og
Coq au vin på grillen

Coq au Vin er det nu ikke helt, men jeg blev inspireret af ingredienserne fra Coq au Vin, da jeg grillede en stor kylling a la dåse metoden, men med en Weber holder. En metode der er nem og samtidig gør, at kyllingen bliver saftig, velsmagende og får sprød skind.

Prøv disse grill opskrifter: Butterfly Chicken i citronlager // Gourmet Kylling

Udover kyllingen serverede jeg små hele bagte rødbeder og hokaido mos til.

Ingredienser:

  • 1 kylling.
  • Rødvin.
  • Hvidløg.
  • Røget bacon.
  • 1 løg.
  • Frisk timian.
  • 1 fed hvidløg.
  • Hokkaido græskar.
  • Negro Entero chili.
  • Små hele rødbeder.
  • Honning.
  • Olie.
  • Persille olie.

Kylling: Skyl og tør kyllingen. Smør den godt med olie indvendig og udvendig og kom godt med salt og peber på og i den. Kyllingen skal have 50 minutter ved indirekte varme, hvor den er placeret midt på grillen. Placer kullene i siderne.

Hel tilberedt kylling i holder

Cog au Vin ingredienser: Hak løget, hvidløg og bacon i tern. Kom det i uddybningen i Weberholderen sammen med timian og hæld rødvin i.

Bagte rødbeder: Skræl rødbederne. Placer dem på et stort stykke folie. Hæld godt med olie hen over dem. Kom 2 spsk. honning og en dusk timian, eller andre friske krydderurter og salt og peber ved. Luk folien og placer den over kullene. De skal have 30 minutter, hvor de ind i mellem vendes.

Bagte rødbeder

Hokkaido mos: Del hokaidoen i to. Læg dem med kød siden ned af på en bageplade, husk bage papir, og stil dem i ovnen i 15 – 25 min. på 200 grader. Når de er møre giver de efter når der trykkes på skindet. Skindet kan enten fjernes eller beholdes på når de moses. Når skindet er på får mosen er røget smag. Tilsæt hakket Negro Entero chili.

Persille olie: Pluk og skyl persillen. Blancher persillen meget kort. Kog olien op til maks 70 grader. Køl den lidt ned inden den blendes med persillen. Tilsæt yderligere olie for, at gøre olien tyndere. Smag til med salt og peber.

Ved anretning hæld lidt persille olie rundt om de øvrige ingredienser.

Her lidt andre opskrifter om kylling og grillen:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Confit de Canard | GASTROmad - [...] Coq au vin på grillen. This entry was posted in Fjerkræ, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Teknik and tagged And, Confit.…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!