Aspargessuppe
Har du nogensinde lavet din egen asparges suppe på hvide asparges? Hvis ikke kan du stadig lige nå det. Jeg lover, at du vil derefter ikke går tilbage til en købesuppe.
Prøv også: Løgsuppe // Svampesuppe
Ingredienser:
- Et bundt asparges 500 gr.
- 5 dl. hønsefond.
- 2 skalotteløg.
- 1 dl. Noilly Prat eller hvidvin.
- 1 dl. fløde.
- 2 æggeblommer.
- Salt og peber.
- Evt. rejer, krebsehaler eller jomfruhummerhaler.
Fremgangsmåde: Skræl aspargeserne ved, at holde fast ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen. Skær derefter bunden af eller knæk bunden af, hvor den knækker naturligt. Frys evt. bundene til en asparges olie eller fond. Skær hovederne af som lægges til side. Resten skæres i mindre stykker. Skræl og skær skalotteløgene i tern. Sauter løgene ved svag varme. Tilsæt aspargeserne, som sauteres i 1 minut, hvorefter Noilly Prat tilsættes. Lad alkoholen fordampe i ca. 2 minutter, hvorefter hønsefonden hældes ved. Lad det simre i 20 – 25 minutter.
Tag aspargeserne op som blendes. Tilsæt efterhånden lidt af suppen. Blend massen, gerne af flere omgange. Si den derefter for, at der ikke er asparges trævler ved. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden, evt. lidt mere efter ønske. Nu må suppen ikke koge, da æggeblommerne skal ved. Disse vil skille såfremt suppen koger.
Kog asparges hovederne i 2 minutter.
Anretning: Hæld suppen i en skål. Kom et par asparges hoveder ved sammen med f.eks. rejer, krebsehaler eller jomfruhummer haler. Server evt. med lidt brød til.
Hallo og tak for den
Det skal jeg helt sikkert prøve. Og kan godt lide du kommer med et indlæg om suppe nu. Danskere er ellers pr. tradition nærmest panisk rædde for suppe om sommeren 🙂
Velbekomme. En suppe om sommeren kan sagtens gå, som også kunne være en agurkesuppe. 🙂