og

Lammeragout med Båndpasta

af | Hovedretter, Lam, Opskrifter, Pasta - Ris, Simremad, Vinter

Opskrift på lamme ragout

Super skøn simrer opskrift på Italiensk lammeragout med båndpasta som har masser af smag og den skønneste duft, der passer perfekt til mafalde pasta.

Italiensk mad kan nærmest altid få mine tænder til at løbe i vand, især når det er enkle bonderetter som denne lammeragout med båndpaste – mafalde al ragú di agnello. Når køkkenet fyldes med den meste vidunderlige duft af en ragout der har simret på komfuret i flere timer, er det for mig en af glæderne ved at lave mad.

En ting italienerne er eksperter i, er ragouter til pasta. Uanset om ragouterne er af lam som i denne opskrift på lammeragout med båndpasta eller oksekød eller svinekød. Men smagen som fremkommer når kødet under tilberedningen i en lammeragout langsomt falder helt fra hinanden og blandes med tomater og rødvin er fantastisk.

Prøv også disse opskrifter: Ungarsk Gullash // Oksehale Ragout // Italienske Kødboller i Tomatsauce

Opskrift på lamme ragout

Lammeragout med Båndpasta Opskrift på Ragout

Super skøn simrer opskrift på Italiensk lammeragout med båndpasta som har masser af smag og den skønneste duft passer perfekt til mafalde pasta.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Lam, Pasta, Simremad
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 3 timer 30 minutter
Samlet tid: 4 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. lammekølle eller lammebov
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilk bladselleri
  • ½ knoldfennikel
  • 1 – 2 stk. røde chili gerne små
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 dl. rødvin
  • 7 dl. tomatpassata
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 500 g. mafalde pasta eller lignende

Sådan gør du

  • Skær lammekøllen eller lammeboven fra benet som skæres i store tern.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern.
  • Bladselleri stilk og det halve knoldfennikel, skæres i mindre tern.
  • Chilien hakkes i tern. Fjern eventuelt kernerne hvis man ikke ønsker ragouten for stærk.
  • Gulerødder skrælles og skæres i mindre tern.
  • Varm en gryde op ved høj varme og hæld olivenolien ved.
  • Brun lammeternene på alle sider og tage dem dernæst op af gryden, og skru ned på middelvarme.
  • Kom løg, hvidløg, bladselleri og chili som svitses indtil løgene er glasklare. De må ikke tage farve.
  • Kom dernæst gulerødderne ved og dernæst tomatpuréen som svitser med et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i gryden.
  • Skru op for varmen og hæld rødvinen ved som koges op i 2 minutter.
  • Tilsæt tomatpassataen og skru ned for varmen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Læg låg på gryden og lad det simre ved meget svag varme i omkring 3 timer, eller indtil kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler.
  • Når kødet er færdig tages det og trækkes fra hinanden.
  • Kog saucen lidt ned til ønsket konsistens.
  • Kom kødet tilbage i gryden som holdes varm.
  • Kog pastaen som anvist på pakken, som dernæst kommes i en skål.
  • Hæld noget lammeragout over og vend pastaen.

Noter

Server det med en hel parmesan ost til, hvor ens gæster selv river osten over pastaen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Lammeragout med pasta

Jeg har i denne opskrift på italiensk lammeragout brugt en lammekølle, hvilket fungerer perfekt. Man kan selvfølgelig bruge en lammebov eller andet lammekød der kan klare at simre i længere tid. Undlad de sarte udskæringer som mørbrad og filet, da der ikke er nok sener og struktur i kødet, som ligeledes afgiver masser af skøn smag til retten.

En af de vidunderlige ting ved gryderetter som denne er, at der næsten altid er til flere dage, eller en rest tilovers som kan fryses. Når den lammeragout får lov at stå til næste dag får den ligesom alle andre gryde- og simreretter endnu mere smag.

Kan man bruge oksekød i denne ragout opskrift?

Jeg synes det vil være synd, da lammet i netop denne opskrift får den skønneste og mest perfekte smag.

Hvad er mafalde pasta?

Mafalde af brede bølgede aflange pastaer der kan købes tørrede i de større supermarkeder. Kan man ikke skaffe mafalde kan pastatypen Tagliatelle eller lignende benyttes. De bølgede mafalde pastaer er gode, da lammeragouten sidder fast til pastaen.

Mafalde pasta med lammeragout

I flere og flere af mine ragout retter og bologneseretter bruger jeg tomatpassata i stedet for hakkede eller flåede tomater. Tomatpassata er i og for sig blendede tomater men er i sig selv en tyk sauce der findes i alle supermarkeder. Jeg synes at flåede og hakkede tomater gør en ragout for tynd i konsistensen, hvilket tomatpassata ikke gør. Den sørger for at ragouten får den helt rette og let tykke konsistens der passer så perfekt til pasta.

Sauterede grøntsager til ragout

Sauter løg, hvidløg, chili, bladselleri og gulerødder indtil løgene er gyldne.

Ragout med lammekød

Brun dernæst kødet på alle sider.

gryde med ragout

Hæld rødvin og tomatpassata ved og lad det simre i omkring 3 timer.

Lammeragout med pasta

Server lammeragouten med mafalde pasta og parmesanost.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!