ForsideFisk og SkaldyrPaella – Mixta

Kommentarer

Paella – Mixta — 11 kommentarer

  1. Pingback: Spansk skaldyrs & fiske paella

  2. Hej,
    Super med en god paella opskrift. Brugte dog kylling fond – jeg var ikke klar til at gå all-in.
    Tak 🙂

  3. super
    dejlig ret men jeg bryder mig ikke om at blande kød og fisk sammen.
    Jeg syntes at den smager virkelig godt , jeg undlod pølsen
    mvh. Allan

    • Hej Allan
      Dejligt, at du kunne lide retten. Paella kan både laves med både skaldyr og kød, eller med fisk og skaldyr, eller kun kød, hvilket er afhængig af, hvor i Spanien retten kommer fra.
      De bedste hilsner
      Søren

    • Hej
      Blæksprutterne kommes i sammen med rejer, muslinger, fiskestykker, hvilket vil være nok, da blæksprutterne skal skæres i tynde skiver.
      Bedste hilsner
      Søren

  4. Hej Søren. Dejlig ret og sådan har jeg også ofte selv lavet den. For flere år siden fik vi en fantastsik paella i Andorra ? i stil med din opskrift.
    Senere på samme ferie kom vi til Valencia, Paellaens hjemsted, og skulle her have den ægte vare. Vi blev skuffede som du også skriver du ofte er blevet, hvor var rejerne og de andre lækre skaldyr? Men, det med skaldyr i paella er for turista, jvf. denne artikel i Politiken: http://politiken.dk/mad/madnyt/ECE1415072/lav-den-aegte-paella-fra-valencia/ ?
    Mvh. Peter

    • Hej Peter
      Min bedste paella har jeg fået i Prag, af alle steder :-).
      Tak for linket til en spændende artikel om paella, som jeg ikke tidligere har læst.
      Paella Valenciana siges som artiklen også fortæller, at være den mest traditionelle Paella med kanin og snegle i, og uden safran, hvilket jeg personligt synes er synd. Den paella jeg har på bloggen er en Paella de Marisco (skaldyrs paella).
      De bedste hilsner
      Søren

  5. Tak for opskriften. Har boet i Spanien i 6 år. Vil lige gøre opmærksom på, at det ikke er en “paella de marisco” men derimod en “paella mixta” (mixed kød, fisk og skaldyr). Fisk, blæksprutte og skaldyr bør også steges inden ris tilsættes og ikke omvendt som du beskriver. Muslinger skal dog – rigtigt nok – tilsættes til sidst, da de ellers vil tørre ud.
    En anbefaling er også at lave den uden låg, da det er meningen at det skal småstege og ikke smådampes, hvilket er det der sker, når du kommer låg på.
    Aproveche.

    • Hej Peter
      Paella er et sprængfarligt felt at begive sig ud i.
      Når jeg tilsætter fisk, blæksprutter og skaldyr senere skyldes det, at de ikke bør tilberedes for meget, hvilket kan ske når de tilsættes inden. Jeg er klar over, at jeg bevæger mig på tynd is i forhold til den traditionelle tilberedningsmetode.
      Men point taken :-).
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen