Kylling Marengo er en utrolig lækker kyllingeret med jomfruhummere og spejlæg. Retten er nem at lave og kan både serveres som hverdags- eller gæstemad.

Kylling Marengo er en utrolig lækker kyllingeret med jomfruhummere og spejlæg, som smager fantastisk godt.
Kyllingeretten skulle efter sigende være kreeret af Napoleons kok efter et slag ved Marengo i Piemonte området i Italien.
Grunden til man laver en ret på denne lidt utraditionelle måde, at blande spejlæg med kylling og flodkrebs i den oprindelige version skyldes at Napoleons kok lavede retten med de ingredienser der var at finde i området.
Jeg har lavet denne opskrift på Kylling Marengo med jomfruhummere, da jeg ikke kunne finde krebs i det nærmeste supermarked.
I min version har jeg tilføjet røget paprika for at give retten noget ekstra smag, men det kan udelades.

Retten er ret nem at lave og kan både serveres som hverdags- eller gæstemad, og smager faktisk vanvittig godt.
Denne dejlige kombination af braiseret kylling i hvidvin og tomater og dernæst serveret med skaldyr sammen med spejlæg og ristet Brød til er virkelig lækker.

 

 

Kylling Marengo Lækker Kyllingeret

Kylling Marengo er en utrolig lækker kyllingeret med jomfruhummere og spejlæg. Retten er nem at lave og kan både serveres som hverdags- eller gæstemad
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Fjerkræ, Skaldyr, Simreret
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • Olie stegning
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. gulerødder
  • ½ fennikel
  • 3 tsk. tomatpuré
  • ½ dl. cognac
  • 1 spsk. røget paprika
  • 4 dl. hvidvin
  • 1 ds. flåede tomater
  • Salt og peber
  • 8 stk. jomfruhummere eller krebs eller store tigerrejer
  • 4 stk. æg
  • 4 skiver Hvedebrød skåret i skiver
  • Hakket persille til pynt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mindre stykker så man får omkring 14 stykker i alt. Under og overlår, bryststykker og vinger.
  • Drys alle stykkerne med salt og peber.
  • Fjern skallen fra hvidløg og løg som skæres i mindre tern.
  • Skræl gulerødderne som skæres i tern.
  • Skær fennikel i tern.
  • Varm en dyb pande op ved høj middelvarme og kom olie i.
  • Brun kyllingestykkerne på begge sider indtil de er dejlig brune. Tag dem dernæst op og stil dem til side.
  • Skru ned for varmen til lav.
  • Sauter løg, hvidløg, gulerødder og fennikel i nogle minutter.
  • Kom tomatpuréen og paprika ved og steg det med.
  • Kom kyllingestykkerne tilbage i panden og vend det rundt og skru lidt op for varmen.
  • Hæld cognac ved og antænd det, men pas på at emhætten ikke er tændt, og tag panden væk fra komfuret.
  • Kom hvidvin ved og lad koge lidt op inden de flåede tomater kommes i.
  • Skru ned for varmen og lad det hele simre under låg i omkring 30 minutter indtil kyllingestykkerne er møre.
  • Ønsker man en tykkere sauce tages kyllingestykkerne op og saucen koges ind uden låg på i omkring 10 minutter. Kom dernæst kyllingestykkerne tilbage i saucen.
  • Smag retten til med salt og peber.
  • 5 minutter inden servering kommes jomfruhummerne eller rejerne ved retten så de tilberedes med.
  • Smør brødskiverne med lidt god olivenolie og rist dem på en anden pande.
  • Lav dernæst fire spejlæg på pande.
  • Server enten det hele i panden med spejlæggene på toppen og brødskiverne i siderne, eller anret det så hver person får 2 stykker kylling, et styk brød og to jomfruhummere på en tallerken.

Noter

I stedet for krebs kan man bruge jomfruhummere som i min opskrift eller store tigerrejer.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

 

Ønsker man mere tilbehør til denne fantastiske kyllingeret vil jeg foreslå noget af dette tilbehør: BulgurSalat // Courgetter i Tomatvinaigrette // Hasselback Kartofler // Pommes Frites.

Man skal måske tro at det tager lang til at lave Kylling Marengo?
Jeg brugte omkring 30 – 40 minutter på tilberedning, da jeg selv parterede min kylling, hvor jeg skar brystkødet fra benet skroget og delte hele låret i over- og underlår og skar de yderste vingespidser af vingedelen.
Man kan godt partere brystet og lade skroget sidde på, hvilke mange gange giver mere til selve retten, da ben afgiver en utrolig lækker smag i en simreret.

 

Køb en hel kylling til denne ret.

 

Del den i to gange lår dvs. over- og underlår, skær brystet af skroget og del det i 6 stykker, og skær de yderste vingespidser af vingerne.

 

Brun alle kyllingestykkerne på begge sider.

 

Jeg har i min version af opskriften Kylling Marengo brugt jomfruhummere, hvor man i den oprindelige bruger flodkrebs.

 

Server eksempelvis retten i selve panden, i et stort fad som her eller tallerken anret den.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!