og

Flæskesteg på grill

af | 14. okt 2023 | Grill - BBQ, Hovedretter, Jul, Opskrifter, Svinekød

Flæskesteg på grill

Du får her en nem måde at lave flæskesteg på grill på med den korrekte kernetemperatur og varighed.

Flæskesteg kan lige så godt laves på grillen, uanset om det er gasgrill eller kulgrill fremfor ovnen. På den måde sviner du heller ikke ovnen til. Når flæskesteg grilles kan det både være som langtidsstegning eller hvor flæskestegen på grill tilberedes efter vægt. Begge måder er lige gode. Fordelen er at flæskestegen får en lækker grillsmag.

Opskrift på flæskesteg på grill

Sådan laver man flæskesteg på grill ved at bruge de samme metoder som når en kamsteg steges i ovnen. Placer kamstegen på grillristen med en drypbakke eller metalbakke under. Sørg for at der er vand i bakken og eventuelt med løg, hvidløg og andre rodfrugter som knoldselleri. Alt dette gør at man får den helt perfekt flæskestegssovs.

Man kan godt lave flæskesteg på grill uden stegetermometer ved at følge mine anvisninger. Sørg for at den grilles via indirekte metode, mellem brænderne eller kullene. Temperaturen skal være 200 grader. Dernæst grilles flæskestegen i 35 minutter pr. halve kilo. Den jeg grillede var på 1,6 kilo og var helt perfekt efter 1½ time. Sværene var ligeledes dejlig sprøde.

Bruges stegetermometer til grillet flæskesteg skal kernetemperaturen være præcis 65 grader. Derved bliver kødet dejlig saftigt og mørt.

Placer eventuelt lidt stanniol under den ene ende af flæskestegen hvid den er ujævn, hvilket jeg gjorde. På den måde tilberedes sværene jævnt og bliver alle sprøde.

Prøv også: Flæskestegssovs // Rødkål // Stegt flæsk på grillen // Flæskesteg i ovn

Grillet flæskesteg

Flæskesteg på grill med sprøde svær

Grillet flæskesteg med det møreste kød og knasende svær. Prøv hvor nemt det er med stegetid og temperatur
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, grill, hovedret, svinekød
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. flæskesteg af 1½ – 2 kg
  • Groft salt
  • Laurbærblade
  • Vand
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • Rodfrugter

Sådan gør du

  • Start med at tjekke sværene på kamstegen. De skal være skåret helt ned til kødet, men ikke i kødet. Er de ikke det bruges en skarp kniv til dette.
  • Drys rigeligt med salt mellem sværene og gnid ligeledes noget på dem. Lad stege stå i 30 til 60 minutter inden den grilles.
  • Tænd grillen og lad temperaturen komme op på 200 grader.
  • Placer en alubakke eller metalbakke mellem brænderne eller kullene, da flæskestegen skal tilberedes ved indirekte varme.
  • Fyld bakken med vand og eventuelt løg, hvidløg og rodfrugter der giver smag til flæskestegsovsen.
  • Placer flæskestegen over bakken og luk låget.
  • Den skal nu grille indtil den har en kernetemperatur på 65 grader, og ikke mere.
  • Brug gerne et stegetermometer.
  • Et tip er at en flæskesteg skal have 35 minutter pr. halve kilo. Vejer den 1½ kilo skal den have omkring 1½ time.
  • Hvis flæskestegen er ujævn placeres lidt stanniol under den ene ende.
  • Er alle sværene ikke sprøde kan flæskestegen meget kort vende med sværene ned over direkte varme. MEN pas rigtig meget på, at de ikke branker.
  • Når den er færdig skal den hvile i 15 minutter inden den skæres ud.

Noter

Brug væden i bakken til at lave en Flæskestegssovs af.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kamsteg på grill

Tips til grillet flæskesteg

Uanset om man griller eller steger en flæskesteg skal man altid sørge for at sværene på kamstegen er ridset korrekt. Gå sværene efter om de skåret helt ned til kødet. Hvis de ikke er skær dem selv ned til kødet, men ikke igennem kødet. Dernæst saltes mellemrummene grundigt, så dette trækker væden ud af fedtlaget. Derved får man de perfekt og sprødeste flæskestegs svær. Jeg bruger selv altid laurbærblade som ligeledes placeres mellem sværene, da disse giver kødet på kamstegen en lækker smag.

Er sværene på dine flæskesteg ikke sprøde kan du vende den om og give den nogle sekunder over direkte varme. MEN pas på at de ikke brænder på.

Tilbehør til flæskesteg på grill

Jeg synes at tilbehør til flæskesteg på grill skal være traditionelt med kogte kartofler, brun flæskestegssovs og rødkål til. Men du kan nemt lave andet tilbehør hvis det er en sommerflæskesteg. Flæskestegsskiverne smager skønt i kinesiske BAO boller sammen med Vietnamesiske Pickles.

Grillet flæskesteg

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Hans-Henrik Bülow

    5 stars
    Super sprøde svær og saftigt kød i gasgrillen

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Hans-Henri
      Lyder rigtig godt, og tak :-).
      Bedste påske hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!