og
Wagyu Ribeye med kryddersmør

Ribeye af wagyu er ekstrem fedt marmoreret som giver kødet en fantastisk god smag og mørhed.

Jeg har for nyligt købt et større stykke entrecotes af wagyu fra Australien, som jeg skar i mindre entrecoter af 3 cm, og endte ud med et stort stykke ribeye på ca. 6 – 7 cm i tykkelsen. Denne fik fornøjelsen af, at komme på grillen.

Hvad er australsk Wagyu kød?

Det er en bred betegnelse for flere forskellige sorter af japansk kvæg, hvor den ene sort er Kobe kød. Wagyu og især Kobe kødet er kendt for sin høje fedt marmoring, der giver en fantastiske smag og mørhed. Det dyreste kød er Kobe kødet, som koster ca. 2.500 kg. Der eksporteres kun omkring 300 Kobe kvæg fra Japan.
I dag opdrætter australierne en del Wagyu kød, da de har krydsavlet japansk kvæg med blandt andet Black Angus. Prisen på dette kød er betydeligt billigere, men stadig afsindigt smagfuld og mørt. hvilket også er den type kød jeg har købt.

Har du prøvet disse opskrifter?: Grillet Kylling på Rotisseri // Steak af Kalvehøjreb

Wagyu Ribeye med kryddersmør

Wagyu Ribeye med Trøffel Asparges

Ribeye af wagyu er ekstrem fedt marmoreret som giver kødet en fantastisk god smag og mørhed.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Oksekød, Kalvekød, Tilbehør, Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 600 g. Wagyu Ribeye eller et andet godt stykke Ribeye
  • Timian kviste
  • Hel hvidløg
  • Olie
  • Havsalt
  • 12 store hvide asparges
  • 1 stk. sort trøffel kan være fra glas
  • Vesterhavsost eller gammelknas fra Arla Unika
  • Salat af Tomater og Ost
  • 1 bundt grønne asparges

Sådan gør du

  • Tag wagyu ribeyen ud af køleskabet mindst 1 time inden tilberedning for, at den får stuetemperatur.
  • Drys den med salt når den tages ud af køleskabet.
  • Varm en grill op.
  • I mellemtiden skrælles de hvide asparges fra toppen og ned. Skær de nederste par centimeter af dem.
  • Skyl og knæk enderne af de grønne asparges.
  • Tilbered salaten som anvist i linket.
  • Snør wagyu ribeyen så den får næsten samme tykkelse hele vejen rundt, hvilket gør den nemmere at tilberede.
  • Når grillen er klar, tørres wagyu ribeyen tør for det væde saltet har trukket ud.
  • Smør den med en anelse olie.
  • Brun den på alle sider over direkte varme.
  • Drys den med salt, placer timiankviste og det delte hvidløg på toppen, og færdig tilbered den over indirekte varme i ca. 20 – 25 minutter, eller indtil den har en kernetemperatur på 57 grader for rød, hvorefter den tages af grillen.
  • Lad den hvile under noget bagepapir og et klæde i 10 minutter.
  • Varm en pande eller bred gryde op med vand og 1 tsk. salt i.
  • Kog de hvide asparges i 3 minutter og de grønne i 30 minutter, hvorefter de tages op.
  • Skær de grønne asparges i mindre stykker som placeres sammen med tomat salaten på en tallerken.
  • Skær wagyu ribeyen ud i skiver af ½ cm, som placeres på tallerkenen.
  • Placer 3 hvide asparges ved siden af bøffen, ovenpå hinanden.
  • Riv et godt lag ost ovenpå aspargeserne og dernæst sort trøffel.

Noter

Kan man ikke skaffe wagyu kød kan en rigtig god ribeye sagtens udgøre det. Der er flere steder på nettet der sælger wagyu kød.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Sammen med kødet havde jeg valgt noget meget enkelt tilbehør, da jeg ønskede at kødet skulle være i centrum.
Det blev store hvide asparges der blev kogte, hvor jeg dernæst rev jeg en pæn gang Gammel Knas fra Arla Unika over, og lidt sort trøffel. Gammel Knas er en nyfortolkning af den kedelige Havarti ost, som under modningsprocessen får en masse proteinskaller, der knaser når man spiser osten. Jeg er helt vild med Gammel Knas og bruger den ofte i madlavningen, hvor jeg river den over forskellige ingredienser.
Derudover en Salat af Bagte Cherry tomater, som jeg synes passer utrolig godt til okse eller kalvekød.

Kan man ikke skaffe Wagyu kød kan en rigtig god ribeye sagtens udgøre det, men der er flere steder på nettet der sælger wagyu kød.

Wagyu Ribeye fra grill

Riv trøflerne over de kogte asparges.

Frisk stykke Ribeye

Husk, at lade Ribeye stå ude af køleskabet så den får stuetemperatur. Når den ikke er kold i midten tilberedes den mere jævnt, og skal ikke have længere tid pga. at kernen ikke tilberedes.

Fersk stykke wagyu af Ribeye

Fersk stykke Ribeye af wagyu.

Brug et stegetermometer når Wagyu Ribeye grilles

Husk altid, at bruge et stegetermometer.

Server Ribeye af wagyu skåret i skiver

Skiveskåret Ribeye

Skær Ribeye ud i skiver af ca. ½ cm i tykkelsen. Drys dem med lidt havsalt.

Salat af tomater sammen med kødet

Skær wagyu Ribeyen i skiver af en halv centimeter. Server en salat af bagte tomater med ost og oliven.

Hvide asparges med revet trøffel
Nye hvide kogte asparges med revet trøffel og ost.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

    • Søren

      Mange tak 😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  1. Klaus Glundø

    Du skriver:
    Tilbered salaten som anvist i linket. Hvor er det link henne 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Klaus
      Ups, det kan jeg godt se at jeg aldrig har fået sat ind. Det ligger der nu, og du får den også her, Salat af tomater.
      Rigtig godt nytår til dig og dine
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!