og
Laks i ovn

Laks i ovn med spinat som tilbehør og citron er en utrolig velsmagende fiskeopskrift. Du får samtidig en sund og nem opskrift. Hvis du søger en laks i ovn opskrift, der giver saftig laks uden at tørre ud, så er du landet det rigtige sted.  Du kan servere laks og stuvet spinat med kogte kartofler, pasta eller ovnbagt spidskål til. Det kan selvfølgelig også være det du holder mest af.

Laks i ovn opskrift

Jeg laver tit laks i ovn på forskellige måder, eller på grillen. Det er både nemt og sundt. Laks og fisk generelt skal ikke være overtilberedt. Derfor er det vigtigt hvor lang tid laks i ovn skal have, og ved hvilken temperatur. Jeg sætter generelt min ovn på 180 til 190 grader uden varmluft, når det er en ret som laks i ovn med citron og stuvet spinat. Bruger du varmluft, kræver det lidt kortere tid. Som regel bager jeg min laks i ovn i 15 – 25 minutter – afhængig af tykkelsen.

Brug mit trick for at tjekke om laksen er klar er en kødnål. Sæt denne i laksefileten og dernæst på din læbe. Er den varm, uden at brænde er laksen færdig. Gør dette efter 15 minutter og et par minutter derefter. Bruger du et stegetermometer er 50 grader, den bedste temperatur for rosa laks.

I opskriften nævner jeg at du kan fjerne skindet eller lade det være på laksen. Selve skindet har en rigtig god smag og er samtidig utrolig sundt med masser omega-3 og omega-6 fedtsyrer. Selvom skindet ikke bliver sprødt, smager det stadig godt.

Prøv også: Grillet Laks

Laks i ovn med citron og spinat.

Laks i ovn

Laks i ovn med citronskiver er en utrolig velsmagende fiskeret.
No ratings yet
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. laksefileter af 125 g.
  • Salt
  • 2 stk. økologiske citroner skåret i forholdsvis tynde skiver
  • Frisk dild
  • 400 g. madspinat
  • ½ – 1 dl. fløde 38% creme fraiche eller 1 dl. ricotta
  • 1 – 2 spsk. frisk hakket dild.
  • Olivenolie til at smøre laksen med og stege spinaten i.
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær eventuelt skindet af laksefileterne, som saltes i 1 time inden tilberedning. Du kan også lade skindet være på, da dette er meget sundt.
  • I mellem tiden opvarmes en pande til middelhøj, hvor der kommes lidt olie på og dernæst spinaten.
  • Lad spinaten falde sammen, hvor den ind i mellem vendes.
  • Når spinaten er faldet sammen og knap afgiver væde kommes fløden ved, eller det du ønsker.
  • Vend det rundt og tilsæt dild.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom den stuvede spinat op i et ildfast fad.
  • Smør laksefileterne med lidt olivenolie.
  • Placer dem ovenpå den stuvede spinat.
  • Drys lidt salt ovenpå dem og kom hele dildskærme ovenpå.
  • Fordel citronskiverne ovenpå laksefileterne.
  • Sæt det ovnfaste fad i en forvarmet ovn på 180 grader i omkring 15 – 25 minutter.
  • Brug evt. en kødnål til at stikke ned i laksen, som dernæst sættes på din læbe. Er nålen varm er laksen færdig.

Noter

Tilberedt ovnlaks kan godt gemmes et par dage i køleskabet og spises koldt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Laks i ovn med spinat

Tips til opskriften

  • Du kan godt gemme retten i køleskabet i omkring 2 dage. Den smager rigtig godt koldt.
  • I stedet for laks kan du bruge ørred fileter.
  • Spinat kan udskiftet med fint snittet spidskål. Du kan også tilsætte halverede cocktailtomater.
  • I stedet for fløde i spinaten kan du bruge creme fraiche, flødeost og lignende.
  • Frisk dild kan varieres med persille eller purløg – brug det både i spinaten og på laksen.

Lask med dild

Placer frisk dild ovenpå laksefileterne.

Laks med citron

Kom de skivede citron ovenpå dilden.

Laks i ovn med citron og spinat.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!