og

Grillet Lammekølle

af | 1. apr 2021 | Grill - BBQ, Hovedretter, Lam, Opskrifter

Grillet lammekølle

Grillet lammekølle er en perfekt måde at tilberede en skøn lammekølle på, noget som alle bør prøve da lammekødet får en utrolig skøn og let grill smag.

Lammekølle på grillen passer perfekt til påskefrokosten eller påskemiddagen og er desuden dejlig nem at lave. Når man enten marinere eller kommer en lækker urtemarinade over køllen, får den en ekstra skøn smag.

Når jeg griller en lammekølle, elsker jeg smagen af selve lammet men også denne lette røgede grill smag som kødet får når man tilbereder den på grillen. En kombination der virkelig giver den helt perfekt smag.
Jeg sørger samtidig for at kødet er rosa, da jeg synes gennemstegt lammekød mister sin smag og samtidig bliver kedelig.

Hvis jeg har noget tilovers fra en lammekølle, kan kødet sagtens spises kold og smager utrolig lækkert sammen med noget brød til.
Man kan ligeledes anvende resterne i en wrap, eller fryse dem til en gryderet.
Køber man en lammekølle med ben kan benet efterfølgende bruges til, at koge en skøn lammefond på.

Hvad serverer man til grillet lammekølle?

Jeg vil servere ovnbagte Græske kartofler og en eventuelt en hjemmelavet Tzatziki til.

Hvordan får man den perfekte grillede lammekølle?

Brug altid et stegetermometer så man sikrer den bedste tilberedning.
Grill selve lammekøllen på den indirekte metode, hvilket betyder at den placeres mellem brænderne eller kullet.
Lad den grillede lammekøllen hvile i omkring 10 minutter under bagepapir og et viskestykke inden den skæres ud.
Brug aldrig stanniol da dette holder på varmen og gør at kødet fortsætter med at tilberede.

Andre gode lammeopskrifter: Porchetta af Lam // Lammebov // Lammeculotte på gril

Grillet lammekølle

Grillet Lammekølle med urter

Grillet lammekølle er en perfekt måde at tilberede en skøn lammekølle på, noget som alle bør prøve da lammekødet får en utrolig skøn og let grill smag.
4.20 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grill, Hovedret, Lam
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 lammekølle
  • 1 spsk. frisk hakket timian
  • 1 spsk. frisk hakket rosmarin
  • 2 spsk. frisk ramsløg kan udelades
  • 2 fed hvidløg
  • 1 økologisk eller usprøjtet citron
  • Ca. 1 dl. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bland eller mort timian, rosmarin, ramsløg hvidløg sammen og tilsæt dernæst olivenolie lidt ad gangen til en tyk marinade.
  • Riv dernæst skallen af citronen som sammen med saften tilsættes marinaden.
  • Rids lammekøllen og massér marinaden godt ind i kødet.
  • Drys lammekøllen med salt.
  • Grill lammekøllen indirekte ved ca. 180 grader i ca. 60 minutter eller indtil den har en kernetemperatur på 60 – 62 for rosa.
  • Lad køllen hvile i 10 minutter inden den skæres ud i skiver.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hvilken grill er bedst til at grille en lammekølle på?

Man kan både bruge en gasgrill, kulgrill eller pille grill til en grillet lammekølle.
Så længe grillen er stor nok til at lammekøllen kan grilles indirekte.

Skal en lammekølle marineres inden den grilles?

Jeg bruger ofte en marinade som den jeg har skrevet i denne opskrift.
Marinade består af frisk rosmarin og timian sammen med enten ramsløg og hvidløg og citronskal og saft. Nogle gange rører jeg den sammen og andre gange bruger jeg en morter for at trække olien ud af rosmarin og timian bladene.
Man kan også lave små lommer i lammekøllen og putte mindre stykker hvidløg og rosmarin ned i den som giver smag.

Lam er et af mine foretrukne stykker kød og har været det i ufattelig mange år.
Jeg har lavet mange forskellige opskrifter med næsten alle udskæringer fra et lam, og bliver aldrig træt af lam.

Lammekølle til grill

Rids lammekøllens fedtoverflade.

Marineret lam

Masser marinaden godt ind i lammekøllen.

Lam på grill

Grill lammekøllen ved indirekte varme på en grill, dvs. sige mellem brænderne eller kullene.

Udskåret grillet lammekølle

Lad den grillet lammekølle hvile i 10 minutter inden den skæres ud.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Inger Juncker Madsen

    5 stars
    Den bedste lammekølle
    Rigtig god marinade.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Inger
      Tusinde tak for rosen, der dejligt at læse :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!