Courgetter i Tomat Vinaigrette

af | 18. sep 2018 | BBQ/Grill, Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Grillede gule og grønne courgetter vendt i en syrlig tomat vinaigrette er vi helt vilde med, som tilbehør. Det er utrolig nemt og enkelt, at tilberede og smager utrolig godt. Selve tomat vinaigretten kan sagtens bruges til andre grøntsager eller salater, da den har en anden smag end andre vinaigrettes jeg har smagt. Tomaterne giver den lidt mere fylde og smag.
Griller man courgetterne på en grill får de mere grill eller let røgsmag end, hvis det er på en grillpande, som sagtens kan bruges. Dog synes jeg, at den lette røgsmag er super godt til tomatvinaigretten.

Selve retten fik vi i sommers i Nashville hos restauranten HUSK, som er drevet og ejet af Sean Brock. Hvis du er til mad serier på Netflix er du måske stødt på ham. Vi blev meget positiv overrasket over denne enkelte men utrolig velsmagende courgette ret, og jeg har siden da leget med min version af retten. Opskriften kunne jeg ikke få ud af dem.

Courgetter i Tomat Vinaigrette

Grillede gule og grønne courgetter vendt i en syrlig tomat vinaigrette er en skøn og lækker form for tilbehør til både fisk, fjerkræ eller bare som det er.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Grøntsager, Dressing
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 – 2 gule courgetter
  • 1 – 2 grønne squash
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. sennep
  • 2 - 3 hele gode tomater 4 spsk. tomatsaft
  • Ca. 6 - 8 spsk. olivenolie
  • 1 – 2 tsk. honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Grillede Courgetter

  • Vask courgetterne og squashene. Skær dem i skiver af ca. 2 cm i tykkelse på langs.
  • Pensl dem med olivenolie og drys dem med salt og peber.
  • Grill dem direkte på en grill eller grillpande så de får grill striber, og indtil de er al dente (med bid).
  • Tag dem af grillen eller grillpanden.
  • Skær skiverne på langs i tykkelsen 1½ - 2 cm og skær dem dernæst i firkanter af ca. 1½ - 2 cm. Så man ender ud med små firkantede courgetter af ca. 2 x 2 cm.

Tomat Vinaigrette

  • Blend tomaterne så man får 4 spsk. tomat saft ud af dem.
  • Start med, at røre/piske æbleeddike, sennep og 1 tsk. honning sammen.
  • Begynd dernæst, at hælde olie i meget lidt af gangen indtil det begynder, at tykne.
  • Tilsæt dernæst tomatsaften, som røres sammen.
  • Bliver tomatvinaigretten lidt for tynd tilsættes mere olie mens der røres indtil den igen tykner.
  • Bland tomat vanaigretten med de lune og skårne courgetter stykker.

Noter

Bland tomat vanaigretten med de lune og skårne courgetter, som kan serveres sammen med f.eks. kylling, vegetarretter, fisk, kalv eller lam.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Er du til forskellige vinaigretter kan du tjekke mine vinaigrette opskrifter ud HER.

Læs Også Om: Multe på Spidskål // Nyretapper og Kålrabi // Blomkålssalat

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!