Langtidsstegt Kylling
Langtidsstegt kylling er som ved and en virkelig god måde, at tilberede en kylling på, hvor den bliver utrolig saftig med masser af smag.
Opskriften er nem, at gå til og kyllingen passer sig selv i ovnen i nogle timer, hvor den får selskab af en portion rodfrugter, inden den skæres ud i passende stykker.
Når en kylling langsomt steger i ovnen spreder den herlige duft sig i hele hjemmet, så alle ser frem til, at smage den.
Hvis der er noget jeg selv er vild med er, at gå og dufte til den liflige duft når duften fra f.eks. en kylling spreder sig i hjemmet.
Gå direkte til opskriften

Langtidsstegt kylling
Ingredienser
- 1 kylling
- 1 citron
- ½ dl. olivenolie
- 1 spsk hakket frisk eller tørret rosmarin
- 1 fed presset hvidløg
- Salt
- ½ knoldselleri
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 2 - 3 skalotteløg
- 4 fed hvidløg
- 2 to mater
- 100 markchampignon
- 2 – 3 dl. hvidvin
- 1 – 2 dl. kyllingefond
- 4 spsk. smør
Sådan gør du
- Rens kyllingen for blod- og fjerrester.
- Bland saften fra citronen med olivenolien, den hakkede rosmarin og presset hvidløg.
- Smør kyllingen grundigt med marinaden indtil der ikke er mere.
- Drys den dernæst med salt både indvendig og udvendig.
- Skræl knoldselleri, gulerødder, pastinak som skæres i mindre stykker.
- Skalotteløg og hvidløg hakkes groft.
- Tomater og mark champignon skæres i mindre stykker.
- Alt kommes i en römertopf, hvor hvidvinen og kyllingefond hældes ved.
- Smørret kommes ovenpå rodfrugterne inden kyllingen placeres ovenpå.
- Læg låget på römertopfen, som placeres i en forvarmet ovn på 125 grader uden varmluft.
- Lad den tilberede i 2½ - 3 timer.
- Når kyllingen er færdig dvs. når kødet f.eks. har løsnet sig lidt fra benene, tages den ud af ovnen.
- Tag kyllingen op af römertopfen, og hæld alt det gode fra römertopf i en gryde.
- Kom kyllingen tilbage i römertopf, som stilles i ovnen og brunes ved grill.
- Alt det gode fra römertopf blendes med en stavblender til en utrolig god sovs.
- Smag den til med salt og peber.
Noter
Kyllingen jeg brugte vejede 1800 g, og den var klar efter 3 time i ovnen ved 125 grader.
Vejer din mindre f.eks. 1600 g. så giv den 15 – 20 minutter kortere tid. Vejer den mere skal den naturligvis have lidt længere tid.
Jeg tjekkede temperaturen på kyllingen da der var gået 3 timer, hvor den lå i den høje ende dvs. 74 grader, men selve kyllingen var overhovedet ikke tør, da den blev skåret ud.
Prøv Også: Duck Ramen ægte Japansk suppe // Stifado Græsk simreret // Persille Pesto
Jeg tilberedte den i en römertopf for, at holde på kyllingens safter, og inden den blev udskåret tog jeg låget af römertopfen og gav den en tur under grillen for, at den fik en sprød overflade.
Har man nu ikke en römertopf kan den sagtens tilberedes i et ildfast fad med stanniol over.
Selve kyllingen fik selskab af en masse forskellige rodfrugter, hvidvin og smør, som efterfølgende røg i en gryde og blev blendet til en super smagfuld sovs.
Jeg havde også smidt et andet ildfast fad i ovnen med kartofler, gulerødder, pastinak, knoldselleri og persillerødder, som blev brugt som tilbehør.

Ingredienserne til Langtidsstegt Kylling

Smidt alt i en Römertopf

Alt det gode i Römertopfen der har været under kyllingen kan blendes til den ultimative lækre sovs.
Hej Søren
Tak for en god blog! Her finder jeg jævnligt inspiration.
Jeg er altid i tvivl ved de lavere temperaturer. Hvor lang tid giver du tilbehøret i ovnen?
Mvh
Tine ?
Hej Tina
Mange tak for rosen :-).
Jeg gav det ca. 1 time og 15 – 20 minutter. Normalt når jeg tilbereder rodfrugter får de ca. 45 – 50 minutter ved 180 grader uden varmluft.
Du kan også smide dem ind fra starten, og når de næsten er færdige tager du dem ud, og smider dem ind igen når der er ca. 20 – 30 minutter tilbage af kyllingen.
Håber jeg har kunnet svare på dit spørgsmål :-).
Bedste hilsner
Søren
Mange tak! Det prøver jeg i morgen. ?
Super 🙂