og

Æggekage med cherrytomater

af | 24. jun 2012 | Hovedretter, Opskrifter

Ind i mellem kan aftensmaden sagtens være velsmagende, nem at tilberede og gammeldags. En kollega spurgte mig for noget tid siden, om jeg overhovedet laver "normal" mad? Jo, selvfølgelig laver jeg også normal mad. Så hvorfor ikke blogge om æggekage fra Suhr´s kogekog, Mad.

Ingredienser 2 personer:

  • 8 æg.
  • 2 dl. mælk
  • 1 spsk. kartoffelmel.
  • Cherry tomater.
  • Bacon.
  • Purløg.

Steg baconen på panden og læg til side, lad noget af fedtet blive tilbage på panden. Del cherrytomaterne i halve. Pisk æg, mælk og kartoffelmel sammen.

Hæld massen på panden og til panden i ovnen ved 180 grader. Efter ca. 5 – 10 lægges tomater og bacon på æggemassen, som nu skal have de sidste 5 – 10 minutter, eller indtil æggekagen har sat sig. Drys hakket purløg over og server f.eks. med rugbrød til. Havde jeg haft nogle kartofler fra aftenen før, var de skåret i skiver og lagt oven på med resten.


En nem søndags ret, når man ikke rigtig gider :-).

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Sjønne

    Sådan en gang æggekage ryger også på hverdagsmenuen her ofte – det er bare lækkerhed en masse!

    Svar
    • Søren

      Og så kan man smide alt muligt ovenpå :-). Super menu du har lavet til Le Man.

      Svar
  2. Erland

    Uhmmmm Havde næsten glemt æggekagen – den skal på bordet i løbet af ugen 🙂
    Ser lækkert ud …og så bacon…uhmmm
    /Erland

    Svar
    • Søren

      Takker. Du siger bare til, hvilken dag ;-).

      Svar
  3. Dorthe Nørgaard Lissau

    Kan man lave det ved varmluft også æggekagen

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Dorthe
      Du kan godt lave æggekagen ved varmluft men du bør skrue omkring 5 grader ned, eller give den en smule mindre tid.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!