Romesco sauce er en fantastisk skøn og utrolig nem sauce, at tilberede. Den passer super godt til nærmest til alt, ovenpå brød, til lækre grillede grøntsager, kød, kylling, fisk eller bare som dip til en hygge aften, hvor man får lidt nachos.
Nem opskrift på Romesco Sauce
Romesco sauce er en rigtig lækker spansk tyk sauce fra Catalonien, som man traditionelt bruger til fisk og skaldyrsretter. Den består af solmodne tomater og peberfrugt, mandler, hvidløg, olivenolie, røget paprika og sherry eddike. En skøn og lækker kombination der smager af sol og sommer.
Da saucen ikke skal koges op, men hvor man griller peberfrugterne og derefter blender alle ingredienser er den som sagt ret nem selv at lave.
I dag bruges romesco sauce også i Spanien til meget andet mad, da den simpelthen er for skøn til at lade stå. Jeg har i Spanien fået den sammen med sprøde kartofler på en tapas bar, hvilket i sig selv var et skønt måltid.
En fordel ved Romesco Saucen er, at den kan stilles på bordet med det samme efter man har lavet den. Man kan også tilberede den dagen inden, hvor den får lov at trække og derved bliver bedre.
Andre skønne kolde saucer: Salsa Verde // Chimichurri // Tapenade
Jeg har til nogle af mine madkurser sørget for, at mine kursister har lavet Romesco Sauce sammen med grillet Havkat med Serrano skinke du kan se HER. En virkelig skøn måde at kombinerer saucen og fisk sammen på, og noget kursisterne har været ret vilde med.
Romesco sauce
Ingredienser
- 3 peberfrugter
- 2 – 3 blommetomater
- 80 g. mandler
- 3 fed hvidløg.
- ½ stk. rød chili.
- 1 tsk. røget paprika
- ½ dl sherry eddike kan erstattes af balsamico
- 1 – 2 dl. olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sæt ovnen på grill og læg peberfrugterne i ovnen i 20 – 25 minutter, hvor de vendes efterhånden som siderne bliver sorte.
- Læg dem derefter i en frostpose eller lufttæt beholder i 15 minutter.
- Pil dernæst det forkullede skind af og fjern kernerne og skær i grove stykker. Tip: Skyl peberfrugterne under en rindende hane for, at befri dem for kerner.
- Rist mandlerne ved svag varme på en pande. Pas på de ikke bliver sorte.
- Skær tomaterne i tern og hvidløget i skiver.
- Kom alle ingredienser, undtagen olivenolien i en blender, hvor de blendes.
- Hæld nu langsomt olivenolien i romesco saucen mens den blendes. Tjek om saucen mangler mere olivenolie når halvdelen er hældt i.
- Smag til med evt. mere sherry eddike, salt og peber.
Noter
En af fordelene ved hjemmelavede saucer, pestoer eller dips er, at smagen næsten med garanti er mere intens og bedre end ved købte, da de ingredienser der bruges er friske, og der desuden ikke tilsættes en masse konserveringsmidler for, at gøre det langtidsholdbar.
Saucen kan holde sig på køl i 5 – 7 dage, men husk at smage på den undervejs.
Server saucen eller skal vi bare kalde den dippen til det du har lyst til.
Åh, den glæder jeg mig til at prøve. Jeg synes, du har nogle rigtig gode opskrifter. ?
Hej Annemarie
Det er jeg rigtig glad for, at høre da den smager super godt.
Og rigtig mange tak for rosen :-).
Bedste hilsner
Søren
Super opskrift smager dejligt som tilbehør til alle retter
Hej Annemarie
Tak for inputtet. Ja, romesco sauce er super lækker til mange retter :-).
Rigtig god Weekend
Søren
Kan man opbevare romesco sauce i glas skyllet med atamon i mere end 5-7 dage , uden at det står i køleskab , hjælp???
Hej Birgitte
Jeg er der svar skyldig, men umiddelbart tror jeg det godt kan holde sig lidt mere end de 7 dage.
Bedste hilsner
Søren
Jeg fryser både romesco sauce og pesto i mindre glas med stor succes.
Hej Lone
Tak for dit super gode råd :-).
Bedste hilsner
Søren
Romesco sauce er fantastisk og jeg vil nu prøve at lave det selv med din opskrift. Jeg forstår bare ikke hvorfor de varme peber skal direkte fra ovn til plastik? Plejer man ikke at sige at varm mad og plastik er en dårlig kombination?
Pft
Tina
Hej Tina
Jeg forstår godt dit spørgsmål :-). Jeg en gang oplevet, at frostposen ikke holdte, og måtte kassere det hele. Derefter er jeg begyndt, at bruge varmebestandige frostposer eller smide dem i en beholder, der kan klare varme.
Bedste hilsner
Søren
Skal mandlerne smuttes eller er det en smags sag?
Tak for nogle gode opskrifter 🙂
Pft Pelle
Hej Palle
Det er en smagssag når de alligevel skal i blenderen :-).
Bedste hilsner
Søren
Så i går, at Castberg satte tomater, løg og hvidløg i ovn ved 300 grader ca. 15 min. Giver det en mere intens smag?
Hej Henrik
Jeg så ikke selv hvad han nøjagtig gjorde, men jeg tænker umiddelbart, at det kan give en anden måske intens eller let brændt smag, når det ryger i ovnen.
Det burde ligeledes blive tilberedt.
Når jeg laver den bedste porre smider jeg den i ovnen til yderbladende er totalt branket og det inderste perfekt tilberedt med en blød smag, hvilket måske gør lidt lignende med tomaterne, hvidløg og løg.
Bedste hilsner
Søren
du kan lægge dem i en gryde med låg på, gør det samme.
Hej Torben
Tak for tippet :-).
Bedste hilsner
Søren
Tak for en super lækker opskrift. Jeg har lige lavet romescoen, den smager fantastisk – dog er den tyndere end det ser ud på billedet.
Hej Christel
Ja romesco sauce er super lækkert.
Sidst jeg selv lavede den blev den også tyndere end den på fotoet. Men du kan næste gang bruge mindre olie eller flere mandler.
Bedste hilsner
Søren
Fantastisk opskrift, som jeg allerede har lavet 3 gange, siden jeg så den først gang.
Og det er en fast procedure, så snart jeg får røde peberfrugter i huset 👍
Mange tak for at dele den.
Hej Santa
Tusinde tak, er jeg rigtig glad for vide :-).
Bedste hilsner
Søren