og
Dirty Ris Cajun ris

Dirty rice er en nem traditionel cajunret, som både kan spises som hovedret eller som tilbehør.

Navnet beskidte ris eller dirty rice skyldes den lidt brune farve risene får. Heldigvis smager retten fantastisk lækker og er desuden utrolig nem at lave.

Hvad er dirty rice?

Denne Louisiana kreoler ret dirty rice laves på ris, traditionelle cajun grøntsager, kyllingelever og selvfølgelig cajun krydderiet. Det er en typisk amerikansk southern comfort food opskrift, som er perfekt til en hurtig aftensmad.

Dirty rice opskrift

Opskriften på dirty rice er utrolig nem at gå til og tager alt i alt kun omkring 40 minutter at lave. Desuden kan denne cajun ret både serveres som hovedret eller tilbehør til andre skønne ting. I opskriften bruges hakket kyllingelever og kalv og flæsk, som begge dele giver en skøn smag til dirty rice opskriften. Du kan godt erstatte kalv og flæsk med udelukkende hakket kyllingelever. Jeg vil ikke anbefale du udelukker hakket kyllingelever, da det smager virkelig godt sammen med risene.

De traditionelle cajun grøntsager er en treenighed af løg, grøn peber og bladselleri stilke. Cajunkrydderi kan du købe i mange supermarkeder, som er et blandingskrydderi. Blandingen er af hvidløgspulver, løgpulver, hvid og sort peber, cayennepeber, timian og oregano. I rigtig mange kreoler retter som beskidte ris giver cajunkrydderiet den helt rette smag.

Tip til opskriften på dirty rice

Brug ris som brune eller jasmin til retten. Det skal helst være lidt løse i konsistensen.

Du kan sagtens servere beskidte ris næste dag eller fryse dem.

Brug en hønsefond eller grøntsagsfond fremfor kun vand, da det giver mere smag til risene.

Prøv også: Jambalalya // Stegte Ris

Dirty Rice beskidte ris

Dirty Ris

Dirty ris er en nem traditionel cajunret, som både kan spises som hovedret eller som tilbehør.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Ris, Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 1 stk. grøn peberfrugt
  • 2 stk. Bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 200 g. hakket kyllingelever
  • 200 g. hakket kalv og flæsk
  • 2 spsk. olie
  • 1 tsk. tabasco
  • 1 spsk. cajun krydderi
  • 1 tsk. timian
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. salt
  • 4 dl. brune ris
  • 8 dl. hønsefond
  • Peber

Sådan gør du

  • Skær løg, peberfrugt, bladselleri og hvidløg i tern.
  • Varm en gryde op ved medium varme hvori olien kommes i.
  • Steg grøntsagerne indtil de er bløde, hvorefter de tages op.
  • Skru op for varmen til middelhøj og tilsæt olien.
  • Brun kyllingelever og kalv og flæsk i omkring 5 minutter.
  • Kom grøntsagerne tilbage i gryden og tilsæt tabasco, cajun krydderi, timian, laurbærblade, salt, ris og kyllingefond.
  • Dæmp varmen og sæt låg på gryden. Lad det simre i omkring 20 – 30 minutter indtil risene er al dente.
  • Smag dernæst til med peber og eventuelt mere salt.

Noter

Dirty ris kan nemt bruges næste dag, eller fryses ned til senere brug.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på dirty rice

Tilbehør til beskidte ris

Hvis du serverer dirty rice som tilbehør vil Grillede Kyllingelår være helt ideelle. Krydrede Cajun Rejer vil også være super skønne og passer perfekt til risene. Men et par helt almindelig Danske Koteletter enten fra grillen eller panden er lige så lækre til beskidte ris.

Cajun- og kreoler køkkenet er en blanding af det oprindelige folk i Amerika og indvandrerne fra Spanien, Frankrig og Afrika. Cajun stammer oprindelig fra Frankrig i 1600-tallet og kreolerne var den lokale befolkning i New Orleans. De forskellige køkkener giver fantastiske gryderetter, fiskeretter og meget mere.

Dirty Rice beskidte ris

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!