Æggekage er en dejlig traditionel dansk opskrift, hvor æggekagen både kan laves på panden eller i ovnen.
Ind i mellem kan aftensmaden sagtens være velsmagende og samtidig nem og hurtig at lave. En kollega har spurgt mig om jeg laver normal mad? Hvilket jeg gør en del, også fra Ingeborg Suhr´s kogekog Mad med masser af klassiske opskrifter. Derfra er inspirationen hentet på denne opskrift på gammeldags æggekage i ovn hentet. Personligt elsker omelet og æggekager, da de smager fantastisk og er hurtige at gå til.
Samtidig kan man nemt tilsætte flere ingredienser. I min version af denne æggekage har jeg tilføjet bacon, små cherrytomater og selvfølgelig hakket purløg. Alt sammen ingredienser jeg synes passer utrolig godt.
Du kan nemt tilføje eller udskifte ingredienser du synes passer i din version af den, eller gå den helt klassiske vej.
Æggekage opskrift
Opskriften på æggekage i pande eller ovn er noget af det nemmeste som findes. I denne tilsætter jeg en smule kartoffelmel, hvilket kan udskiftes med maizena mel. Dette giver en fasthed til den. Jeg bruger ligeledes forholdsvis mange æg, hvilket jeg synes er det bedste, hvis den serveres til aftensmad. Du kan også halvere mængden, som frokostret.
Når jeg laver æggekage synes jeg personligt at det er nemmest i ovnen. Grunden er at man ikke skal stå over den hele tiden, men blander bare ingredienserne sammen og stiller panden ind i ovnen. Husk selvfølgelig at tjekke den undervejs.
Æggekage med bacon og tomater
Ingredienser
- 1 pakke skiveskåret bacon
- 8 stk. æg
- 2 dl. mælk
- 1 spsk. kartoffelmel eller maizena mel
- Cherry tomater
- 1 bundt Purløg
- Salt og peber
- Rugbrød
Udstyr
Sådan gør du
- Steg baconen på panden og læg det til side på noget fedtsugende papir.
- Lad noget af fedtet blive tilbage på panden.
- Pisk æg, mælk og kartoffelmel sammen i en skål.
- Hæld massen på panden og placer panden i ovnen ved 180 grader.
- Del cherrytomaterne i halve.
- Efter ca. 5 – 10 lægges tomaterne æggemassen, som nu skal have de sidste 5 – 10 minutter, eller indtil æggekagen har sat sig.
- Drys hakket purløg og fordel baconen over æggekagen og server med rugbrød til.
Noter
Tips til opskriften
- Du kan udover bacon og tomater bruge små skiveskårne pølser og kartofler i skiver til.
- Den er utrolig velegnet kold til madpakken.
- Hjemmelavet æggekage kan holde sig 3 – 4 dage i køleskabet.
- Husk at tjekke om din pande kan klare at komme i ovne ved 180 grader.
- Den kan nemt serveres som en del af en brunch menu.
Sådan en gang æggekage ryger også på hverdagsmenuen her ofte – det er bare lækkerhed en masse!
Og så kan man smide alt muligt ovenpå :-). Super menu du har lavet til Le Man.
Uhmmmm Havde næsten glemt æggekagen – den skal på bordet i løbet af ugen 🙂
Ser lækkert ud …og så bacon…uhmmm
/Erland
Takker. Du siger bare til, hvilken dag ;-).
Kan man lave det ved varmluft også æggekagen
Hej Dorthe
Du kan godt lave æggekagen ved varmluft men du bør skrue omkring 5 grader ned, eller give den en smule mindre tid.
Bedste hilsner
Søren