Grydestegt kylling
Grydestegt kylling med brun sovs og persille. En ægte klassisk opskrift fra mormor køkkenet.
En gammeldags grydestegt kylling opskrift som smager skønt året rundt. Jeg husker retten fra barnsben, hvor vi fik den tit. Både hjemme eller når vi var på familiebesøg hos min farmor om søndagen. Desværre er denne skønne tilberedning af helstegt kylling ikke særlig moderne længere. Noget jeg synes er utrolig ærgerligt, og vil gerne gøre et slag for, at den igen kommer på aftensmadsbordet.
Vi bør ikke glemme de gamle klassiske danske retter. Rigtig mange af dem som denne grydestegt kylling med persille smager stadig fantastisk. Retter af denne type kan selvfølgelig laves anderledes, så de får et moderne touch.
Grydestegt kylling opskrift
Selv om den måske virker gammeldags, er grydestegt kylling med brun sovs i min verden super moderne. Kødet bliver ekstremt mørt, og sovsen er fyldt med den bedste smag fra kyllingen.
Tilberedning af grydestegt kylling er noget af det nemmeste. Den passer i virkeligheden bare til sig selv i gryden. I mellemtiden kan man skrælle kartoflerne og ellers hygge sig.
Sovsen er også nem at lave, da den tyknes med lidt fløde og dernæst maizena. Mere behøves ikke for at gøre noget ved den bouillon som kyllingen har simret i. Husk at kyllingen og krydderurterne afgiver utrolig meget lækker smag. Det er nemlig en af delene i denne klassiske opskrift, som gør den så fantastisk.
Prøv også: Kylling i Karry // Langtidsstegt Kylling
Grydestegt Kylling
Grydestegt kylling med brun sovs og persille.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Simreret
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredients
- 1 stk. kylling
- 1 stor bundt frisk persille
- 1 spsk. Smør
- Fløde
- Maizena
- Kulør
- Salt og Peber
Udstyr
Instructions
- Rens og skyl kyllingen som duppes tør.
- Bind lår og vinger sammen med kødtråd.
- Salt den godt indvendig og udvendig.
- Hak persillen som kommes den ind i kyllingen.
- Varm en stor gryde op, kom lidt smør i, hvor kyllingen brunes på alle sider ved middelhøj varme.
- Hæld vand i gryden ca. 1/3 op til kyllingens kant.
- Lad den simre i ca. 45 – 55 minutter afhængig af størrelsen.
- Vend kyllingen ca. hvert kvarter, så alle sider får en tur i fonden.
- Når kyllingen tages op, sies fonden, som skal bruges til en ultimative sovs.
- Kom en pæn sjat fløde i fonden, som får lov at simre i 5 minutter.
- Jævn fonden med enten maizena eller meljævning til den får den tykkelse, der ønskes.
- Hak evt. persillen fra kyllingen eller noget frisk persille, som kommes i sovsen for yderligere smag.
- Husk, at komme et par dråber kulør i til sidst. Sovsen skal have et brunligt skær.
- Skær derefter kyllingen i ud passende stykker af lår, vinger og bryst.
Notes
Server kyllingen sammen med kogte kartofler, masser af sovs og evt. lidt syrligt som syltede agurker.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Klassisk tilbehør til grydestegt kylling
En lækker simreret som denne gammeldags grydestegt kylling, hører selvfølgelig klassisk tilbehør til. Udover den brune sovs, som er lavet ud af den vidunderlige fond, skal der kartofler til. Det kan være helt almindelige kogte. Hasselback Kartofler er heller ikke af vejen til retten. Derudover skal der være noget surt til, hvor Syltede Agurker eller Syltede Asier er perfekte
Tips til opskriften
- Husk at en kylling af god kvalitet kun gør retten endnu bedre.
- Retter som grydestegt kylling kan nemt gemmes og nænsomt varmes op.
- Retten er ligeledes fryse venlig.
- Fløde kan erstattes med kaffefløde og en maizenajævning kan ligeledes bruges.
Hvem holder ikke af en gammeldags grydestegt kylling, som hjemme ved mor? I min farmors Frøken Jensen Kogebog med Syltning fra 1930 starter opskriften med, “Kyllingen pilles, svides, udtages, afvaskes, og den yderste spids af brystbenet knækkes af for at give kyllingen en smukkere form“.
0 kommentarer