Grillede Tigerrejer på spyd

af | 16. aug 2022 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Grillede tigerrejer på spyd

Hele grillede tigerrejer sat på spyd og grillet er en utrolig nem måde at lave dem på. Når de først er marineret i hvidløg og chili får de den helt perfekte smag. Vi er vilde med denne opskrift på en forret med grillede rejer, hvilket langt de fleste vil elske at smage.

Bruger du den som hovedret så læs med, så du nemt kan servere andre ting til.

Rejer som tigerrejer er noget af det nemmeste at lave, og et skaldyr jeg altid har været stor fan af. De kan købes i langt de fleste supermarkeder, både med og uden skal. Jeg bruger oftest dem uden skal, da jeg derved ikke behøves at bruge tid på at pille dem.

Sådan laver du Tigerrejer på Grill

Jeg har lavet en hurtig marinade til tigerrejer på grill af hvidløg, chili, ingefær og lime med lidt teriyaki sauce i. Den piskes hurtig sammen hvor rejerne marinere i en lille time.

Dernæst sættes de på bambus spyd, som har ligget i vand. Når rejer på spyd grilles er det en god ide at pensle dem flere gange med marinaden.

Tigerrejerne skal grilles over direkte varme som står på høj middelvarme i omkring 5 minutter på hver side eller indtil de begynder at skifte farve fra bleg til rødlig. Husk at vende dem undervejs.

Prøv også disse dejlige skaldyrsretter: Krydrede Cajunrejer // Hjemmelavet Rejesalat // Grillet Hel Hummer

Store rejer på grill

Grillede Tigerrejer på spyd

Hele grillede tigerrejer sat på spyd og grillet er en utrolig nem måde at lave dem på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grill, Skaldyr
Køkken: Middelhavskøkkenet, Japansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 24 stk. tigerrejer
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk. ingefær af 2 x 3 cm
  • 1 stk. chili
  • 2 stk. lime
  • 3 spsk. teriyakisauce
  • 2 spsk. neutral olie
  • 1 tsk. sesamolie
  • ½ tsk. salt

Udstyr

  • 24 bambus spyd
  • vand

Sådan gør du

  • Placer bambusspyddene i vand.
  • Soigner tigerrejerne som placeres i en skål
  • Riv hvidløgsfeddene og ingefæren.
  • Del chilien i to og fjern eventuelt kernerne. Hak chilien meget fint.
  • Kom revet hvidløg, ingefær og chilien i en skål.
  • Skær limene i to og pres væden i skålen hvor de øvrige ingredienser kommes i.
  • Hæld marinaden over rejerne som sættes i køleskabet i 30 – 60 minutter.
  • Sæt dem dernæst på spyd.
  • Grill dem over direkte varme som sættes på middelhøj i 5 minutter på hver side.
    Du skal være OBS på, at hvis der er fuld smæk på kul eller gassen er omkring 2 minutter nogle gange nok.
  • Undervejs pensles de med den overskydende marinade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tilbehør til grillede rejer

Tilbehøret til tigerrejer på grill kan nemt laves på grillen, hvilket kan være grillede padron peber og hele majskolber. Begge dele smager skønt til rejerne. Jeg elsker et lækkert Hjemmelavet Ciabatabrød sammen med rejerne og Hvidløgssmør til.

Opskriften kan selvfølgelig laves i ovnen, hvor tigerrejerne ikke sættes på spyd, men placeres i et fad med marinaden i. Sæt dem i ovnen og lad dem tilberede i 5 – 10 minutter ved omkring 200 grader. På den måde får du også nogle skønne smagfulde skaldyr.

Kan du gemme de tilberedte tigerrejer til næste dag?

Ja det kan du godt, selv om mange ikke anbefaler det, men husk at de skal opbevares i køleskabet. Det er altid en god ide at lugte til dem.  Varm dem ikke varmes op igen.

Store rejer på grill

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Tina

    10 minutters tilberedningstid lyder af meget lang tid. Normalt giver jeg rejer højest et til to minutter

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Tina
      Jeg er helt enig, at to minutter kan være nok, hvis der er fuld smæk på grill kullene eller blussene på gas grillen.
      Min grill er gas og varmen var middelhøj varme, som jeg nævner i opskriften.
      Super fint at du nævner det, hvilket jeg vil tilføje i opskriften 😊.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!