Omelet smager forrygende lækker og er en af de lækreste og nemmeste æggeretter der findes, især når den tilberedes korrekt. En omelet er anderledes end en æggekage, da man i en æggekage tilsætter mel og mælk. Samtidig er en ægte omelet ikke fast i konsistensen som en æggekage.

Jeg har i den sidste tid gået og leget med tilberedning af omeletter, og brugt forskelligt slags fyld som stenbiderrogn, laks, hvide og grønne asparges, spinat og selvfølgelig revet oste.
Når man laver den perfekte omelet skal den være blød inden i, eller på toppen og let blød i bunden, hvilket lyder let men ikke altid er det.

Hvordan laver man den den perfekte omelet?
Det gør man ved, at følge disse fem trin og råd i denne opskrift.

Først tages æggene ud af køleskabet en lille time inden for, at de ikke er iskolde.
For det Andet, brug en slip let pande når omeletten laves.
For det Tredje, brug altid smør eller margarine når den laves.
For det Fjerde, brug en dejskraber der tåler høj varme.
For det Femte brug 3 æg pr. person.

Nedenstående opskrift er en grundopskrift til en omelet, der svarer til en person.
Ønsker man, at lave til flere kan man bruge to pander af gangen.

Man kan også lave en omelet af gangen, sætte dem i ovnen ved svag varme ca. 60 – 80 grader så de holder sig varme indtil alle omeletterne er tilberedt.
Jeg har i denne opskrift brugt stenbiderrogn til fyld, men man bestemmer  selv, hvilket fyld man bruger i sin hjemmelavede omelet.

Kan man bruge mange slags ingredienser som fyld i sin omelet?

Jeg bruger næsten altid revet ost, da jeg synes det giver en rigtig god smag sammen med æg. Osten man bruger bestemmer man selv, men helst en man kan lide at spise.
Jeg vil anbefale, at laver man omelet til morgenmad bør fyldet være let, som revet ost, grøntsager som peberfrugt, spinat og lignende. Man kan også bare lave omelet med ost, hvilket er hurtig og nemt.
Til aftensmad kan det være en god ide, at bruge noget lidt tungere fyld, så alle bliver mætte.
Det kan være kogte kartofler, røget laks eller fisk fra dagen før, asparges eller andet man har i køleskabet.

 

Omelet

Omelet smager vidunderligt og er en af de bedste æggeretter der findes, især når den tilberedes perfekt. Her får du en nem og lækker opskrift på en omelet.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Æg, brunch, frokost, Hovedret, Morgenmad
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 2 minutter
Samlet tid: 4 minutter
Antal: 1
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 æg
  • Revet ost f.eks. parmesan, gruyere, eller anden ost efter sin smag
  • Frisk hakket purløg
  • 1 - 2 spsk. smør eller margarine
  • Evt. 2 spsk. stenbiderrogn
  • Evt. 1 fint hakket skalotteløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en skål og pisk det luftigt sammen enten med en gaffel eller piskeris.
  • Varm en teflon pande op ved medium varme.
  • Kom smørret eller margarinen på panden, og smør siderne på panden.
  • Hæld æggemassen på panden når fedtstoffet er smeltet.
  • Lad æggemassen samle sig lidt, hvorefter man med en dejskraber roder rundt i massen.
  • Løft omelettens sider og tip panden, så æggemassen kan løbe under den masse der har samlet sig.
  • Lad massen samle sig igen, hvorefter man til sidst river ost over omeletten og folder den sammen med dejskraberen.
  • Som alternativ kan man også komme frisk stenbiderrogn på omeletten inden den foldes.
  • Det tager maksimalt 5 minutter, at lave en omelet.
  • Man vælger selv hvilket tilbehør der skal i.

Noter

En omelet kan man gemme til næste dag, hvor den smager rigtig godt kold.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Slip let panden eller teflonpanden og smørret eller margarinen gør, at det er nemmere at folde omeletten, hvilket igen er nemmest med en dejskraber. Husk at tjekke om dejskraberen kan klare varmen.

 

 

Med de ingredienser langt de fleste har i et køkken tager det ca. 1 – 2 minutter at tilbede en omelet, hvor man kan bruge det fyld man selv bedste kan lide.
En traditionel omelet indeholder kun æg, ost og evt. purløg. I nedenstående opskrift er der brugt lidt stenbiderrogn og hakket rødløg. Det kan man enten udskifte eller udelades.

 

 

Brug dejskraberen til, at lave nogle huller i æggemassen så æggene kan flyde ned.

 

 

Når omeletten begynder, at sætte sig kommer man sit fyld på den ene halvdel, og bruger dejskraberen til, at at køre rundt langs kanten af omeletten, og vipper den ene halvdel over den anden.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.