og
Marry me chicken opskrift

Marry Me Chicken er en lækker, italiensk inspireret pastaret med kylling i flødesovs, soltørrede tomater og parmesan. En ret, der er blevet viral på sociale medier, hvilket jeg forstår, når man først smager den. Jeg har indtil nu lavet den mange gange. Den er perfekt som romantisk date ret, men lige så oplagt som hverdagsmiddag eller gæstemiddag.

Navnet Marry Me Chicken passer perfekt, for den er både enkel og lækker. Du kan endda forberede hele eller dele af retten i forvejen, så du får tid til det vigtigste – din kæreste, hustru eller gæsterne.
Men det er ikke kun en date- eller gæstemiddag. Den er også et hit til aftensmaden, fordi den er cremet, hurtig og fyldt med smag med pasta til. Hvem elsker ikke den slags retter uanset om du barn eller voksen.

Marry me chicken opskrift

Marry me chicken pasta opskrift er kylling i flødesauce. Kyllingebrystfileterne simrer i en cremet flødesauce med hvidvin, soltørrede tomater, timian, oregano og revet parmesan. Når saucen får lov at koge lidt, bliver den naturligt tyk og lækker cremet.
Jeg tilsætter også lidt chiliflager for varme og hvidvin for at balancere den lidt fede fløde. Kom også friske basilikumblade i saucen og ovenpå når den serveres. Det giver retten en utrolig dejlig frisk smag. Lav det hele i en stor pande, som du serverer selve retten i. Det hele samles på én pande – og serveres med pasta som rigatoni, fusilli eller penne.

Prøv også: Cremet pasta med kylling // Pasta alla Norma

marry me chicken pasta

Marry Me Chicken pasta – cremet kylling i flødesovs (nem opskrift)

Marry me chicken pasta opskrift med den lækreste cremede kylling i flødesovs.
5 fra 1 stemme
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Italiensk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 stk. Kyllingebrystfileter
  • 4 spsk. hvedemel
  • Salt og peber
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. smør
  • 2 stk. løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ tsk. tørrede chili flager
  • 2 tsk. tørret timian
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 dl. finthakkede tørrede tomater i olie
  • 1 spsk. tomatpure
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. hønsefond
  • 2 dl. fløde
  • 50 g. revet parmesanost
  • Salt og peber
  • Friske basilikumblade

Udstyr

Sådan gør du

  • Krydr kyllingebryst fileterne med salt og peber som vendes i melet.
  • Løg og hvidløg skæres i tern.
  • Varm en stor pande op til middelvarme, hvor i smør og olivenolie smeltes. Brun kyllingebrysterne på begge sider.
  • Tag dem af panden, hvor løg og hvidløg kommes i og steges med i et minuts tid.
  • Tilsæt chiliflager, timian, oregano og tørrede tomater, som steges med i et par minutter.
  • Tomatpure tilsættes og steges i et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin der koges op, hvorefter hønsefond, fløde og parmesanost kommes ved.
  • Smag til med salt og peber og lad saucen koge op et par minutter.
  • Er saucen for tynd kan du lave en maizena jævning af 2 spsk. maizena og vand der røres i. Dette kommes i saucen så den jævner.
  • Kyllingebrysterne kommes i saucen som varmes igennem i omkring 15 – 20 minutter indtil de er gennemstegte.

Noter

Drys friske basilikumblade over, og server pasta til som rigatoni, fusili eller penne.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Marry me chicken pasta opskrift

Tips til opskriften

  • I stedet for hele kyllingebrystfileter kan du skære dem i tern.
  • Marry me chicken kan fryses og opbevares i køleskabet et par dage.
  • Jeg bruger en rigtig piskefløde, da jeg synes det giver den bedste konsistens. Du kan udskifte den med en madlavningsfløde.
  • I stedet for kyllingebrystfileter kan du bruge over- og underlår.

Til en italiensk inspireret ret som denne med kylling i en cremet flødesovs vil jeg bruge pastatyper med hulrum som rigatoni, fusili eller penne. Alle tre typer passer rigtig godt til en lidt tyk sauce som denne i marry me chicken.

Kylling i flødesovs

Når flødesovsen er laves kommes kyllingefileterne tilbage i panden, så de tilberedes færdig.

Marry me chicken dansk

Server marry me chicken i panden med pasta til.

marry me chicken pasta

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Søren

    5 stars
    Super opskrift – meget velsmagende – det bliver en fast opskrift 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Søren
      Mange tak, er jeg glad for at læse 😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!