Stegt flæsk på grillen er både nemmere og bedre end i ovnen eller på panden.
Ved stegt flæsk på grillen kommer huset ikke til, at lugte og ose af stegt flæsk, som kan tage flere dage at slippe af med.
Fordelen når man griller sin flæsk er at den bliver utrolig sprød og beholder sin saftige lækre smag.
En tredje fordel er, at smagen af grill nu en gang bliver bedre, synes jeg, da flæsket får en smule skøn røget grill smag, der kun gør kødet mere smagfuld. En af de ting jeg elsker ved at grille mange forskellige emner.
Jeg er sikker på, at du derefter ikke går tilbage til, at stege flæsket på panden eller i ovnen, når man først har grillet dem.
Opskrift på stegt flæsk på grillen
Jeg har her opskriften på to fremgangsmåder for stegt flæsk på grillen, en til gasgrillen og en til kuglegrillen, hvilket gør at langt de fleste kan være med.
Er man nu ikke til det med grill kan man læse om den almindelige metode at Stege Flæsk på, og hvordan man tilbereder en ægte persillesovs, som selvfølgelig hører til retten. Uanset om det er sommer eller vinter.
Når man laver stegt flæsk på grillen skal du især ved gasgrill være opmærksom på at fedtet drypper ned i flammerne og derved skaber store flammer i grillen. En god ide er at placere en drypbakke eller to under flæsket. Desuden sørger du for at din grill forbliver renere. Husk ligeledes at flæsket grilles indirekte, hvilket betyder at det ikke ligger over flammerne eller kullene.
Læs om: Bacon Explosion
Stegt flæsk på grill
Ingredienser
- 1 kg Flæsk
- Groft salt
Udstyr
Sådan gør du
Gasgrill
- Tag flæskeskiverne ud af køleskabet en time inden tilberedning, og salt dem på begge sider.
- Varm grillen op ved fuld varme.
- Læg flæskeskiverne på grillen, og skru dernæst ned til middelvarme.
- Læg låget på grillen, og vend flæsket efter ca. 1 – 2 minutter.
- Bliv ved med denne proces indtil flæsket er så sprødt som man ønsker.
- Husk ikke, at gå fra grillen.
Kuglegrill
- Tag flæskeskiverne ud af køleskabet en time inden tilberedning, og salt dem på begge sider.
- Start en grill starter op, og når kullene er klar hældes de i hver sin side, så der i midten kan stå en drypbakke.
- Placer flæsket i midten, læg låg på grillen.
- Lad dem stå i 10 – 15 minutter og dryppe af.
- Grill dem dernæst direkte (over kullene) i 30 – 60 sekunder af gangen inden de vendes.
- Bliv ved indtil de har den sprødhed man ønsker.
- Går der undervejs ild i flæsket lægges låget på grillen og spjældet lukkes i i et par sekunder. Husk at åbne det igen.
Noter
Tilbehør til stegt flæsk på grillen
Du kan selvfølgelig til stegt flæsk på grillen lave den traditionelle persillesovs med kogte kartofler til, som altid smager skønt. Personligt synes jeg at man godt kan servere noget syrligt som Hjemmelavede Styltede Agurker som disse og eventuelt en skøn Coleslaw Salat til.
Husk at tage flæsket ud af køleskabet omkring en time inden tilberedning så det ikke er iskoldt. Salt det ligeledes for at trække noget af væden ud og give det smag.
Gå endelig ikke fra grillen under tilberedningen, da flæsket hurtig kan blive for grillet, eller der opstår flammer i grillen.
Når flæsk grilles bliver det lige så sprød og lækkert som i ovnen eller panden.
Hvordan ser du denne metode i forhold til at smide dem i en rotisserie kurv eller en flæskeholder? Bliver det bedre?
Hej Frederik
Flæskeholderen tænker jeg vil være okay. Grunden jeg til, at har lagt mine indirekte skyldes, at der kunne være flere end i min egen holder.
Angående rotisserie kurv er jeg blank, da jeg ikke selv har en. Men jeg ville bare hoppe ud i det. Hvis du nu gør det må du meget gerne vende tilbage med til erfaring.
BH
Søren
Hej
Jeg har brugt flæskeholderen i flere år nu. En rigtig god ting. Jeg placerer de to holdere (alt efter hvor mange vi er) på en gammel bradepande og så ryger det på gasgrillen. Og så får det også røg. Hickory eller æble flis.
Fedtet der opsamles i bradepanden kan bruges til en sildemad.
Hej Ole
Super godt tip og tak for det :-).
God lørdag.
Bedste hilsner
Søren
Synes ikk det fremgår tydeligt i opskriften der skal være noget…
Vil måske være en ide 🙂
Hej Mette
Jeg er ikke lige med på hvad du mener med “der skal være noget”? Er det ingredienser, da disse jo vil være flæskeskiver?
Bedste hilsner
Søren