Kylling med oliven – Pollo alle olive
Kylling med Oliven eller Pollo alle Olive er en skøn dejlig Italiensk gryderet.
Selv om årstiden for gryderetter er ved, at være ovre her i maj måned, er jeg nødt til, at skrive et indlæg om denne skønne italienske ret Pollo Alle Olive, Kylling med Oliven. Gryderetten smager og dufter simpelthen af sommer, sol og Middelhav, som gør, at den egner sig godt her i slutningen af maj. Lige nu hvor en pause fra grillen ikke gør skade.
Kyllingen var en Hopballe kylling på 1940 g fra Hopballe Mølle, der ligger ved Vejle og Jelling egnen. Jeg har tidligere besøgt dem, og spist på deres egen restaurant. Jeg havde i denne forbindelse købt den ved en af de lokale slagtere. Smagen er ikke meget forskellig fra en økologisk kylling, men betydelig større.
Opskrift på Kylling med Oliven
Jeg valgte en lidt mere omstændelig metode, at tilberede kylling med oliven, pollo alle olive på, da jeg alligevel ikke kunne holde pause fra min grill. Jeg ønskede at tilføje lidt røgsmag til kyllingestykkerne. Dette er absolut ikke nødvendigt, men giver lidt ekstra sommersmag til retten. Du kan uden problemer brune kyllingedelene på panden eller i en stor gryde.
Jeg serverede retten med en nem perlespelt otto, da jeg var udgået for risotto ris. Dertil dampede spidskål vendt med grønne asparges, som er en skøn sommersalat.
Prøv også: Kylling Cacciatore
Kylling med Oliven – Pollo alle Olive
Kylling med oliven eller pollo alle olive er en skøn og nem klassisk italiensk gryderet.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Simreret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 Personer
Ingredienser
Kylling med Oliven
- 1 stk. hel kylling skåret ud
- 50 – 100 g Fanøskinke kan udelades eller erstattes af serrano- eller parmaskinke
- 10 skiver sortfods chorizo kan udelades
- 3 fed hakkede hvidløg
- 1 stk. stort hakket løg
- 2 dl hvidvin
- 1 – 2 dåser gode flåede tomater
- 60 g udstenede gode sorte oliven
- Saften af ½ citron
- 4 kviste hakkede frisk timian
- 2 kviste hakkede frisk oregano
- 6 hakkede salvie blade
- 2 kviste hakkede frisk rosmarin
Dampet spidskål
- 1 stk. spidskål skåret i ca. ½ cm. tynde strimler
- 2 spsk. smør
Perlespelt Otto
- 2½ dl. perlespelt
- 5 dl. vand
- 6 stk. grønne asparges
- Smør
- 1 – 2 spsk. æblecidereddike
Sådan gør du
Kylling med oliven
- Parter kyllingen i ca. 12 dele og steg dem gyldne på en pande eller direkte på grillen. Tag dem derefter op.
- Skær Fanøskinken og chorizo i små tern og steg dem sprøde i en stor gryde, hvorefter de hakkede løg og hvidløg tilsættes.
- Når løg og hvidløg er glasklare kommes kyllingestykkerne tilbage i gryden, hvorefter vinen hældes ved, som koges med i 2 minutter.
- Tilsæt dernæst de flåede tomater, saften fra citronen og de hakkede krydderurter.
- Lad retten småsimre i 30 minutter, hvorefter de sorte oliven kommes ved.
- Lad den yderligere simre i 10 minutter.
Perlespelt Otto
- Kog perlespelten som anvist på pakken, f.eks. 35 minutter.
- I mellemtiden brækkes enderne af de grønne asparges, som deles i mindre stykker.
- Når perlespelten er kogt færdig, hældes æblecidereddiken ved og dernæst smørret lidt af gangen. Hold perlespelten varm og 5 minutter inden servering tilsættes de grønne asparges.
Dampet spidskål
- Skær spidskålen i tynde strimler.
- Kom smørret i en gryde med vand, som koges op.
- Hæld den snittede spidskål i og lad det blanchere i ca. 3 – 5 minutter, hvorefter vandet sies fra.
Noter
Server evt. retten med noget godt brød og pesto til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Du kan bruge den slags kylling du finder bedst til kylling med oliven.
- I stedet for en hel kylling kan der bruges under- og overlår.
- Jeg vil anbefale du bruger gode sorte oliven, ikke de billigste da de har en anden smag, jeg ikke synes passer til retten.
- Pollo alle Olive kan nemt tilberedes dagen inden og opvarmes. Den er desuden skøn til flere dage, og kan godt fryses.
Server evt. retten med noget godt brød og pesto til.
Virkelig skøn og smagfuld opskrift. Har lavet den et par gange nu. Skal det gå hurtigt, med et par stykker kyllingestykker (overlår el. bryst) forstegt på panden, og simrer færdig i sovsen. Og varieret spidskålen ved i stedet at stege lidt rosenkål i halve, med hvidløg, balsamico og citron.
Hej Kenneth
Dejligt at høre, og tusinde tak for fiffet du giver, når det skal gå hurtigt 🙏😊.
Bedste hilsner
Søren