Frittata – Italiensk æggekage med kartofler

af | 11. nov 2021 | Frokost, Hovedretter, Opskrifter

Frittata æggekage

Frittata er en skøn Italiensk æggekage med kartofler som minder om den spanske tortilla.

Æggekagen er perfekt og nem at lave som frokost eller aftensmad.

Min frittata opskrift er med en lækker krydret italiensk pølse salsiccia som nemt kan erstattes med chorizo. Desuden passer et par røde peberfrugter virkelig godt med kartoflerne i denne italienske kartoffelæggekage.

Opskriften på denne version kan snildt tilberedes dagen inden, når den skal bruges til frokost. Vi elsker at servere den kold eller bruge den som picnic eller i madpakken.

Den holder sig i helt op til en lille uge i køleskabet, og kan ligeledes serveres som tilbehør til aftensmaden, når det skal gå lidt hurtigt på en hverdag.

Fordelen med denne ret er, at man hurtig kan bruge hvad der ligger i grøntsagsskuffen eller af andre rester. Havde jeg haft en portion frisk spinat eller rest ost som gorgonzola var det med sikkerhed kommet i som både fyld og ekstra god smag. Man kan virkelig nemt lave sin version af denne dejlige italienske opskrift.

Udover frittata kan serveres uden noget eller som tilbehør til andre ting, vil en Sprød Salat eller en Tomatsalat være helt ideel, synes jeg. Det sprøde i salaten passer helt perfekt og vil være rigeligt at servere til, da æggekagen har masser af fyld der nok skal mætte langt de fleste familier.

Opskrift på Italiensk Frittata

De krydrede pølser kan erstattes af bacon, en god skinke eller almindelig pølser stykker.

Brug de grøntsager du har i køleskabet.

Osten kan som sagt udskiftes med andet ost.

Den kan ligeledes tilberedes som ren vegetarisk.

Jeg har brugt et ildfast fad for nemhedens skyld.  

Frittata æggekage

Frittata – Italiensk æggekage med kartofler

Frittata er en skøn Italiensk æggekage med kartofler som minder om den spanske tortilla. Æggekagen er perfekt og nem at lave som frokost eller aftensmad.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Opskrift, Hovedret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. kartofler
  • 100 g. parmesanost
  • 8 stk. æg
  • 3 spsk. cremefraiche 18% eller 38%
  • 200 g salsicciapølse, merguezpølse eller chorizopølse
  • 3 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. røde peberfrugter
  • 2 tsk. friskhakket rosmarin
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl og kog kartoflerne hele indtil de er al dente, med bid. Køl dem af og skær dem i store tern.
  • Riv parmesanosten og slå æggene ud i en skål, som piskes grundigt sammen med cremefraichen og 2/3 dele af parmesanosten.
  • Smag æggemassen til med salg og peber.
  • Skær pølsen ud i tern.
  • Skalotteløg og hvidløg skæres ligeledes i mindre tern.
  • Peberfrugterne skæres i mindre tern.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hæld lidt olivenolie på panden og steg pølseternene sprøde.
  • Skru dernæst ned for varmen til under middel og kom løg, hvidløg og peberfrugter på panden, som sauteres indtil løgene, er glasklare.
  • Kom kartoffelstykkerne på panden.
  • Hæld dernæst æggemassen i panden som rystes for at fordele massen.
  • Man kan enten lægge låg på panden og lade massen bage i 20 – 25 minutter indtil den har sat sig, hvorefter man drysser det sidste parmesan over og sætter den i ovnen på grill hvor den bliver gylden.
  • Man kan i stedet hælde massen i et ildfast fad, hvor den bages i ovnen ved 180 grader i 20 – 25 minutter.
  • Tag den ud og drys parmesanen over, som sættes under grill indtil overfladen er gylden.

Noter

Server frittataen med en salat eller tomatsalat til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse æggeretter: Gammeldags Æggekage // Æg i Cocotte

Frittata italiensk æggekage

Chorizo til æggekage

Steg pølserne sprøde på panden.

Ingredienser til Frittata

Tilsæt de øvrige ingredienser som sautere med og får smag fra de krydrede pølser.

Æggemasse til Frittata

Hæld æggemassen på og tilbered den færdig.

Italiensk æggekage Fritttata

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Merete Østervig

    5 stars
    Hej Søren

    Tak for den skønne opskrift,som allerede er et hit her hos os.

    Mh
    Merete

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Merete
      Det lyder rigtig godt, og selv tak :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. perStevnsborg

    rigtig god og velsmagende opskrift – kan anbefales

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Per
      Tak for rosen :-), rigtig god weekend.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Jesper Hansen

    Hej Per
    Tak for dine fine opskrifter
    Ville man evt kunne lave den over bål?
    MVH Jesper

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Jesper
      Tak, og jeg hedder Søren 😊.
      Jeg vil mene du godt kan lave frittata som bålmad. Dog være opmærksom på temperaturen dvs hvor langt panden er fra selve bålet.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!