og
Krydrede Cajun Rejer

Lækre store cajun krydrede rejer som er en skøn og nem opskrift med masser af inspiration fra Louisiana i det sydlige USA. Serveres perfekt som forret med lidt ris til.

Denne krydrede skaldyrsret af tigerrejer passer perfekt som en større forret eller mindre hovedret, hvis man serverer lidt ris eller brød til. Man kan ligeledes lave en salat til for at få mere fylde i et helt måltid.

Jeg valgte at flambere rejerne i lidt røget whisky, som er utraditionelt i denne ret og kan udelades. Men jeg synes at smagen giver lidt ekstra til denne Cajun ret med tigerrejer.

Rejerne får en utrolig lækker smag fra det helt særlige cajun krydderi, som er et blandingskrydderi bestående af hvidløgspulver, løgpulver, cayennepeber, timian, oregano og peber. Cajun krydderiet kan heldigvis købes i det fleste større supermarkeder. Udover det specielle blandingskrydderi har består mange af retterne af cajungrøntsager som er en treenighed af løg, peberfrugt og bladselleri.

Jeg har i rigtig mange år og lang tid før jeg startede bloggen holdt meget at cajun køkkenet på grund dets krydrede og fyldige gryderetter. Da vi tilbage i 2019 besøgte New Orleans og Louisiana fik vi rigtig mange klassisk cajun og kreoler retter bestående af skaldyr som rejer og østers.

Nogle af disse retter som cajun folket laver er eksempelvis Gumbo eller blackened fish og mange andre. Fælles for mange er retterne er, at der bruges rejer eller tigerrejer i dem. En af de skønneste Cajun retter er Jambalaya som jeg kan anbefale.

Har du prøvet disse lækre opskrifter: Thai Karry med TigerRejer // Grillede Fiskespyd // Tigerrejer på Grill

Krydrede Cajun Rejer

Krydrede Cajun Rejer – Lækker reje opskrift

Lækre store cajun krydrede rejer som er skøn og nem opskrift med masser af inspiration fra Louisiana i det sydlige USA. Serveres perfekt som forret med lidt ris til.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Skaldyr,
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 24 stk. tigerrejer
  • 100 g. hel bacon
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bladselleri stilk
  • 1 chili
  • ½ tsk. chipotle pulver
  • 2 – 3 tsk. cajunkrydderi
  • ¼ dl. whisky kan udelades
  • Eventuelt fløde
  • Olie til stegning
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Fjern skallen og dernæst tarmen fra tigerrejerne. De kan også købes uden skal.
  • Skær baconen i tern.
  • Skær skalotteløg, hvidløg, bladselleri og chili i tern.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor der kommes en spsk. olie på.
  • Steg dernæst baconen næsten sprød, hvorefter der skrues ned for middelsvag varme.
  • Tilsæt skalotteløg, hvidløg og chili som sauterer i 3 – 4 minutter.
  • Skru op for varmen og kom rejerne ved hvorefter whiskyen hældes på panden og antændes. HUSK at slukke for emhætten. Lad whiskyen brænde af.
  • Drys krydderierne over rejerne og drys med salt og peber.
  • Som alternativt kan man tilsætte lidt fløde, hvis man ønsker mere væde.

Noter

Server rejerne med eventuelt lidt ris til eller brød, og sauterede padron peber.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvad er cajun køkkenet?

Cajun og kreoler køkkenet stammer fra det staten Louisiana, og har med tiden udviklet sig med indflydelse fra de forskellige etniske grupper i syden. Selve cajunerne stammer oprindeligt fra Sydfrankrig, hvor deres køkken bestod af fisk, skaldyr og vildt. Kreolerne var den lokale befolkning som er en blanding af indianere, spaniere, franskmænd og afrikanere. Køkkenet som det udviklede sig til er med krydderier, store gryderetter og mange grøntsager og fisk og skaldyr.

Rejer lavet med cajun krydderi

Server rejerne med sauterede padron peber.

Stegt løg og bacon til rejer

Sauter løg, hvidløg og de øvrige grøntsager efter baconstykkerne er næsten stegt færdige.

Sauter tigerrejerne på panden

Kom rejerne ved de øvrige ingredienser.

Flamberede tigerrejer

Hæld whiskyen ved når panden er varm, tag den af komfuret og antænd så rejerne flamberes.

Tiger rejer med cajun krydderi

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Irene

    Fandt opskriften tiltalende, men kan desværre ikke vider sende på mail
    Har en god ven der desværre bor i ældrebolig, hvor køkkenfaciliteterne er begrændset
    Netop denne opskrift ville være mulig, hvis jeg forberedte så meget som muligt
    Jeg ved han godt kan li rejer og krydderet mad
    Ville så sende opskriften til ham, med – kunne det være en ide til næste gang vi spiste sammen
    Ja, ja nu printer jeg den ud
    Vh Irene

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Irene
      Når du printer kan du vælge at printe i PDF, som er en filformat som du gemmer på din pc, og derefter mailer til din ven.
      Du kan også markere teksten og sætte ind i et word dokument.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!