til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Kenneth N.

    Virkelig skøn og smagfuld opskrift. Har lavet den et par gange nu. Skal det gå hurtigt, med et par stykker kyllingestykker (overlår el. bryst) forstegt på panden, og simrer færdig i sovsen. Og varieret spidskålen ved i stedet at stege lidt rosenkål i halve, med hvidløg, balsamico og citron.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kenneth
      Dejligt at høre, og tusinde tak for fiffet du giver, når det skal gå hurtigt 🙏😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!