Stegt flæsk på grillen

af | 20. jul 2018 | BBQ/Grill, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Stegt flæsk på grill er både nemmere og bedre end i ovnen eller på panden.

Samtidig kommer huset  ikke til, at lugte og ose af stegt flæsk, som kan tage dage at slippe af med.

Fordelen når man griller sin flæsk er at den bliver utrolig sprød og beholder sin saftige lækre smag.

En tredje fordel er, at smagen på grill nu en gang bliver bedre, synes jeg, da flæsket får en smule skøn røget grill smag, der kun gør kødet mere smagfuld. En af de ting jeg elsker ved at grille mange forskellige emner.

Jeg har her opskriften på to fremgangsmåder for stegt flæsk på grillen, en til gasgrillen og en til kuglegrillen, hvilket gør at langt de fleste kan være med.
Er man nu ikke til det med grill kan man læse om den almindelige metode at Stege Flæsk på, og hvordan man tilbereder en ægte persillesovs, som selvfølgelig hører til retten, uanset om det er sommer eller vinter.

 

Stegt flæsk på grill

Stegt på flæsk på grillen er utrolig nem og giver gør flæsket utrolig sprød og beholder den saftigste lækre smag. Du er samtidig fri for en masse os i huset.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grill, Hovedret, Svinekød, Flæsk, Opskrift
Køkken: Dansk, Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg Flæsk
  • Groft salt

Sådan gør du

Gasgrill

  • Tag flæskeskiverne ud af køleskabet en time inden tilberedning, og salt dem på begge sider.
  • Varm grillen op ved fuld varme.
  • Læg flæskeskiverne på grillen, og skru dernæst ned til middelvarme.
  • Læg låget på grillen, og vend flæsket efter ca. 1 – 2 minutter.
  • Bliv ved med denne proces indtil flæsket er så sprødt som man ønsker.
  • Husk ikke, at gå fra grillen.

Kuglegrill

  • Tag flæskeskiverne ud af køleskabet en time inden tilberedning, og salt dem på begge sider.
  • Start en grill starter op, og når kullene er klar hældes de i hver sin side, så der i midten kan stå en drypbakke.
  • Placer flæsket i midten, læg låg på grillen.
  • Lad dem stå i 10 – 15 minutter og dryppe af.
  • Grill dem dernæst direkte (over kullene) i 30 – 60 sekunder af gangen inden de vendes.
  • Bliv ved indtil de har den sprødhed man ønsker.
  • Går der undervejs ild i flæsket lægges låget på grillen og spjældet lukkes i i et par sekunder. Husk at åbne det igen.

Noter

Når man tilbereder stegt flæsk på grillen er en af fordelene, at man undgår en masse stegeos i selve køkkenet og resten af huset. Samtidig bliver flæsket bare lige en tand bedre.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Jeg er sikker på, at man derefter ikke går tilbage til, at stege flæsket på panden eller bage det i ovnen, når man først har grillet dem.

 

Husk at tage flæsket ud af køleskabet omkring en time inden tilberedning så det ikke er iskoldt. Salt det ligeledes for at trække noget af væden ud og give det smag.

 

Gå endelig ikke fra grillen under tilberedningen, da flæsket hurtig kan blive for grillet.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Frederik Storm

    Hvordan ser du denne metode i forhold til at smide dem i en rotisserie kurv eller en flæskeholder? Bliver det bedre?

    Svar
    • Søren

      Hej Frederik
      Flæskeholderen tænker jeg vil være okay. Grunden jeg til, at har lagt mine indirekte skyldes, at der kunne være flere end i min egen holder.
      Angående rotisserie kurv er jeg blank, da jeg ikke selv har en. Men jeg ville bare hoppe ud i det. Hvis du nu gør det må du meget gerne vende tilbage med til erfaring.
      BH
      Søren

      Svar
  2. otn

    Hej
    Jeg har brugt flæskeholderen i flere år nu. En rigtig god ting. Jeg placerer de to holdere (alt efter hvor mange vi er) på en gammel bradepande og så ryger det på gasgrillen. Og så får det også røg. Hickory eller æble flis.
    Fedtet der opsamles i bradepanden kan bruges til en sildemad.

    Svar
    • Søren

      Hej Ole
      Super godt tip og tak for det :-).
      God lørdag.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Mette

    Synes ikk det fremgår tydeligt i opskriften der skal være noget…
    Vil måske være en ide 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Mette
      Jeg er ikke lige med på hvad du mener med “der skal være noget”? Er det ingredienser, da disse jo vil være flæskeskiver?
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!