og
Flæskesteg i airfryer

Laver du din flæskesteg i airfryer får du næsten altid de sprødeste svær og møreste kød. Fordelen er, at du ikke behøves at bruge din ovn. Sørg selvfølgelig for at flæskestegen passer til din airfryer.

Flæskesteg i airfryer opskrift

Airfryeren tror jeg er kommet for at blive. Jeg bruger den selv mere end jeg troede jeg ville. Især en flæskesteg som også hedder kamsteg bliver som regel perfekt tilberedt i en airfryer. Hvem ønsker ikke sprøde flæskestegssvær og mørt kød til jul.

Metoden er nærmest ligesom når den laves i ovnen. Der skal en smule vand i bunden af airfryeren. Sværene skal ridses og masseres med salt. De skal eventuelt også have laurbærblade mellem sig.

Tidsmæssigt tager det omkring 50 – 60 minutter at lave sin flæskesteg i airfryer som vejer ca. 1 kg. Hvis sværene på din flæskesteg ikke er helt sprøde, kan du skrue op på fuld styrke i nogle minutter. Men hold rigtig godt øje med den.

På en eller anden måde føles det nemmere i airfryeren. Måske fordi en airfryer er mindre end ovnen og det tager lidt kortere tid end i ovnen.

Prøv også disse juleretter: Langtidssteg And // Flæskesteg i Ovn // Ribbensteg // Frikadeller i Airfryer

Airfryer fra Qookware

Kamsteg lavet i airfryer

Flæskesteg i airfryer

Lav nemt perfekt flæskesteg i airfryer som får sprøde svær og mørt kød
5 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Airfryer, Jul, Svinekød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer 10 minutter
Hviletid: 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 35 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. kamsteg af 1 kg eller mere.
  • Groft salt
  • Laurbærblade
  • 2 dl. vand
  • 8 stk. hele peberkorn
  • 3 stk. laurbærblade

Sådan gør du

  • Tag din kamsteg ud af køleskabet 1 time inden tilberedning.
  • Rids din kamsteg, så mellemrummet mellem sværene er helt ud til kanten og ned til kødet. Du kan også bede din slagter gøre det.
  • Massér godt med salt ned mellem sværene, hvilket sørger for at disse bliver sprøde.
  • Hæld vandet i din airfryer kurv med peberkorn og laurbærblade.
  • Placer nu din kamsteg på din airfryer kurvs rist og sæt den i airfryeren.
  • Sæt denne på 200 grader i 35 minutter pr. halve kilo, 500 g. Vejer din kamsteg 1 kg. Skal den have 60 – 70 minutter.
  • Brug altid et stegetermometer for at tjekke. Kernetemperaturen bør ligge på ca. 65 grader.
  • Husk at gemme væden i bunden af din airfryer kurv til en flæskestegssovs. Tjek linket ovenover til sovsen.

Noter

Når din flæskesteg er færdig tages den op af airfryeren og hviler ca. 15 minutter inden den skæres ud.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Tip til opskriften

  • Husk at ridse sværene helt ned, men ikke igennem kødet.
  • En flæskesteg i airfryer skal placeres lige. Brug eventuelt noget stanniol eller bagepapir til at løfte enderne så de plan.
  • Sørg for at tjekke din flæskesteg undervejs, og brug et stegetermometer. Den skal være ca. 64 grader indvendig.
  • Husk at hælde vand i bunden af din airfryer kurv, som bruges til den bedste Flæskestegssovs.

Flæskesteg i airfryer opskrift

Fjern laurbærbladene inden du skærer din flæskesteg ud.

Flæskesteg til jul i airfryer

Fordelen med at bruge din airfryer til jul er at du kan lave flæskestegen i denne. Din and, gås eller kalkun som er større tilberedes i ovnen. På den måde får du ingen stress over at skulle have noget ud af ovnen eller to forskellige ting i den. Samtidig er der god tid til at lave de Brunede Kartofler og hjemmelavet Rødkål til din steg.

Har du flæskestegsskiver i overskud er de altid perfekte til en ægte Flæskestegs sandwich i juledagene. Brug f.eks. rester af rødkålen i sandwichen.

Ridset flæskesteg

Sørg for at ridse din flæskesteg og stik laurbærblade mellem sværene.

Hvordan laves flæskesteg i airfryer

Placer din kamsteg i airfryer kurven med vand i bunden, peberkorn og laurbærblade.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Poul Hansen

    Den er sikkert udmærket.
    Men det irriterer mig at man skriver at man kan bede sin slagter om at ridse sværen? Hvor mange mennesker tror i lige der køber en flæskesteg hvor der er en slagter til rådighed?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Poul
      Jeg bliver faktisk ærgerlig og er uforståelig over din kommentar :-(.
      Nu ved jeg ikke hvor du bor i landet, men hvor jeg bor køber nogen deres kamsteg ved slagteren andre ikke. Men flere supermarkeder har stadig en slagter man kan spørge ad.
      Er den købt andet sted, viser jeg også i videoen hvordan den ridses.
      Venlig hilsen
      Søren

      Svar
  2. Camilla Moesgaard

    5 stars
    Hej Søren,

    De bedste anbefalinger til denne opskrift! Jeg lavede en lækker kamsteg fra Varde Ådals gårdbutik juleaften i min airfryer efter dine anvisninger, og det var en succes. Faktisk tror jeg det var det bedste resultat, jeg har prøvet med en flæskesteg

    Tak for mange gode fif og opskrifter fra en tidligere kollega

    Camilla

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Camilla
      Tusinde tak, hvor er jeg glad for at læse det.
      Og så en flæskesteg fra Varde Ådal, som også er super lækker.
      Godt nytår 🎉.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!