Løgismose gourmet kylling

af | 8. nov 2012 | BBQ/Grill, Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter

Netto forhandler en række af Løgismoses produkter, som garantere at deres produkter er valgt med omhu og er i orden. Jeg har før købt enkelte af deres produkter, som skyr og et par af deres oste, som er ganske gode.

Men denne gang ville jeg prøve deres Gourmet Kylling, som er opdrættet med det franske label Rouge Certifikat, der tildeles fødevarer med meget god smagskvalitet. Kyllingen er opdrættet fritgående ved Pyrenæerne og slagtes først efter 89 dage. Fodret består af 75% korn. Alt i alt får denne kylling et bedre liv end en dansk kylling, som ex. slagtes efter 39 dage for konventionelle og 60 for økologiske. En Løgismose Gourmet kylling koster kr. 89 for 1382 gr. Skindet er mere gyldnet og tykkere med lidt kraftigere og fyldigere lår. Kødet virker desuden mere fast i det end på andre konventionelle kyllinger.

Jeg valgte, at bruge Weberen til tilberedning af kyllingen, hvor kyllingen er spredt ud som sommerfugl ovenpå et tæppe af krydderurter. Jeg serverede en portvinsotto (perlebyg af kalvefond og portvin blandet op med hakket salturt) og grillede gulerødder i forskellige farver.

Ingredienser:

  • 1 Løgismose gourmet kylling.
  • 1 dl Olie, 1 spsk Havtorn til Marinade af kyllingen. Havtorn kan erstattes af 1 citron.
  • 3 dl. Perlebyg.
  • 6 dl. Kalvefond.
  • 1½ dl. portvin.
  • Smør.
  • Gulerødder i diverse farver.

Fremgangsmåde Kylling: Sæt grillbriketterne over i god tid i en grillstarter. Når kyllingen grilles hældes briketterne i hver side af grillen. Placer et fad eller grillbakke under kyllingen til væde fra kyllingen. Rens kyllingen. Skær rygraden af ved, at skære langs siderne på rygraden. Lav en marinade af pressede havtorn (eller citron) og 1 dl olivenolie. Smør det på kyllingen et par timer i forvejen og sæt den i køleskabet. Læg kyllingen med undersiden ned af på grillristen ovenpå et leje af friske krydderurter, som ex. oregano, timian, salvie eller hvad man nu ellers har eller køber. Pensl kyllingen hver 10 minut med marinaden. Kyllingen grilles i ca. 40 minutter.

Portvinsotto: I mellem tiden tilberedes portvinsottoen. Kog perlebyggen i ca. 25 – 30 minutter indtil de er al dente. Tilberedte med lidt bid. Tag låget af gryden og skru lidt op for varmen til medium. Tilsæt ½ – 1 dl. portvin, lad det fordampe og tilsæt en god klat smør. Smag til med salt og peber. Lige inden servering tilsættes den hakkede salturt. I stedet for portvin og kalve kan vand, hønsefond eller øl bruges. Salturt kan erstattes med hakkede krydderurter eller grønne asparges.

Gulerødder: Del gulerødderne på langs, vend dem i olie og gril dem over direkte varme til de får farve. Tag dem af og læg dem enten på indirekte metode eller i ovnen ved. 180 grader i 5 – 10 minutter.

Anret som ex. nedenstående

Konklusion på kyllingen er, at kødet er mere fast og saftig end på billig konventionel kylling. Smagen er bedre, men jeg er i tvivl om den grillede smag har overdøvet selve kyllingens smag. Er den så kr. 89 værd? Dertil er jeg svar skyldig, da det afhænger af pengepungen og smag og behag. Dyre velfærdsmæssigt er pengene givet bedre ud, end en der slagtes efter 39 dage og har levet indeklemt. Men en ting er sikkert, der er ingen neutral marinade i. Dvs. den er ikke pumpet med 25 – 30% vand og salt, som sælges for billigere penge. 

Relaterede indlæg:

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. anette klakk egebæk

    Løgismose produkter er lækre.. lige fra vin, ost,mejeriprodukter og kylling.
    Men jeg må lige nævne en anden kyllingeleverandør- endda en dansk en, hvor kyllingerne har aldeles fortinlige forhold og langsom vækst..Sødam
    og smag endelig…. skøn smag og tekstur….

    Svar
    • Søren

      Sødam kyllingerne ser rigtig interessante ud, som kunne være spændende at prøve.
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!