Cremet pasta med kylling

af | 22. apr 2022 | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris

Pasta med kylling

Nem og lækker opskrift på cremet pasta med kylling, sprød pancetta, svampe og smagfuld trøffel. En skøn pastaret af kylling der er hurtig og færdig på 30 minutter, elsker vi at lave herhjemme. Selv om den er hurtig at lave, smager den heldigvis stadig fantastisk lækker.

Pasta med cremet sauce

På en travl hverdag med mange ting der skal klares, er pasta retter ofte en hurtig redning til lækker aftensmad. For mig er det vigtigt at saucen til pastaen smager rigtig godt og har noget fylde i sig. Samtidig kan man bruge forskellige slags pastaer, som kan være spaghetti, tagliatelle eller rør med og uden fuldkorn som koges i en hurtig vending.

Den cremede pasta sauce har jeg valgt er med kaffefløde, hvilket du kan udskifte med piskefløde eller mere fattigfattig. Men smagen af både pancetta eller bacon med kylling og et par dråber trøffelolie giver pastaretten noget helt unikt som du virkelig bør prøve at lave.

Sådan laves cremet pasta med kylling

Brug en større gryde eller dyb pande som sautér pande til den cremede pasta sauce. Gør alle ingredienser som champignon og kylling brystfileter klar når retten laves. På den måde er det langt nemmer og hurtigere. På samme tid du laver saucen, sætter du vandet over til pastaen. Husk at følge anvisningen på pastaposen.

Når pastaen er kogt færdig kan du vende saucen sammen med pastaen og serverer det hele i gryden eller en stor skål.

Du kan også lave disse pasta retter: Cannelogni med Bolognese // Pasta med Laks // Lasagne

Pastabånd med cremet kyllingebryst

Cremet pasta med kylling og svampe

En skøn pastaret af kylling der er hurtig og færdig på 30 minutter, elsker vi at lave herhjemme.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 g. champignon
  • 125 g. Italiensk pancetta eller bacon
  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. kylling brystfileter
  • 1,5 dl hvidvin
  • dl piskefløde eller kaffefløde
  • 50 g soltørrede tomater
  • dl ærter
  • 1 dl. revet parmesanost
  • 1 spsk. trøffelolie
  • Olie til stegning
  • Salt og peber
  • Tagliatelle eller anden pasta

Sådan gør du

  • Sæt en stor gryde over med saltet vand i med låg på som bringes i kog til pastaen.
  • Rens champignonerne som skæres i skiver.
  • Skær pancetta eller bacon i tern.
  • Skær begge brystfileter i mundrette tern.
  • Løg og hvidløg skæres i små tern.
  • De soltørrede tomater skæres i strimler.
  • Varm en gryde eller dyb pande op ved middelhøj varme, og steg champignonerne brune, som dernæst tages op.
  • Steg dernæst pancettaen eller baconen indtil det er næsten sprød, hvorefter løg og hvidløg steges med indtil løgene er glasklare.
  • Kyllingestykkerne kommes ved og brunes på alle sider.
  • Hæld hvidvin i og lad det dampe lidt af inden fløden tilsættes.
  • Tilsæt soltørrede tomater, parmesanost og trøffelolie og læg et låg på.
  • Kom pastaen i gryden med det kogende vand som koges efter anvisning på posen.
  • Når pastaen er færdig kommes ærterne i den cremede kylling sauce som smages til med salt og peber.

Noter

Vend pastaen med den cremede sauce inden servering.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tagliatelle med kylling og svampe

Tips til pasta med kylling

Kan retten opvarmes næste dag?

Ja den kan nemt opvarmes næste dag, og holder sig et par dage i køleskabet.

Hvilke andre grøntsager kan bruges end ærter?

Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til. Vær lidt opmærksom på at nogle grøntsager skal have længere tilberedningstid end ærter.

Er frisk pasta egnet til retten?

Frisk pasta er lige så godt som tørret, og skal som regel kun koges i 2 – 3 minutter.

Pastabånd med cremet kyllingebryst

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Alice Maud Guldbrandsen

    Endelig fik jeg fingrene i palmekål – som ikke ligger på alle butikkers hylder. Men hvor er den delikat i retter som dine!
    Gemte nogle stokke, som jeg næste dag tilberedte som ja, let stuvet spinat. Gør det aldrig – det var en bitter omgang!
    Godt med cremede kylling!

    Tak for dejlig madinspiration, Søren,
    Hilsen fra Alice

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Alice
      Dejlig at høre. Jeg har faktisk selv købt et pose idag i en Superbrugs, efter det har været væk i længere tid :-).
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!