Salat af grillede grøntsager er en perfekt og lækker sommersalat kan du tilberede på grillen, hvis du alligevel skal have gang i den til en lækker steak. Blandingen af ny opgravede kartofler, nye grønne asparges og nye gulerødder er en virkelige god kombination til en steak eller bøf.
Meget ofte først i foråret kan vi købe ”nye” kartofler i supermarkederne, der stammer fra f.eks. Mallorca. De er rimelige, og jeg tilbereder dem oftest i masser af salt, så de får en saltet overflade, der passer utrolig godt til andre grøntsager som f.eks. grønne asparges.
I forår og sommermånederne griller jeg ofte mine grøntsager for, at give dem lidt kant og når jeg alligevel har gang i grillen, hvorfor ikke smide dem på grillen lige før steaken ryger på.
Oftest gør det livet lidt nemmere på en travl hverdags aften.
Du kan vælge at bruge andre grøntsager efter din smag, som kan være squash, peberfrugter, blomkål eller andet.
Mormordressingen passer godt til den grillede smag, både pga. syren og fedmen i dressingen. Samtidig er det super nemt at blande denne dressing til en salat af grillede grøntsager.
Læs om disse salater: Salat af tomater og ost // Coleslaw // Italiensk Grillede Grøntsager
Salat af grillede grøntsager
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges af en tykkere størrelse
- 10 gulerødder helst ikke for tykke
- 300 g. salt kartofler
- Mormordressing
- Diverse urter til pynt og smag
Udstyr
Sådan gør du
- Mormordressingen tilberedes efter opskriften 1 time inden grøntsagerne tilberedes.
- Tilbered salt kartoflerne opskriften i linket.
- Skyl de grønne asparges.
- Rens gulerødderne ved at skrubbe dem grundigt for jord, men undlad at skrælle dem. Har de top på, lades de øverste centimeter være.
- Vend de grønne asparges og gulerødder i lidt olivenolie.
- Grill først gulerødderne over direkte varme, så de får grill striber.
- Placer dem over indirekte varme og lad dem tilberede i ca. 10 minutter afhængig af størrelsen. Mærk efter om de er al dente (med bid med f.eks. en kødnål.
- 5 minutter inden gulerødderne er færdige grilles de grønne asparges først i kort til over indirekte varme, hvor de vendes et par gange.
- Placer også dem over indirekte i et par minutter.
- Tag gulerødder og grønne asparges af grillen.
- Skær dem på skrå i mindre stykker.
- Bland dem i et fad sammen med kartoflerne.
- Kom noget af mormordressingen over og pynt med forskellige urter som kan være timian, oregano, rød syre eller hvad du synes det skal være.
Noter
Salaten kan både serveres lun eller kold. Hvis du ønsker det kan den uden problemer tilberedes et par timer inden eller dagen inden. Den smager stadig lækkert næste dag, hvor resterne kan bruges i madpakken.
0 kommentarer