og

Opskrift på stegte ris med æg

Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker måde at forvandle en gang ris til en skøn hverdagsret.

Retten med æg og grøntsager er en utrolig nem måde, at bruge rester af ris på til en hurtig gang aftensmad på en travl hverdag.

Retten hedder oprindelig fried rice, men det danske navn er stegte ris. Opskriften er utrolig nem og let at gå til, og det gode ved retten er at den kan varieres med alle mulig andre ingredienser, som helst vil bruge.

Andre ingredienser i stegte ris

Du kan udelade æg, hvilket jeg personligt synes du ikke bør gøre. Æggene giver de stegte ris noget helt specielt og lækkert. Du kan nemt tilsætte eksempelvis stegt eller kogt kylling, friske rejer, skinketern eller andet til risene. Alt sammen er skønt når køleskabet skal tømmes for rester, og derved undgå madspild.

Derfor er stegte ris med æg lige noget for os, da vi ofte har lidt forskellige rester er grøntsager og kød liggende fra de foregående dage. Når de asiatiske saucer som soya og fiske sauce tilsættes får risene en skøn og autentisk smag.

Sådan laves stegte ris med æg

Først steges løg, hvidløg og ingefær inden de øvrige grøntsager tilsættes. De skal steges ved meget høj varme som andre wokretter, inden de kogte ris tilsættes. Risene steges sprøde hvorefter man skubber det hele til side og steger æggemassen, som til sidste blandes med de øvrige ingredienser. En virkelig hurtig og enkel måde at lave noget lækkert til aftensmaden på.

Hvilke slags ris skal jeg bruge?

Du bør bruge basmati ris eller jasmin ris til retten. Begge slags ris har i sig selv masser af smag, og de er velegnede til stegte ris. Du kan selvfølgelig også bruge de sundere brune ris som også bliver dejlige sprøde når det steges i en wok.  

Andre nemme opskrifter til aftensmad: Asiatisk Wokret // Kylling i Rød Thai Karry // Dirty Rice

Kinesisk stegte ris

Stegte ris med æg og grøntsager – Fried Rice

Stegte ris med æg og grøntsager er en nem og lækker måde at forvandle en gang ris til en skøn hverdagsret.
2.75 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Aftensmad, Grøntsager, Hovedret, Ris
Køkken: Kinesisk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 300 g. kogte og kolde basmati eller jasmin ris
  • 1 stk. rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. ingefær af 2 x 3 cm
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. rød peberfrugt
  • 1 stk. gul peberfrugt
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 dl. frosne ærter
  • 3 spsk. soyasauce
  • spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. hoisinsauce
  • 1 spsk. østerssauce
  • 1 stk. limefrugt
  • 4 stk. æg
  • Neutral olie til stegning
  • Salt og peber
  • 1 bundt Frisk koriander

Sådan gør du

  • Brug forkogte ris fra dagen før, eller kog en portion til 4 personer som anvist på pakken, og lad det køle ned.
  • Pil og hak løg og hvidløg i fine tern. Skræl ingefæren som rives på et rivejern.
  • Skræl gulerødderne som skæres i tynde stænger af 3 cm.
  • Skyl peberfrugterne som skæres i stænger af 3 cm.
  • Skyl forårsløgene der skæres i lange skiver på skrå.
  • Varm en wok eller dyb pande op og kom olie i panden.
  • Steg løg, hvidløg og ingefær, hvorefter gulerødder, peberfrugter og forårsløg vendes i wokken et par minutter.
  • Kom risene ved som steger med et par minutter indtil de frosne ærter tilsættes.
  • Tilsæt soyasauce, fiskesauce, hoisinsauce og østersauce, og lad risene stege indtil de bliver gyldne.
  • Pisk æggene sammen i en skål.
  • Skub risene til siden og hæld æggemassen i. Rør rundt i æggemassen indtil de har sat sig, og vend det med risblandingen.
  • Smag til med salt og peber og limesaft.

Noter

Server de stegte ris med æg med frisk koriander.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kinesisk stegte ris

Opskriften på stegte ris stammer fra det sydøstlige asien, og en del af Indonesiens nationalretter. Mange asiatiske lande som Kina, Japan og Sydkorea har deres version med og uden æg. Det er en typisk streetfood ret, da den laves hurtig med i en wok, når man er på farten. De første historier om denne ret med ris stammer helt tilbage fra 600 tallet i Kina.

Stegte ris med grøntsager

Asiatisk ret med grøntsager

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Bo

    Retten ser fin ud. Og jeg er sikker på, at den smager godt. I det kinesiske køkken ville man ikke bruge basmatiris, og så skærer man grøntsagerne mindre. Men det er selvfølgelig en smagssag. Jeg har et spørgsmål: bruger du tynd eller tyk soyasauce? Jeg ville bruge 1 spk. tyk og 2 tynd. Kan anbefale enten Lee Kum Kee eller Pearl River.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Bo
      Det er korrekt at kineserne ikke bruger basmati ris som er mere indernes ris. Jeg har brugt en helt almindelig soyasauce i retten, men tak for fiffet til dem du nævner.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
2.75 from 8 votes (8 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!