Salt Tørrede Æggeblommer
Salt tørrede æggeblommer kan være et ekstrem godt umami pift til forskellige retter. Egentlig skulle man måske ikke tro, at det vil være noget særligt, og kan desuden lyde vanskeligt, at lave. Salt tørrede æggeblommer er noget særligt i smag, da de giver denne specielle umami smag, når de f.eks. rives over røget makrel, marineret sild, laksetatar, tatar, bagt fisk eller mange andre ting. Er det svært, at lave. Nej, overhoved ikke. Salt tørrede æggeblommer passer bare sig selv. Jeg tror jeg brugte i alt 15 minutter på, at forberede æggeblommerne. Resten af tiden stod de enten i køleskabet eller blev tørret i ovnen.
Det er lidt specielt, at kunne holde en saltet æggeblomme i hånden og samtidig kunne skylde det resterende salt af. Efter de er tørret i ovnen kan de ligge i en lufttæt beholder i køleskabet op til en uge.
Efter de er tørret brugte jeg dem første gang i går aftes ovenpå letrøget multe, som gav en dejlig let umamismag til fisken.

Salt Tørrede Æggeblommer
Ingredienser
- 6 - 8 æggeblommer
- 450 g. groft salt
- 250 g. sukker
- En beholder til æggene
Sådan gør du
- Bland salt og sukker godt sammen.
- Hæld ca. 1/3 af blandingen i en flad beholder.
- Slå f.eks. æggene ud i en skål og fisk dem dernæst op med fingrene, så hviden løber fra. Man kan også få hviden fra som du normalt vil gøre.
- Lav en lille fordybning til hver æggeblomme, hvor de placeres i.
- Hæld nu resten af salt og sukker blandingen forsigtig over blommerne.
- Kom noget wrap over og stik huller i det.
- Stil dem i køleskabet i 4 døgn.
- Dernæst tages de op af salt og sukker blandingen.
- Børst forsigtigt salt og sukker af, og dyb dem i lidt vand for, at fjerne resten.
- Tør dem i ovnen ved 65 grader i 2 timer.
Noter
Retten af letrøget multe vil jeg lægge på i løbet af kort tid, selv om billederne til retten ikke er noget særligt.