Sådan laver du den perfekte flæskestegssovs eller brune sovs af den smagfulde sky fra flæskestegen, der giver den helt rette og skønne smag.
Jeg viser i opskriften hvordan du nemt laver saucen til juleaften ud af den sky fra bradepanden, hvor flæskestegen ligger på en rist. Den væde der drypper fra den, er fyldt med kraft og smag, hvilket er utrolig vigtig for en god sovs.
Brun sovs til flæskestegen
Meget traditionel skal der selvfølgelig en ægte brun sovs til selve Flæskestegen hvor du kan læse opskriften HER. Især når den serveres til juleaften med Rødkålen og de Brunede Kartofler til. Samtidig passer den utrolig godt til medister, som nogle familier også serverer i julen.
Prøv også disse dejlige opskrifter: Langtidsstegt And // Andesovs // Flæskesteg på Grill
Flæskestegssovs – Opskrift på brun sovs til flæskesteg
Ingredienser
- 50 g. smør
- 60 g. hvedemel
- Stegeskyen fra flæskestegen som bør være varm
- Eventuelt mælk eller kogevand fra kartofler
- 1 – 2½ dl. fløde
- 2 – 3 spsk. glace
- Salt og peber
- Kulør
Sådan gør du
- Varm en gryde op med middelhøj varme hvor smørret kommes i. Lad smørret smelte.
- Drys hvedemelet i, og lad det falde til bunds inden der piskes i det.
- Hel omkring 1½ – 2 dl. stegesky i melblandingen mens der piskes.
- Når det koger op, hældes igen stegesky i, indtil man har den rette konsistens.
- Kom dernæst lidt fløde i efter behov og smag.
- Smag til med glace for at give sovsen lidt syre, og salt og peber.
- Kom til sidst kulør i for den brune farve.
Noter
Skyen og fonden til sovsen
Som jeg skriver, er stegeskyen der ligger i bradepanden det som giver al smagen i en rigtig god flæskestegssovs. Man kan sagtens gøre smagen endnu bedre ved at komme en del skåret porre, løg gulerødder, persillerødder, friske timian kviste og laurbærblade i bradepanden. Alt dette giver lige som en god fond ekstra smag. Mangler man lidt stegesky kan man til sidst bruge enten mælk eller kogevandet fra kartoflerne. Et råd som min mor og hendes mor brugte.
Opskrift på sovs til flæskesteg
Jeg laver altid min flæskestegssovs som opbagt hvor jeg bruger den kraftige stegesky, og dernæst lidt fløde for at runde den af. Måden er meget nem, hvor der smeltes smør i en gryde og dernæst drysses mel over som skal falde til bunds. Dernæst hældes skyen og fløden i indtil den har den rette konsistens. Derudover kommer jeg lidt glace i, som gør at sovsen får en anelse syre ikke at det trænger igennem, men gør den mere velsmagende. Man kan i stedet bruge ribsgele.
Husk at en sovs eller sauce altid kan fryses, selv om der ikke er meget tilbage. Det er nemt at få mere ud af den ved at tilsætte væde som mælk eller fond.
0 kommentarer