Avocadosuppe er en lækker kold suppe man kan spice up efter ens egne ønsker. Jeg har i denne opskrift brugt frisk koriander, og tilsat kaffemarinerede jomfruhummer haler og en creme fraiche blandet med lidt kaffe.
Man kan altid ændrer opskriften på avocadosuppe til ens egne smagsløg, men mit forslag er man først prøver min version på denne skønne latinamerikansk inspireret suppe. Du skulle måske ikke tro at avocado som suppe er speciel, hvilket jeg kan garantere den er.
Jeg elsker avocado især til mexikanske retter.
Prøv også disse skønne opskrifter: Forfriskende Kold Aspargessuppe // Kammusling Aguachile // Bisque på hvide bønner
Avocado Suppe
Ingredienser
Avocado suppe
- 3 avocadoer
- 4 dl. hønse- eller grøntsagsfond
- 2 spsk. frisk hakket koriander
- Saften fra 1 – 2 lime
- 1 dl. creme fraiche
- 2 – 4 spsk. stærk kaffe
- Salt og peber
Ristede jomfruhummerhaler
- 8 jomfruhummer haler
- ½ dl. stærk kaffe
- Saften fra 1 lime
- ½ fint hakket chili
Sådan gør du
Avocado suppe
- Blend avocado, halvdelen af fonden og koriander. Suppen må gerne have en tyk konsistens, men man kan evt. tilsætte mere fond, hvis den er for tyk.
- Smag til med salt, peber og limesaft.
- Bland creme fraiche og kaffe. Cremen skal have en let kaffeagtig smag. Tilsæt evt. mere kaffe.
Ristede jomfruhummerhaler’
- Fjern skallen fra halerne og tarmen, som kommes i en skål med kaffe, fint hakket chili og limesaft. Lad dem marinere i 1 time.
- Steg jomfruhummerhalerne kort på hver side i lidt olie på en pande. De skal ikke have mere end 1 minut på hver side.
Opskrift på Avocadosuppe
En avocadosuppe er et frisk bud på en anderledes suppe, da den både er kold og har en lækker eksotisk smag. Tanken med både avocado, kaffe og lime er inspireret fra det mellem- og latinamerikanske køkken, hvor disse ingredienser stammer fra.
Jeg oplevede, at smagen af avocado og kaffecremen passede super godt sammen, og gjorde avocadosuppen mere spændende.
Suppe af avocado er virkelig nem at lave, og den kan tilberedes dagen inden man skal servere suppen. Jomfruhummer halerne steges samme dag som suppen serveres. De kan godt serveres kolde, men til denne opskrift synes jeg personligt at de er bedst varme.
Brug helst for modnede avocado til en avocadosuppe da du derved er sikker på at du kan anvende dem samme dag. Supermarkederne er rigtig gode til, at have dem i deres sortiment. Du altid mærke om de er modne, da en avocado skal være en anelse blød, og farven mørk. Er avocadoen grøn er den umoden.
Suppen er dejlig let og kan derfor bruges som en let forret, eller frokostret, hvor jomfruhummer halerne enten kan undværes eller udskiftes med rå rejer. Den kan uden problemer gemmes over flere dage hvis der er noget tilovers. Jeg vil ikke anbefale at fryse den.
0 kommentarer