Grillet Hummer
Grillede hummere med urtesmør bliver dette års sidste opskrift og indlæg. Retten må være en passende afsked til 2016, som jeg kun kan anbefale som en perfekt nytårs forret, som vil passe super med en god champagne eller hvidvin.
Jeg havde købt en stor flot forkogt hummer, hvilket ikke gør retten ringere.
Selvfølgelig ville en frisk hummer være det ultimative.
Krydderurtesmørret blandede jeg et par dag i forvejen, og havde på køl indtil tilberedning. Resten af smørret har jeg frosset og kan f.eks. bruges til kammuslinger i egen skal, blandet sammen med nogle skønne tigerrejer eller i en bagekartoffel, eller det du har lyst til.
Jeg vil ønske jer alle et rigtig godt nytår, og håber I alle følger med i 2017.

Grillet Hummer
Ingredienser
- 1 hummer evt. for tilberedt.
- 100 g. saltet smør
- ¼ tsk. chipotle eller røget paprika
- 2 spsk. frisk hakket estragon
- 1 spsk. frisk hakket bronzefennikel
- 2 spsk. frisk hakket dild
- Skallen fra en revet citron
- 1 fed presset hvidløg
- Peber
- Olivenolie
Udstyr
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter inden det skal blandes med de øvrige ingredienser.
- Kom smør, urter, revet citronskal og 1 fed hvidløg i en skål, og bland det sammen.
- Smag til peber.
- Kom smørret på et stykke husholdningsfilm og rul det til den rulle.
- Kom urtesmørret i fryseren.
- Læg hummeren på ryggen, og flæk den med en stor kniv, evt. kokkekniv.
- Tænd op i grillen.
- Hummeren kan også tilberedes i ovnen under grillen. Være dog obs. på den skal have knap så lang tid som i en almindelig gril.
- Smør hummeren på alle sider med olien.
- Grill først hummeren med kødsiden nedad i 30 sekunder, hvorefter den vendes.
- Kom flere store stykker kryddersmør på kødsiden, og grill den færdig i maksimum 5 minutter.
- Server hummeren som passer til to personer med lidt brød til.
Noter
Hvad er din ynglingsnytårs forret?