og

Grydestegt kylling

af | Fjerkræ, Opskrifter, Vinter

Hvem holder ikke af en gammeldags grydestegt kylling, som hjemme ved mor? I min farmors Frøken Jensen Kogebog med Syltning fra 1930 starter opskriften med, “Kyllingen pilles, svides, udtages, afvaskes, og den yderste spids af brystbenet knækkes af for at give kyllingen en smukkere form”.

Opskrift på grydestegt kylling

Ingredienser:

  • 1 kylling.
  • 1 stor portion persille.
  • Smør.
  • Fløde eller mælk eller bare vand.
  • Brug evt. maizena til jævning, eller mel.
  • Kulør.
  • Salt og Peber.
Klassisk grydestegt kylling

Fremgangsmåde:

Rens og vask kyllingen. Bind lår og vinger sammen. Salt den godt indvendig og udvendig. Hak persillen og kom den ind i kyllingen. Brun kyllingen på alle sider ved middel varme. Hæld vand i gryden ca. 1/3 op til kyllingens kant. Lad den simre i ca. 45 – 55 minutter afhængig af størrelsen. Vend den ca. hvert kvarter, så alle sider får en tur i fonden.

Når kyllingen tages op sies fonden, som skal bruges til en ultimative sovs. Kom en pænt skat fløde i fonden, som får lov at simre i 5 minutter. Jævn fonden med enten maizena eller meljævning til den får den tykkelse, der ønskes. Hak evt. persillen fra kyllingen eller noget frisk, som kommes i sovsen for yderligere smag. Husk, at komme et par dråber kulør i til sidst. Sovsen skal have et brunligt skær. Skær derefter kyllingen i ud passende stykker af lår, vinger og bryst, og server den sammen med kogte kartofler, masser af sovs og evt. lidt syrligt, hjemmelavede agurkesalat.

Gammeldags kylling i gryde

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!