Veganske græskar frikadeller af hokkaido og kikærter er en perfekt opskrift på sunde vegetar deller med masser af knasende kerner og smag.
Hvor nemt kan det være at lave kødfrie græskar frikadeller som endda smager supergodt. Desuden oplevede jeg ikke at der manglede kød? Meget nemmere og hurtigere end jeg havde drømt om at lave en vegetaropskrift.
Græskar som hokkaido og butternut squash er de mest taknemmelige grøntsager eller nærmere sagt bær, at bruge til rigtig meget forskelligt som disse græskar frikadeller.
Opskrift på græskar frikadeller
Opskriften på disse lækre sunde vegetar græskar frikadeller er super nem. Græskarne skrælles og bages indtil de er al dente, med bid i. Derefter moses butternut squashen groft, hvilket også gøres med kikærterne og det hele blandes sammen. Når de formes til en flad frikadelle, vendes de i forskellige kerner inden steges på færdige på en pande. Jeg har brugt forskellige kerner som solsikkefrø, pekan, chiafrø og hvad jeg ellers havde i skuffen. Kernerne giver græskardellerne noget lækkert bid.
Når de er varme, er de lidt skrøbelige, men sætter sig når græskar frikadellerne køler lidt af. De kan nemt opvarmes igen og holder stadig formen.
Jeg går mere og mere på jagt efter nye og spændende vegetaropskrifter, og lige denne her af slagsen passer rigtig godt til mig. Græskar frikadellerne kan nemlig få den smag jeg elsker, som er med krydderier fra det asiatiske køkken. En anden god ting er at krydderierne kan udskiftet til lige din smag eller andres smag hjemme hos dig.
Hvad serverer man til græskar frikadeller?
Vi fik lidt rester af andet grønt som var hel bagt blomkål smurt ind i en rød karry pasta. Et tilbehør med smæk på styrken. Dellerne skulle jo være i stedet for kød. Jeg synes man skal tænke over hvilke krydderier man bruger i græskarfarsen, som kan passe med andet grønt eller for den sags skyld en salat.
Forslag til andre gode opskrifter: Hasselbagte Rødbeder // Bulgur Salat // Hasselback Søde Kartofler
Græskar frikadeller
Ingredienser
- 1 stk. græskar som butternut squash eller hokkaido
- 1 ds. kikærter
- 1 bundt forårsløg
- 1½ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. stødt chili
- 1 spsk. soyasauce
- 1 spsk. tahin
- 75 g. blandede kerner som solsikker hakkede nødder, chiafrø eller hvad du har i skabet
- Olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skræl græskarret. Er det en hokkaido kan man godt lade skrællet sidde på.
- Del butternut squash i to og fjern kernerne i midten.
- Skær den dernæst i mindre stykker, som placeret på en bageplade med bagepapir på.
- Bag græskarstykkerne i ovnen ved 190 grader i omkring 15 – 20 minutter indtil de er møre.
- Tag dem ud og mos dem let med en kartoffelmoser. De skal have lidt struktur.
- Hæld vandet fra kikærterne som ligeledes moses let med en gaffel. Nemmest er at hælde dem op på en tallerken.
- Skær forårsløget i små skiver.
- Bland græskar og kikærter samme i en skål med forårsløgene, koriander, spidskommen, chili, soyasauce, tahin og salt og peber.
- Del portionen i lige store kugler som presses flade til en bøf.
- Vend dem i de blandede kerner, som dernæst steges på en pande ved middelvarme med lidt olie på i 10 minutter mens de vendes et par gange.
Noter
Jeg serverede dagen efter en portion Ovnbagte Tomater og hakkede salatløg til, hvilket var virkelig godt sammen med græskarfrikadellerne. Det kunne ligeledes være en tomatsalsa eller lignende.
Disse vegetariske frikadeller kan uden videre spises kolde eller lune og er derfor rigtig gode til madpakken dagen efter. Som sagt holder de formen, og mætter rigtig godt. Med eksempelvis et groft stykke brød til har du en lækker frokost.
Steg græskar frikadellerne på en pande ved middelvarme i 10 minutter i alt.
Server dem sammen noget grønt.
0 kommentarer