Avocado Suppe

af | 30. aug 2016 | Forretter, Opskrifter, Supper

Avocadosuppe er en lækker kold suppe man kan spice up efter ens egne ønsker. Jeg har i denne opskrift brugt frisk koriander, og tilsat kaffemarinerede jomfruhummerhaler og en kaffe creme fraiche.

Man kan altid ændrer opskriften til ens egne smagsløg, men mit forslag er man først prøver min version på denne skønne latinamerikansk inspireret suppe.

 

Avocado suppe

 

En avocadosuppe er et frisk bud på en anderledes suppe, da den både er kold og har en lækker eksotisk smag. Tanken med både avocado, kaffe og lime er inspireret fra det mellem- og latinamerikanske køkken, hvor disse ingredienser stammer fra.
Jeg oplevede, at smagen af avocado og kaffecremen passede super godt sammen, og gjorde avocadosuppen mere spændende.
Suppen er dejlig let og kan derfor bruges som en let forret, eller frokostret, hvor jomfruhummerhalerne enten kan undværes eller udskiftes med rå rejer.

Avocado Suppe

Ved anretning hældes suppen i en skål, hvor jomfruhummerhaler og frisk hakket koriander kommes i.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Mexikansk
Køkken: Supper
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Avocado suppe

  • 3 avocadoer
  • 4 dl. hønse- eller grøntsagsfond
  • 2 spsk. frisk hakket koriander
  • Saften fra 1 - 2 lime
  • 1 dl. creme fraiche
  • 2 - 4 spsk. stærk kaffe
  • Salt og peber

Ristede jomfruhummerhaler

  • 8 jomfruhummer haler
  • ½ dl. stærk kaffe
  • Saften fra 1 lime
  • ½ fint hakket chili

Sådan gør du

Avocado suppe

  • Blend avocado, halvdelen af fonden og koriander. Suppen må gerne have en tyk konsistens, men man kan evt. tilsætte mere fond, hvis den er for tyk.
  • Smag til med salt, peber og limesaft.
  • Bland creme fraiche og kaffe. Cremen skal have en let kaffeagtig smag. Tilsæt evt. mere kaffe.

Ristede jomfruhummerhaler'

  • Fjern skallen fra halerne og tarmen, som kommes i en skål med kaffe, fint hakket chili og limesaft. Lad dem marinere i 1 time.
  • Steg jomfruhummerhalerne kort på hver side i lidt olie på en pande. De skal ikke have mere end 1 minut på hver side.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøv også disse skønne opskrifter:  Forfriskende Kold Aspargessuppe // Kammusling Aguachile // Latinamerikansk Ceviche

 

Avocadosuppe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.