Frittata er en skøn Italiensk æggekage med kartofler som minder om den spanske tortilla.
Æggekagen er perfekt og nem at lave som frokost eller aftensmad.
Min frittata opskrift er med en lækker krydret italiensk pølse salsiccia som nemt kan erstattes med chorizo. Desuden passer et par røde peberfrugter virkelig godt med kartoflerne i denne italienske kartoffelæggekage.
Opskriften på denne version kan snildt tilberedes dagen inden, når den skal bruges til frokost. Vi elsker at servere den kold eller bruge den som picnic eller i madpakken.
Den holder sig i helt op til en lille uge i køleskabet, og kan ligeledes serveres som tilbehør til aftensmaden, når det skal gå lidt hurtigt på en hverdag.
Fordelen med denne ret er, at man hurtig kan bruge hvad der ligger i grøntsagsskuffen eller af andre rester. Havde jeg haft en portion frisk spinat eller rest ost som gorgonzola var det med sikkerhed kommet i som både fyld og ekstra god smag. Man kan virkelig nemt lave sin version af denne dejlige italienske opskrift.
Udover frittata kan serveres uden noget eller som tilbehør til andre ting, vil en Sprød Salat eller en Tomatsalat være helt ideel, synes jeg. Det sprøde i salaten passer helt perfekt og vil være rigeligt at servere til, da æggekagen har masser af fyld der nok skal mætte langt de fleste familier.
Opskrift på Italiensk Frittata
De krydrede pølser kan erstattes af bacon, en god skinke eller almindelig pølser stykker.
Brug de grøntsager du har i køleskabet.
Osten kan som sagt udskiftes med andet ost.
Den kan ligeledes tilberedes som ren vegetarisk.
Jeg har brugt et ildfast fad for nemhedens skyld.
Prøv også disse æggeretter: Gammeldags Æggekage // Æg i Cocotte // Spansk Tortilla // Omelet
Frittata – Italiensk æggekage med kartofler
Ingredienser
- 500 g. kartofler
- 100 g. parmesanost
- 8 stk. æg
- 3 spsk. cremefraiche 18% eller 38%
- 200 g salsicciapølse, merguezpølse eller chorizopølse
- 3 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. røde peberfrugter
- 2 tsk. friskhakket rosmarin
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Skræl og kog kartoflerne hele indtil de er al dente, med bid. Køl dem af og skær dem i store tern.
- Riv parmesanosten og slå æggene ud i en skål, som piskes grundigt sammen med cremefraichen og 2/3 dele af parmesanosten.
- Smag æggemassen til med salg og peber.
- Skær pølsen ud i tern.
- Skalotteløg og hvidløg skæres ligeledes i mindre tern.
- Peberfrugterne skæres i mindre tern.
- Varm en pande op ved middelhøj varme, hæld lidt olivenolie på panden og steg pølseternene sprøde.
- Skru dernæst ned for varmen til under middel og kom løg, hvidløg og peberfrugter på panden, som sauteres indtil løgene, er glasklare.
- Kom kartoffelstykkerne på panden.
- Hæld dernæst æggemassen i panden som rystes for at fordele massen.
- Man kan enten lægge låg på panden og lade massen bage i 20 – 25 minutter indtil den har sat sig, hvorefter man drysser det sidste parmesan over og sætter den i ovnen på grill hvor den bliver gylden.
- Man kan i stedet hælde massen i et ildfast fad, hvor den bages i ovnen ved 180 grader i 20 – 25 minutter.
- Tag den ud og drys parmesanen over, som sættes under grill indtil overfladen er gylden.
Noter
Steg pølserne sprøde på panden.
Tilsæt de øvrige ingredienser som sautere med og får smag fra de krydrede pølser.
Hæld æggemassen på og tilbered den færdig.
Hej Søren
Tak for den skønne opskrift,som allerede er et hit her hos os.
Mh
Merete
Hej Merete
Det lyder rigtig godt, og selv tak :-).
Bedste hilsner
Søren
rigtig god og velsmagende opskrift – kan anbefales
Hej Per
Tak for rosen :-), rigtig god weekend.
Bedste hilsner
Søren
Hej Per
Tak for dine fine opskrifter
Ville man evt kunne lave den over bål?
MVH Jesper
Hej Jesper
Tak, og jeg hedder Søren 😊.
Jeg vil mene du godt kan lave frittata som bålmad. Dog være opmærksom på temperaturen dvs hvor langt panden er fra selve bålet.
Bedste hilsner
Søren