og

Spansk Tortilla

af | 26. feb 2016 | Frokost, Hovedretter, Opskrifter

Spansk Tortilla

Spansk tortilla er en fantastisk nem, og utrolig smagfuld ret, der i bund og grund bare er en æggekage med kartofler.

Den har ikke noget med det mexikanske fladbrød, at gøre man bruger til tacos. Jeg har ændret lidt på den klassiske ingrediens liste, og valgt at tilsætte revet lækker spansk manchego ost for, at give tortillaen noget ekstra smag.

Den har desuden fået selskab af både noget god røget velhængt skinke og en kraftig chorizo, så det næsten ikke bliver mere spansk med de ingredienser. Du kan følge min opskrift slavisk, eller blande det i du helst vil have i din tortilla.

En spansk tortilla som denne er en skøn måde at lave en krydret æggekage på til aftensmaden. Har man i forvejen kartofler fra aftenen før, kan de sagtens bruges. På den måde bliver det ret nemmere.

Opskrift på Spansk Tortilla

I en oprindelig opskrift ville man ikke bruge kogte kartofler, men snitter dem meget tynde, og steget dem møre. Desuden skal det inderste i tortillaen være som en blød omelet, og ikke gennem tilberedt som i min. Ind i mellem handler det om, at finde den rette balance, og prøve sig frem, og derved finde sin måde at lave en spansk tortilla på.

Har du prøvet disse opskrifter: Omelet Opskrift // Frittata

Spansk Tortilla

4 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Spansk
Køkken: Æg
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 6 æg
  • 400 g. forkogte kartofler
  • 1 stort løg
  • 2 hakket fed hvidløg
  • 100 – 150 g. chorizo
  • 50 g. god bacon eller skinke f.eks. Fanøskinke Skagen eller Serrano
  • 2 tsk. røget paprika
  • 10 – 15 cocktail tomater
  • ½ dl. revet ost som f.eks. manchego
  • Purløg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær de forkogte kartofler i tern.
  • Løget skrælles og skæres ligeledes i tern.
  • Fjern skindet fra chorizo pølsen som skæres i tern på nær 4 cm, som skæres i skiver, hvilket skal bruges til pynt.
  • Skinken skæres i tern eller mindre stykker.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor skinken kommes i.
  • Når baconet/skinen er stegt halvvejs sprøde tilsættes kartoflerne, og der skrues ned for varmen til middel.
  • Skær tomaterne i skiver, og vend dem hurtig på en pande sammen med chorizoskiverne. Efter de falder lidt sammen tages de af panden, og placeres ovenpå Tortillaen som pynt.
  • Steg kartoflerne gyldne, hvorefter chorizoternene, hvidløget og løget kommes ved. Løgene steges glasagtige.
  • Imens piskes æggene sammen med den røgede paprika, revet ost og salt og peber.
  • Hæld æggeblandingen over kartoffelblandingen.
  • Skru ned til under middel varme.
  • Lad tortillaen langsomt stege færdig i bunden. Løft den ved bunden med en paletkniv for, at tjekke om den har samlet sig. Er den det, lægges en tallerken eller rundt fad over panden.
  • Vend nu panden, og lad tortillaen ligge på tallerkenen.
  • Læg den dernæst tilbage på panden og lad oversiden stege i et par minutter, hvorefter den vendes igen og serveres sammen med noget godt brød til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Selve den spanske tortilla fylder godt og der behøves nødvendigvis ikke tilbehør til den. Hvis du ønsker ekstra kan jeg anbefale en lækker Salat af spæde skud og røde ris som denne.

Æggekagen eller den spanske tortilla kan som alle andre af samme slags gemmes i køleskabet i en lille uge. Den er samtidig perfekt i madpakken til frokost, og du er på den måde godt kørende. Især når man tænker på, at det ikke tager lang tid at lave den. Faktisk smager den skønt når den er kold. Men den kan nemt varmes op næste dag.

Opskrift på spansk tortilla med kartofler

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Katrine

    Hvad skal der mon ske med tomaterne? Synes ikke jeg kan spotte det i opskriften ☺️

    Svar
    • Søren

      Hej Katrine
      Det har du fuldstændig ret i, at det ikke fremgår. Tak for, at gøre mig opmærksom på det.
      Tomaterne skæres i skiver og kan enten vendes på panden og dernæst tages op, eller kommes på den færdige tortilla i rå tilstand.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Per Stevnsborg

    Det er uden nogen form for tvivl den mest velsmagende og lækre tortilla jeg nogensinde har smagt. 5 stjerner ud af fem

    Svar
    • Søren

      Hej Per
      Tusinde tak for rosen og stjernerne :-).
      God Påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!