Omelet Grundopskrift
Omelet smager forrygende lækker og er en af de lækreste og nemmeste æggeretter der findes, især når den tilberedes korrekt.
En omelet er anderledes end en æggekage, da man i en æggekage tilsætter mel og mælk. Samtidig er en ægte omelet ikke fast i konsistensen som en æggekage, men mere flydende inden i.
Jeg har i den sidste tid gået og leget med tilberedning af omelet, og hvordan den bør laves. Jeg har brugt forskellige slags fyld i omelet som revet ost, laks, spinat og andet fyld.
Når man laver den perfekte omelet med ost skal den være blød inden i, eller på toppen og let blød i bunden, hvilket lyder let men ikke altid er det.
Omelet opskrift
Hvordan laver man den perfekte opskrift på omelet?
Først tages æggene ud af køleskabet en lille time inden for, at de ikke er iskolde.
For det Andet, brug en slip let pande når omeletten laves.
For det Tredje, brug altid smør eller margarine når den laves.
For det Fjerde, brug en dejskraber der tåler høj varme.
For det Femte brug 3 æg pr. person.
Nedenstående opskrift er en grundopskrift til en omelet, der svarer til en person.
Ønsker man, at lave til flere kan man bruge to pander af gangen.
Man kan også lave en ad gangen, og sætte dem i ovnen ved svag varme ca. 60 – 80 grader så de holder sig varme indtil alle omeletterne er tilberedt.
Jeg har i denne opskrift brugt stenbiderrogn til fyld Men spinat og ost i omelet er også utrolig lækkert. Men man bestemmer selv, hvilket fyld man bruger i sin hjemmelavet.
Du kan nedenunder se en video om omelet.
Prøv også disse skønne æggeretter: Æggekage // Æg i Cocotte // Spansk Tortilla
Omelet
Omelet smager vidunderligt og er en af de bedste æggeretter der findes, især når den tilberedes perfekt. Her får du en nem og lækker opskrift på en omelet.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Æg, brunch, frokost, Hovedret, Morgenmad
Køkken: Dansk/Fransk
Antal: 1
Ingredienser
- 3 æg
- Revet ost f.eks. parmesan, gruyere, eller anden ost efter sin smag
- Frisk hakket purløg
- 1 – 2 spsk. smør eller margarine
- Evt. 2 spsk. stenbiderrogn
- Evt. 1 fint hakket skalotteløg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Slå æggene ud i en skål og pisk det luftigt sammen enten med en gaffel eller piskeris.
- Varm en teflon pande op ved medium varme.
- Kom smørret eller margarinen på panden, og smør siderne på panden.
- Hæld æggemassen på panden når fedtstoffet er smeltet.
- Lad æggemassen samle sig lidt, hvorefter man med en dejskraber roder rundt i massen.
- Løft omelettens sider og tip panden, så æggemassen kan løbe under den masse der har samlet sig.
- Lad massen samle sig igen, hvorefter man til sidst river ost over omeletten og folder den sammen med dejskraberen.
- Som alternativ kan man også komme frisk stenbiderrogn på omeletten inden den foldes.
- Det tager maksimalt 5 minutter, at lave en omelet.
- Man vælger selv hvilket tilbehør der skal i.
Noter
En omelet kan man gemme til næste dag, hvor den smager rigtig godt kold.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Hvordan laver du hjemmelavet omelet
Brug en slip let pande eller teflonpanden og smørret eller margarinen gør, at det er nemmere at folde omeletten, hvilket igen er nemmest med en dejskraber. Husk at tjekke om dejskraberen kan klare varmen.
Med de ingredienser langt de fleste har i et køkken tager det omkring 5 minutter at tilbede en omelet, hvor man kan bruge det fyld man selv bedste kan lide.
En traditionel omelet indeholder kun æg, ost og evt. purløg. I nedenstående opskrift er der brugt lidt stenbiderrogn og hakket rødløg. Det kan man enten udskifte eller udelades.
Kan man bruge mange slags ingredienser som omeletfyld?
Jeg bruger næsten altid revet ost i min omelet, da jeg synes det giver en rigtig god smag sammen med æg. Osten man bruger bestemmer man selv, men helst en man kan lide at spise.
Jeg vil anbefale, at laver man omelet til morgenmad bør fyldet være let, som revet ost, grøntsager som peberfrugt, spinat og lignende. Man kan også bare lave omelet med ost, hvilket er hurtig og nemt.
Til aftensmad kan det være en god ide, at bruge noget lidt tungere fyld, så alle bliver mætte.
Det kan være kogte kartofler, røget laks eller fisk fra dagen før, asparges eller andet man har i køleskabet.
Brug dejskraberen til, at lave nogle huller i æggemassen så æggene kan flyde ned.
Når omeletten begynder, at sætte sig kommer man sit fyld på den ene halvdel, og bruger dejskraberen til, at at køre rundt langs kanten af omeletten, og vipper den ene halvdel over den anden.
Kommer du salt/peber i æggene når du pisker dem, eller over den færdige omelet?
Hej Peter
Ja jeg kommer lidt salt og peber i æggemassen inden de kommes på panden og tilberedes som omelet.
Skal jeg lige have sat ind i opskriften 🙂
Bedste hilsner
Søren
Hej Peter
Jeg undrer mig lidt over, at du kan sige, at det kun tager 4 min. at lave denne ret. Er du helt sikker på det?
Mvh. Malberte
Hej Malberte
Du mener vel Søren :-).
4 minutter i alt måske lavt sat, men omkring 6 – 8 minutter passer måske lidt bedre.
Bedste hilsner
Søren
Jeg stegee ikke en omelet mere end lige sat før jeg tilfører ost i midten, folder enderne in over midten flipper den og giver smæk kortvarigt på høj varme.
Hejsa
Det er også en god måde, men igen som du skriver kortvarig høj varme, hvis man er til det.
Bedste hilsner
Søre