Krydrede Cajun Rejer
Lækre store cajun krydrede rejer som er en skøn og nem opskrift med masser af inspiration fra Louisiana i det sydlige USA. Serveres perfekt som forret med lidt ris til.
Denne krydrede skaldyrsret af tigerrejer passer perfekt som en større forret eller mindre hovedret, hvis man serverer lidt ris eller brød til. Man kan ligeledes lave en salat til for at få mere fylde i et helt måltid.
Jeg valgte at flambere rejerne i lidt røget whisky, som er utraditionelt i denne ret og kan udelades. Men jeg synes at smagen giver lidt ekstra til denne Cajun ret med tigerrejer.
Rejerne får en utrolig lækker smag fra det helt særlige cajun krydderi, som er et blandingskrydderi bestående af hvidløgspulver, løgpulver, cayennepeber, timian, oregano og peber. Cajun krydderiet kan heldigvis købes i det fleste større supermarkeder. Udover det specielle blandingskrydderi har består mange af retterne af cajungrøntsager som er en treenighed af løg, peberfrugt og bladselleri.
Jeg har i rigtig mange år og lang tid før jeg startede bloggen holdt meget at cajun køkkenet på grund dets krydrede og fyldige gryderetter. Da vi tilbage i 2019 besøgte New Orleans og Louisiana fik vi rigtig mange klassisk cajun og kreoler retter bestående af skaldyr som rejer og østers.
Nogle af disse retter som cajun folket laver er eksempelvis Gumbo eller blackened fish og mange andre. Fælles for mange er retterne er, at der bruges rejer eller tigerrejer i dem. En af de skønneste Cajun retter er Jambalaya som jeg kan anbefale.
Har du prøvet disse lækre opskrifter: Thai Karry med TigerRejer // Grillede Fiskespyd // Tigerrejer på Grill
Krydrede Cajun Rejer – Lækker reje opskrift
Lækre store cajun krydrede rejer som er skøn og nem opskrift med masser af inspiration fra Louisiana i det sydlige USA. Serveres perfekt som forret med lidt ris til.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Skaldyr,
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 24 stk. tigerrejer
- 100 g. hel bacon
- 2 stk. skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 bladselleri stilk
- 1 chili
- ½ tsk. chipotle pulver
- 2 – 3 tsk. cajunkrydderi
- ¼ dl. whisky kan udelades
- Eventuelt fløde
- Olie til stegning
- Salt og peber.
Sådan gør du
- Fjern skallen og dernæst tarmen fra tigerrejerne. De kan også købes uden skal.
- Skær baconen i tern.
- Skær skalotteløg, hvidløg, bladselleri og chili i tern.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor der kommes en spsk. olie på.
- Steg dernæst baconen næsten sprød, hvorefter der skrues ned for middelsvag varme.
- Tilsæt skalotteløg, hvidløg og chili som sauterer i 3 – 4 minutter.
- Skru op for varmen og kom rejerne ved hvorefter whiskyen hældes på panden og antændes. HUSK at slukke for emhætten. Lad whiskyen brænde af.
- Drys krydderierne over rejerne og drys med salt og peber.
- Som alternativt kan man tilsætte lidt fløde, hvis man ønsker mere væde.
Noter
Server rejerne med eventuelt lidt ris til eller brød, og sauterede padron peber.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hvad er cajun køkkenet?
Cajun og kreoler køkkenet stammer fra det staten Louisiana, og har med tiden udviklet sig med indflydelse fra de forskellige etniske grupper i syden. Selve cajunerne stammer oprindeligt fra Sydfrankrig, hvor deres køkken bestod af fisk, skaldyr og vildt. Kreolerne var den lokale befolkning som er en blanding af indianere, spaniere, franskmænd og afrikanere. Køkkenet som det udviklede sig til er med krydderier, store gryderetter og mange grøntsager og fisk og skaldyr.
Server rejerne med sauterede padron peber.
Sauter løg, hvidløg og de øvrige grøntsager efter baconstykkerne er næsten stegt færdige.
Kom rejerne ved de øvrige ingredienser.
Hæld whiskyen ved når panden er varm, tag den af komfuret og antænd så rejerne flamberes.
Fandt opskriften tiltalende, men kan desværre ikke vider sende på mail
Har en god ven der desværre bor i ældrebolig, hvor køkkenfaciliteterne er begrændset
Netop denne opskrift ville være mulig, hvis jeg forberedte så meget som muligt
Jeg ved han godt kan li rejer og krydderet mad
Ville så sende opskriften til ham, med – kunne det være en ide til næste gang vi spiste sammen
Ja, ja nu printer jeg den ud
Vh Irene
Hej Irene
Når du printer kan du vælge at printe i PDF, som er en filformat som du gemmer på din pc, og derefter mailer til din ven.
Du kan også markere teksten og sætte ind i et word dokument.
De bedste hilsner
Søren