Indbagt Laks – Opskrift med flødeost og spinat

af | 15. okt 2021 | Fisk og Skaldyr, Frokost, Hovedretter, Nytår, Opskrifter

Indbagt laks

Indbagt laks med spinat blandet op i en lækker cremet flødeost er en fantastisk skøn og nem opskrift på fersk laks indbagt i butterdej med masser af smag.

Indbagt laks med en lækker blanding af flødeost og frisk spinat synes jeg er både lækker som hverdagsmad og gæstemad. Laks bagt med butterdej og en spinat der minder om flødestuvet spinat smager utrolig lækkert og mætter desuden rigtig godt.

Tilbehør til indbagt laks kan være meget forskelligt, hvor jeg i denne version har serveret en let salat og knuste kartofler til. Hjemmebagt brød kan også være en super god ide at servere til eller for den sags skyld en syrlig Hollandaisesauce. Jeg synes man skal servere det til man selv ønsker. Det vil være en god ide have med i tankerne om tilbehør, at indbagt laks fylder en del, så mit eneste forslag er at det bør være let og gerne syrligt.

Opskrift på Indbagt Laks

Jeg har i denne opskrift på indbagt laks brugt en købe butterdej som fungerede ganske fint til denne opskrift. Jeg bruger som i opskriften friske spinat som jeg sauterer på en pande for at trækker så meget vand ud. Fyldet består derfor at spinat og en naturel flødeost med krydderurter i. Utrolig nemt og ret hurtig at lave.

Prøv også disse skønne opskrifter: Laks med Crust // Cannelloni med Laks // Lakseside på grill

Indbagt laks

Indbagt Laks – Opskrift med flødeost og spinat

Indbagt laks med spinat blandet op i en lækker cremet flødeost er en fantastisk skøn og nem opskrift på fersk laks indbagt i butterdej med masser af smag.
4.23 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 – 600 g. laksefilet
  • 250 g. frisk spinat
  • 1 bundt dild
  • 1 bundt purløg
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g. naturel flødeost
  • Revet skal fra en citron
  • Salt og peber
  • 1 pk. Butterdej
  • 1 æg sammenpisket
  • Neutral olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Tag laksen ud af køleskabet og skær den igennem på langs.
  • Salt begge stykker på begge sider.
  • Skyl og tør spinatbladene, såfremt de ikke i forvejen er klargjorte.
  • Opvarm en pande ved middelhøj varme, kom en smule olie på, og sauter spinatbladene indtil de falder sammen. Pres dernæst så meget væde ud af spinaten som mulig.
  • Hak dild, purløg og hvidløg fint som blandes med flødeosten hvorefter den revne citronskal blandes i sammen med spinaten.
  • Smag flødeosten til med salt og peber.
  • Fold butterdejen ud og placer det ene stykke laks på 1/3 af den ene side af butterdejen.
  • Smør halvdelen af osteblandingen over stykket og placer dernæst det andet stykke laks ovenpå.
  • Smør resten af osteblandingen ovenpå det andet stykke laks, så man derved får et lag af laks, osteblanding, laks og osteblanding.
  • Fold butterdejen over laksen som trykkes godt sammen rundt om laksen. Luk kanterne med en gaffel.
  • Placer butterdejspakken på en bagerist med bagepapir på, som smøres med det sammenpiskede æg.
  • Bag butterdejspakken i en forvarmet ovn ved 200 grader i omkring 25 – 30 minutter eller indtil butterdejen er blevet flot gylden.

Noter

Server eventuelt knuste kartofler og en let salat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvilken laks skal man bruge?

Jeg køber altid en hel side laks, da jeg derved sparer en del penge fremfor at købe en filet. Resterne fryser jeg til eksempelvis fiskefrikadeller. Brug helst et frisk og pænt stort stykke laks, som er tyk nok til at man kan skære den igennem på tværs når man servere indbagt laks. Til fire personer bruges omkring 500 – 600 gram.

Kan indbagt laks gemmes?

Du kan godt servere indbagt laks koldt eller varmet let op næste dag. Den kan holde sig et par dage i køleskabet. Desuden kan resterne godt fryses og serveres koldt, hvilket smager utrolig godt.

Opskrift på indbagt laks

Retten er ideel til aftensmad eller som en del af en lækker brunch eller frokost. Serveres den som en kold frokostanretning kan den nemt laves dagen inden og stå på køl til næste dag.

Opskriften på indbagt laks har jeg skrevet til Andrupvin.dk hvor du snart kan finde den sammen med deres forslag til hvilke vine der passer til retten. Fotos er taget af mig.

Laks med butterdej

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

12 Kommentarer

  1. Stine

    Jeg vil lige spørge til, om spinaten skal blandes i flødeostblandingen – eller?
    Der er i opskriften ikke angivet, hvordan spinaten indgår i retten – ud over at den bliver varmet på panden😉

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Stine
      Ja spinaten skal blandes med flødeosten, havde jeg da overset at få skrevet i opskriften 🙈🙈🙈.
      Tak fordi du spurgte 😊.
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Pia Kjer

    Den skal jeg da lave, men har et lille spørgsmål. Lader de skindsiden blive på. Det er vel udgangspunktet, selvom jeg ikke kan snuppe skind på fisk😊

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Pia
      Det kan jeg anbefale at du laver den. Nej skindet skal du skære af. Har du prøvet sprødstegt laksesind, hvilket jeg synes smager rigtig godt?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Flemming Lüttge

    Ved punkt 11: bagepapiret skal vel ikke pensles med æg ?

    Svar
  4. Flemming Lüttge

    Punkt 11: vel ikke æg på papiret ?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Nej Nej Flemming.
      Det er butterdejen der skal smørres med sammenpisket æg :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Anette

    Kan man lave dem og fryse dem inden man bager dem således de kan laves i god tid i forvejen men bages på selve dagen?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anette
      Umiddelbart vil jeg mene ja, da du kan købe frosne indbagte laks. Jeg må desværre være dig svar skyldig hvor lang tid den skal have, og om den bør tøes op inden den bages.
      Jeg vil forsøge at tjekke op på det og skriver igen :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anette
      Jeg tænker at du godt kan fryse dem og bage dem efterfølgende. Den burde kunne komme i ovnen og få det længere tid i frossen stand, men det er kun mit gæt.
      God påske
      Søren

      Svar
  6. Stine Voss Hansen

    Kan man bruge en lakseside fra fryseren i denne opskrift???

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Stine
      Du kan godt bruge en lakseside fra fryseren, som jeg ofte selv gør.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!