og

Græskar Frikadeller – skønne vegetardeller af butternut

af | Grøntsager, Hovedretter, Opskrifter, Vegetar

Græskar frikadeller

Veganske græskar frikadeller af hokkaido og kikærter er en perfekt opskrift på sunde vegetar deller med masser af knasende kerner og smag.

Hvor nemt kan det være at lave kødfrie græskar frikadeller som endda smager supergodt. Desuden oplevede jeg ikke at der manglede kød? Meget nemmere og hurtigere end jeg havde drømt om at lave en vegetaropskrift.

Græskar som hokkaido og butternut squash er de mest taknemmelige grøntsager eller nærmere sagt bær, at bruge til rigtig meget forskelligt som disse græskar frikadeller.

Opskrift på græskar frikadeller

Opskriften på disse lækre sunde vegetar græskar frikadeller er super nem. Græskarne skrælles og bages indtil de er al dente, med bid i. Derefter moses butternut squashen groft, hvilket også gøres med kikærterne og det hele blandes sammen. Når de formes til en flad frikadelle, vendes de i forskellige kerner inden steges på færdige på en pande. Jeg har brugt forskellige kerner som solsikkefrø, pekan, chiafrø og hvad jeg ellers havde i skuffen. Kernerne giver græskardellerne noget lækkert bid.

Når de er varme, er de lidt skrøbelige, men sætter sig når græskar frikadellerne køler lidt af. De kan nemt opvarmes igen og holder stadig formen.  

Jeg går mere og mere på jagt efter nye og spændende vegetaropskrifter, og lige denne her af slagsen passer rigtig godt til mig. Græskar frikadellerne kan nemlig få den smag jeg elsker, som er med krydderier fra det asiatiske køkken. En anden god ting er at krydderierne kan udskiftet til lige din smag eller andres smag hjemme hos dig.

Hvad serverer man til græskar frikadeller?

Vi fik lidt rester af andet grønt som var hel bagt blomkål smurt ind i en rød karry pasta. Et tilbehør med smæk på styrken. Dellerne skulle jo være i stedet for kød. Jeg synes man skal tænke over hvilke krydderier man bruger i græskarfarsen, som kan passe med andet grønt eller for den sags skyld en salat.

Forslag til andre gode opskrifter: Hasselbagte Rødbeder // Bulgur Salat // Hasselback Søde Kartofler

Græskar frikadeller

Græskar frikadeller

Veganske græskar frikadeller af hokkaido og kikærter er en perfekt opskrift på sunde vegetar deller med masser af knasende kerner og smag.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. græskar som butternut squash eller hokkaido
  • 1 ds. kikærter
  • 1 bundt forårsløg
  • tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • ½ tsk. stødt chili
  • 1 spsk. soyasauce
  • 1 spsk. tahin
  • 75 g. blandede kerner som solsikker hakkede nødder, chiafrø eller hvad du har i skabet
  • Olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skræl græskarret. Er det en hokkaido kan man godt lade skrællet sidde på.
  • Del butternut squash i to og fjern kernerne i midten.
  • Skær den dernæst i mindre stykker, som placeret på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag græskarstykkerne i ovnen ved 190 grader i omkring 15 – 20 minutter indtil de er møre.
  • Tag dem ud og mos dem let med en kartoffelmoser. De skal have lidt struktur.
  • Hæld vandet fra kikærterne som ligeledes moses let med en gaffel. Nemmest er at hælde dem op på en tallerken.
  • Skær forårsløget i små skiver.
  • Bland græskar og kikærter samme i en skål med forårsløgene, koriander, spidskommen, chili, soyasauce, tahin og salt og peber.
  • Del portionen i lige store kugler som presses flade til en bøf.
  • Vend dem i de blandede kerner, som dernæst steges på en pande ved middelvarme med lidt olie på i 10 minutter mens de vendes et par gange.

Noter

Server græskarfrikadellerne sammen med en bulgursalat.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Vegetardeller af gæskar

Jeg serverede dagen efter en portion Ovnbagte Tomater og hakkede salatløg til, hvilket var virkelig godt sammen med græskarfrikadellerne. Det kunne ligeledes være en tomatsalsa eller lignende.

Disse vegetariske frikadeller kan uden videre spises kolde eller lune og er derfor rigtig gode til madpakken dagen efter. Som sagt holder de formen, og mætter rigtig godt. Med eksempelvis et groft stykke brød til har du en lækker frokost.

Stegte græskar frikadeller

Steg græskar frikadellerne på en pande ved middelvarme i 10 minutter i alt.

Græskarfrikadeller

Server dem sammen noget grønt.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!