Avocadosuppe er en lækker kold suppe man kan spice up efter ens egne ønsker. Jeg har i denne opskrift brugt frisk koriander, og tilsat kaffemarinerede jomfruhummerhaler og en kaffe creme fraiche.
Man kan altid ændrer opskriften til ens egne smagsløg, men mit forslag er man først prøver min version på denne skønne latinamerikansk inspireret suppe.
Opskrift på Avocadosuppe
En avocadosuppe er et frisk bud på en anderledes suppe, da den både er kold og har en lækker eksotisk smag. Tanken med både avocado, kaffe og lime er inspireret fra det mellem- og latinamerikanske køkken, hvor disse ingredienser stammer fra.
Jeg oplevede, at smagen af avocado og kaffecremen passede super godt sammen, og gjorde avocadosuppen mere spændende.
Suppen er dejlig let og kan derfor bruges som en let forret, eller frokostret, hvor jomfruhummerhalerne enten kan undværes eller udskiftes med rå rejer.
Avocado Suppe
Ingredienser
Avocado suppe
- 3 avocadoer
- 4 dl. hønse- eller grøntsagsfond
- 2 spsk. frisk hakket koriander
- Saften fra 1 – 2 lime
- 1 dl. creme fraiche
- 2 – 4 spsk. stærk kaffe
- Salt og peber
Ristede jomfruhummerhaler
- 8 jomfruhummer haler
- ½ dl. stærk kaffe
- Saften fra 1 lime
- ½ fint hakket chili
Sådan gør du
Avocado suppe
- Blend avocado, halvdelen af fonden og koriander. Suppen må gerne have en tyk konsistens, men man kan evt. tilsætte mere fond, hvis den er for tyk.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
- Bland creme fraiche og kaffe. Cremen skal have en let kaffeagtig smag. Tilsæt evt. mere kaffe.
Ristede jomfruhummerhaler’
- Fjern skallen fra halerne og tarmen, som kommes i en skål med kaffe, fint hakket chili og limesaft. Lad dem marinere i 1 time.
- Steg jomfruhummerhalerne kort på hver side i lidt olie på en pande. De skal ikke have mere end 1 minut på hver side.
Prøv også disse skønne opskrifter: Forfriskende Kold Aspargessuppe // Kammusling Aguachile // Latinamerikansk Ceviche
0 kommentarer