Vegetar lasagne er en utrolig lækker alternativ til den oprindelige lasagne som smager lige så godt som med kød i.
Jeg har i denne opskrift på lasagnen brugt en skøn svampefyld og spinatblade som giver retten masser af umami smag, der sagtens kan matche kødsmagen.
Tro mig, jeg elsker selv bolognese lasagnen, men kan sagtens gå ind for denne skønne vegetar lasagne.
I stedet for bechamelsaucen har jeg valgt en ricotta sauce, som passer rigtig godt til grøntsags fyldet.
Ricotta saucen er samtidig meget nemmere og hurtigere, at tilberede end bechamelsaucen hvilket kan være en hjælp i en travl hverdag.
Opskrift på vegetar lasagne
Udover grøntsags fyldet i denne vegetar lasagne valgte jeg at bruge fuldkorns pastaplader i den, hvilket godt kan erstattes af almindelige pastaplader.
Ønsker man nu en endnu sundere lasagne kan man få pastaplader med tang i eller lavet af bønner, som har mindre indhold af kulhydrater.
Jeg har ofte brugt begge slags pasta til flere forskellige pastaretter eller lasagne retter.
Læs Også Om: Raddichio bagt med Gorgonzola // Svamperagout // Græskar Frikadeller
Vegetar Lasagne
Ingredienser
Lasagne Fyld
- 500 g. frisk spinat
- 250 g. svampe
- 2 løg i skiver
Lasagne Sauce
- 4 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 1 squash
- 1 aubergine
- 2½ dl. tomat passata
- 2 fed hvidløg
- 2 skalotteløg
- 1½ dl. hvidvin
Ricotta sauce
- 250 g ricotta
- 1½ – 2 dl sødmælk
- 50 g friskrevet parmesan Vadehavsost
- 1 tsk. friskrevet muskatnød
Øvrigt
- Rasp
- Lasagne plader
Sådan gør du
Lasagne Fyld
- Rens svampene med en hård pensel for jord og skær det nederste af bunden af.
- Skær dem i grovere stykker.
- Skyld spinaten.
- Varm en pande op, og steg svampene i lidt smør indtil de er brune på alle sider.
- Kom løgene ved sammen med spinaten som varmes op indtil de falder sammen.
Lasagne Sauce
- Skræl gulerødderne som skæres i mindre tern.
- Skalotteløg. Hvidløg, bladselleri, aubergine og squash skæres i mindre tern.
- Varm en stor gryde op ved middelvarme, og hæld lidt olie.
- Sauter løg og hvidløg i et par minutter indtil de er glasklare, de må ikke tage farve.
- Kom dernæst de øvrige grøntsager i, og lad dem sauterer med i ca. 5 minutter.
- Hæld hvidvinen i og lad alkoholen fordampe i et par minutter.
- Hæld tomatpassaten i, og lade det simre ved svag varme under låg i et par timer.
- Jo længere tid jo mere intens bliver saucen.
- Smag til med salt og peber.
Ricotta sauce
- Bland ricottaen med mælk og revet Vesterhavsost.
- Smag den til med revet muskatnød og salt og peber.
Vegetar Lasagne
- Dæk bunden af et ildfast fad med lasagne plader.
- Dæk lasagne pladerne med lasagne saucen.
- Dæk lasagne saucen med svampe spinatfyldet.
- Dæk svampe spianetfyldet med ricotta saucen.
- Bliv med med dette indtil det sidste lag er ricotta saucen, som drysses med lidt rasp og evt. lidt små smørtern.
- Bag lasagnen i ovnen på 180 grader i ca. 35 minutter.
Noter
Lasagne fyldt med grøntsager er jeg sikker på de fleste kan lide. Vi er med på vognen til denne vegetar lasagne.
Når jeg laver lasagne uanset om det er den klassiske med kød, vegetar eller fisk sørger jeg altid for at lave til flere dage, og ind i mellem en ekstra portion til fryseren, når jeg alligevel er i gang med, at bruge tiden på en lækker lasagne.
På den måde skal jeg ikke tænke på aftensmad næste dag, og har noget i fryseren i en snæver vending hvis hverdagen er blevet lidt for presset.
Ingredienserne til den lækreste vegetar lasagne.
Grøntsagerne til lasagne fyldet sauteres indtil de er glasklare.
Ovenpå lasagne pladerne kommes et lag grøntsagssauce over.
Dernæst svampe spinat blandingen.
Og ovenpå svampe kommes spinat blandingen af ricotta saucen.
Indtil sidste lag af ricotta saucen kommes på toppen.
Drys lidt rasp og kom evt. nogle få smørklatter på raspen.
Server eksempelvis en tomatsalat til lasagnen.
En vegetarlasagne kan nemt holde sig over flere dage, da den mætter utrolig godt.
0 kommentarer