Vegetar Lasagne

af | 18. jan 2019 | Grøntsager, Hovedretter, Pasta/Ris

Vegetar lasagne er en utrolig lækker alternativ til den oprindelige lasagne som smager lige så godt som med kød i.
Jeg har i denne opskrift på lasagnen brugt en skøn svampefyld og spinatblade som giver retten masser af umami smag, som sagtens kan matche kødsmagen.
Tro mig, jeg elsker selv bolognese lasagnen og kan sagtens gå ind for denne skønne vegetar lasagnen.
I stedet for bechamelsaucen har jeg valgt en ricotta sauce, som passer rigtig godt til grøntsags fyldet.
Ricotta saucen er samtidig meget nemmere og hurtigere, at tilberede end bechamelsaucen hvilket kan være en hjælp i en travl hverdag.

Udover grøntsags fyldet valgte jeg at bruge fuldkorns pastaplader, hvilket godt kan erstattes af almindelige pastaplader.
Ønsker man nu en endnu sundere lasagne kan man få pastaplader med tang i eller lavet af bønner, som har mindre indhold af kulhydrater.
Jeg har ofte brugt begge slags pasta til flere forskellige pastaretter eller lasagneretter.

 

Vegetar Lasagne

Vegetar lasagne er en virkelig lækker alternativ til den oprindelig med kød i, og smager lige så godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Grøntsager, Pasta
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Lasagne Fyld

  • 500 g. frisk spinat
  • 250 g. svampe
  • 2 løg i skiver

Lasagne Sauce

  • 4 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • dl. tomat passata
  • 2 fed hvidløg
  • 2 skalotteløg
  • dl. hvidvin

Ricotta sauce

  • 250 g ricotta
  • 1½ - 2 dl sødmælk
  • 50 g friskrevet parmesan Vadehavsost
  • 1 tsk. friskrevet muskatnød

Øvrigt

  • Rasp
  • Lasagne plader

Sådan gør du

Lasagne Fyld

  • Rens svampene med en hård pensel for jord og skær det nederste af bunden af.
  • Skær dem i grovere stykker.
  • Skyld spinaten.
  • Varm en pande op, og steg svampene i lidt smør indtil de er brune på alle sider.
  • Kom løgene ved sammen med spinaten som varmes op indtil de falder sammen.

Lasagne Sauce

  • Skræl gulerødderne som skæres i mindre tern.
  • Skalotteløg. Hvidløg, bladselleri, aubergine og squash skæres i mindre tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelvarme, og hæld lidt olie.
  • Sauter løg og hvidløg i et par minutter indtil de er glasklare, de må ikke tage farve.
  • Kom dernæst de øvrige grøntsager i, og lad dem sauterer med i ca. 5 minutter.
  • Hæld hvidvinen i og lad alkoholen fordampe i et par minutter.
  • Hæld tomatpassaten i, og lade det simre ved svag varme under låg i et par timer.
  • Jo længere tid jo mere intens bliver saucen.
  • Smag til med salt og peber.

Ricotta sauce

  • Bland ricottaen med mælk og revet Vesterhavsost.
  • Smag den til med revet muskatnød og salt og peber.

Vegetar Lasagne

  • Dæk bunden af et ildfast fad med lasagne plader.
  • Dæk lasagne pladerne med lasagne saucen.
  • Dæk lasagne saucen med svampe spinatfyldet.
  • Dæk svampe spianetfyldet med ricotta saucen.
  • Bliv med med dette indtil det sidste lag er ricotta saucen, som drysses med lidt rasp og evt. lidt små smørtern.
  • Bag lasagnen i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter.

Noter

Meget ofte når jeg laver denne slags retter som lasagne sørger jeg for, at lave til flere dage, og evt. til fryseren, så der er lidt i en snæver vending.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Lasagne fyldt med grøntsager er jeg sikker på de fleste kan lide. Vi er med på vognen til denne lasagne.
Når jeg laver lasagne uanset om det er den klassiske med kød, vegetar eller fisk sørger jeg altid for at lave til flere dage, og ind i mellem en ekstra portion til fryseren, når jeg alligevel er i gang med, at bruge tiden på en lækker lasagne.
På den måde skal jeg ikke tænke på aftensmad næste dag, og har noget i fryseren i en snæver vending hvis hverdagen er blevet lidt for presset.

Læs Også Om: Rødtunge på sort pasta // Raddichio bagt med Gorgonzola // Syltede Rødløg

 

 

Ingredienserne til den lækreste vegetar lasagne.

 

Grøntsagerne til lasagnefyldet sauteres indtil de er glasklare.

 

Ovenpå lasagne pladerne kommes et lag grøntsagssauce over.

 

Dernæst svampe spinat blandingen.

 

Og ovenpå svampe spinatblandningen ricotta saucen.

 

Indtil sidste lag af ricotta saucen kommes på toppen.

 

Drys lidt rasp og kom evt. nogle få smørklatter på raspen.

 

Server eksempelvis en tomatsalat til lasagnen.

 

 

En vegetarlasagne kan udenvidere holde sig over flere dage, da den mætter utrolig godt.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!