Græsk Farsbrød

af | 17. mar 2020 | Hovedretter, Lam, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Svinekød

Græsk Farsbrød er en utrolig skøn og nem ret, der smager af sommer og sol når jeg drømmer mig til Grækenland i en årstid med dårligt vejret herhjemme, og man er buret inden døre.
Heldigvis kan jeg selv trylle lidt græsk feriestemning frem i mit eget køkken med en ufattelig lækker opskrift på lækker Græsk Farsbrød. Farsbrødet kan vare over mange dage, selv hvis man er fire eller fem sultne i familien.

Jeg har i denne opskrift på Græsk Farsbrød valgt at bage farsbrødet sammen med små kartofler, som jeg har forkogt. Jeg kunne have bagt kartoflerne for sig selv i et andet fad hvor de er vendt i olivenolie Dette gør opskriften lidt nemmere ved at smide dem sammen med selve farsbrødet.
På denne måde får kartoflerne også smag af væden fra farsbrødet med alle dets dejlige krydderier og fetaost.

Opskrift på Græsk Farsbrød

Som du kan læse i selv opskriften på græsk farsbrød kan man bruge forskelligt slags kød eller en blanding. Jeg brugte selv halvt lammefars og svinefars, da det var det jeg havde i fryseren.
Skulle opskriften nærme sig noget mere traditionelt bør man nøjes med lammefars, hvilket også giver en anden smag end svinefars eller oksefars.
Jeg valgte ligeledes at bruge Kalamata oliven, som er de store græske. Jeg fandt nogle uden sten, hvilket igen gjorde det lidt lettere for mig. Ellers ville jeg selv have fjernet stenene fra dem. Grunden til mit valg af kalamata oliven er at de har en utrolig lækker smag, som passer rigtig godt til denne ret. Kan du ikke finde den slags oliven kan andre godt bruges.

Farsbrød med lammekød

Opskrift på græsk farsbrød

Græsk Farsbrød Nem og Skøn Opskrift

Græsk Farsbrød er en ufattelig nem måde at lave et lækkert måltid på. Farsbrødet har fetaost, skønne kalamata oliven og krydderier som giver en skøn smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Lam, Oksekød, Svinekød
Køkken: Græsk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g fars af lammekød svinekød eller oksekød, eller en blanding.
  • 0,5 dl mel
  • 0,5 dl rasp
  • 1 æg
  • 1 revet løg
  • 1,5 – 2 dl mælk
  • 2 fed fint hakket hvidløg
  • 2 tsk frisk hakket rosmarin
  • 1 tsk timian
  • 2 tsk oregano
  • 100 g feta
  • 60 kalamata oliven helst uden sten
  • 25 g tørrede tomater
  • 400 g. små kartofler

Sådan gør du

  • Skyl kartoflerne som for koges kartoflerne i 10 minutter under låg.
  • Rør farsen sammen med mel, rasp, æg, revet løg og mælk.
  • Tilsæt hvidløg, rosmarin, timian og oregano.
  • Skær fetaosten i mindre stykker og rør denne i farsen.
  • Hak kalamata oliven og de tørrede tomater som ligeledes røres i farsen.
  • Stil farsen til side i 30 – 60 minutter.
  • Smør et ildfast fad med olivenolie hvor farsen lægges i og formes som et brød.
  • Bag det græske farsbrød ved 180 grader i 45 – 60 minutter.
  • Efter 15 minutter placeres kartoflerne rundt om farsbrødet.

Noter

Ved servering skæres farsbrødet i skiver og server det sammen med en lækker tomatsalat og tzatziki.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Server et Græsk Farsbrød sammen med andre skønne græske retter som Tomatsalat og Tzatziki hvilket passer utrolig godt til farsbrødet.

Opskrift på græsk farsbrød

Opskriften på dette farsbrød passer til en familie på 4 – 6 personer. Ønsker man at lave retten til flere dage bør man fordoble portionen, så man mindst vil have til 2 og måske 3 dage, eller fryseren.
Græsk Farsbrød smager også fantastisk godt på et stykke rugbrød til madpakken, da brødet skæres ud i skiver når man serverer det.
En god og nem måde, at bruge sine madrester på.

Græsk farsbrød i fad med oliven

Skær farsbrødet ud i skiver som serveres. Skiverne kan som sagt også bruges til madpakken.

Nem opskrift på farsbrød

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!