Hele grillede tigerrejer sat på spyd og grillet er en utrolig nem måde at lave dem på. Når de først er marineret i hvidløg og chili får de den helt perfekte smag. Vi er vilde med denne opskrift på en forret med grillede rejer, hvilket langt de fleste vil elske at smage.
Bruger du den som hovedret så læs med, så du nemt kan servere andre ting til.
Rejer som tigerrejer er noget af det nemmeste at lave, og et skaldyr jeg altid har været stor fan af. De kan købes i langt de fleste supermarkeder, både med og uden skal. Jeg bruger oftest dem uden skal, da jeg derved ikke behøves at bruge tid på at pille dem.
Sådan laver du Tigerrejer på Grill
Jeg har lavet en hurtig marinade til tigerrejer på grill af hvidløg, chili, ingefær og lime med lidt teriyaki sauce i. Den piskes hurtig sammen hvor rejerne marinere i en lille time.
Dernæst sættes de på bambus spyd, som har ligget i vand. Når rejer på spyd grilles er det en god ide at pensle dem flere gange med marinaden.
Tigerrejerne skal grilles over direkte varme som står på høj middelvarme i omkring 5 minutter på hver side eller indtil de begynder at skifte farve fra bleg til rødlig. Husk at vende dem undervejs.
Prøv også disse dejlige skaldyrsretter: Krydrede Cajunrejer // Hjemmelavet Rejesalat // Grillet Hel Hummer
Grillede Tigerrejer på spyd
Ingredienser
- 24 stk. tigerrejer
- 3 fed hvidløg
- 1 stk. ingefær af 2 x 3 cm
- 1 stk. chili
- 2 stk. lime
- 3 spsk. teriyakisauce
- 2 spsk. neutral olie
- 1 tsk. sesamolie
- ½ tsk. salt
Udstyr
- vand
Sådan gør du
- Placer bambusspyddene i vand.
- Soigner tigerrejerne som placeres i en skål
- Riv hvidløgsfeddene og ingefæren.
- Del chilien i to og fjern eventuelt kernerne. Hak chilien meget fint.
- Kom revet hvidløg, ingefær og chilien i en skål.
- Skær limene i to og pres væden i skålen hvor de øvrige ingredienser kommes i.
- Hæld marinaden over rejerne som sættes i køleskabet i 30 – 60 minutter.
- Sæt dem dernæst på spyd.
- Grill dem over direkte varme som sættes på middelhøj i 5 minutter på hver side.Du skal være OBS på, at hvis der er fuld smæk på kul eller gassen er omkring 2 minutter nogle gange nok.
- Undervejs pensles de med den overskydende marinade.
Tilbehør til grillede rejer
Tilbehøret til tigerrejer på grill kan nemt laves på grillen, hvilket kan være grillede padron peber og hele majskolber. Begge dele smager skønt til rejerne. Jeg elsker et lækkert Hjemmelavet Ciabatabrød sammen med rejerne og Hvidløgssmør til.
Opskriften kan selvfølgelig laves i ovnen, hvor tigerrejerne ikke sættes på spyd, men placeres i et fad med marinaden i. Sæt dem i ovnen og lad dem tilberede i 5 – 10 minutter ved omkring 200 grader. På den måde får du også nogle skønne smagfulde skaldyr.
Kan du gemme de tilberedte tigerrejer til næste dag?
Ja det kan du godt, selv om mange ikke anbefaler det, men husk at de skal opbevares i køleskabet. Det er altid en god ide at lugte til dem. Varm dem ikke varmes op igen.
10 minutters tilberedningstid lyder af meget lang tid. Normalt giver jeg rejer højest et til to minutter
Hej Tina
Jeg er helt enig, at to minutter kan være nok, hvis der er fuld smæk på grill kullene eller blussene på gas grillen.
Min grill er gas og varmen var middelhøj varme, som jeg nævner i opskriften.
Super fint at du nævner det, hvilket jeg vil tilføje i opskriften 😊.
Bedste hilsner
Søren