Ind i mellem kan aftensmaden sagtens være velsmagende, nem at tilberede og gammeldags. En kollega spurgte mig for noget tid siden, om jeg overhovedet laver "normal" mad? Jo, selvfølgelig laver jeg også normal mad. Så hvorfor ikke blogge om æggekage fra Suhr´s kogekog, Mad.
Ingredienser 2 personer:
- 8 æg.
- 2 dl. mælk
- 1 spsk. kartoffelmel.
- Cherry tomater.
- Bacon.
- Purløg.
Steg baconen på panden og læg til side, lad noget af fedtet blive tilbage på panden. Del cherrytomaterne i halve. Pisk æg, mælk og kartoffelmel sammen.
Hæld massen på panden og til panden i ovnen ved 180 grader. Efter ca. 5 – 10 lægges tomater og bacon på æggemassen, som nu skal have de sidste 5 – 10 minutter, eller indtil æggekagen har sat sig. Drys hakket purløg over og server f.eks. med rugbrød til. Havde jeg haft nogle kartofler fra aftenen før, var de skåret i skiver og lagt oven på med resten.
En nem søndags ret, når man ikke rigtig gider :-).
Sådan en gang æggekage ryger også på hverdagsmenuen her ofte – det er bare lækkerhed en masse!
Og så kan man smide alt muligt ovenpå :-). Super menu du har lavet til Le Man.
Uhmmmm Havde næsten glemt æggekagen – den skal på bordet i løbet af ugen 🙂
Ser lækkert ud …og så bacon…uhmmm
/Erland
Takker. Du siger bare til, hvilken dag ;-).
Kan man lave det ved varmluft også æggekagen
Hej Dorthe
Du kan godt lave æggekagen ved varmluft men du bør skrue omkring 5 grader ned, eller give den en smule mindre tid.
Bedste hilsner
Søren