Grillet Hummer

af | 30. dec 2016 | BBQ/Grill, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Grillede hummere med urtesmør bliver dette års sidste opskrift og indlæg. Retten må være en passende afsked til 2016, som jeg kun kan anbefale som en perfekt nytårs forret, som vil passe super med en god champagne eller hvidvin.
Jeg havde købt en stor flot forkogt hummer, hvilket ikke gør retten ringere.
Selvfølgelig ville en frisk hummer være det ultimative.

 

 

Krydderurtesmørret blandede jeg et par dag i forvejen, og havde på køl indtil tilberedning. Resten af smørret har jeg frosset og kan f.eks. bruges til kammuslinger i egen skal, blandet sammen med nogle skønne tigerrejer eller i en bagekartoffel, eller det du har lyst til.

Jeg vil ønske jer alle et rigtig godt nytår, og håber I alle følger med i 2017.

 

Grillet Hummer

Grillet hummer er en meget nem måde, at tilberede en lækker forret på.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Skaldyr, Grill
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 1 hummer evt. for tilberedt.
  • 100 g. saltet smør
  • ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
  • 2 spsk. frisk hakket estragon
  • 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
  • 2 spsk. frisk hakket dild
  • Skallen fra en revet citron
  • 1 fed presset hvidløg
  • Peber
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
  • Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
  • Smag til peber.
  • Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
  • Kom urtesmørret i fryseren.
  • Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
  • Tænd op i grillen.
  • Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
  • Smør hummeren på alle sider med olien.
  • Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
  • Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
  • Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.

Noter

Har man noget kryddersmør i fryseren kan det sagtens bruges. Man kan også fryse det tilovers blivende kryddersmør.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Hvad er din ynglingsnytårs forret?

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!