Det er søndag og menuen består af weekendens rester. Denne søndag blev det til stegt kulmule på spidskål med jamón kammusling og små chorizo og bede stykker.
Læs Om: Bakskuld i Rødtunge rulle
Ingredienser til 4 personer:
- 4 kulmule fileter eller 2 fileter såfremt det er til en forret.
- 4 kammuslinger.
- 2 skiver jamón skinke skåret på langs.
- ½ – 1 halvt skåret spidskål.
- ½ tsk. spidskommen.
- ½ kogt rødbede, skåret i små tern.
- 3 små røgede peber i tern.
- 2 spsk. chorizo i tern.
Dup kammuslingerne og kulmulefileterne. Kom saften af en lime over fileterne og lad dem trække i ca. 15 minutter. Rul jamón skinken rundt om kammuslingernes side. Svits spidskålen kort på en pande og tilsæt spidskommen, sæt det til side i ovnen på lav varme. Svits nu den hakkede chorizo i olivenolie, når olien er rød tilsættes de hakkede rødbeder i 1- 1½ minut. De hakkede pebere varmes kort på panden og sættes til side sammen med bederne og chorizoen. Steg kulmulefileterne ca. 1 minut på hver side. Kammuslingerne steges ligeledes 1 minut på hver side ved meget hård varme.
Anret som på billedet, med kulmulen på kålen. Beder og chorizo rundt om fisken, hvor du lægger et lag af den opvarmede peber. Jeg tilberedte retten som hovedret og serverede brød, grillede auberginer, squash og peber fra den foregående aften samt en salat.
Du gir den gas – ser formidabelt ud 🙂
Erland