og

Hasselback Rødbeder

af | 14. jan 2022 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Hasselback Rødbeder

Hasselback rødbeder med lime smag er utrolig lækker som tilbehør til aftensmaden, og opskriften på rødbeder i ovn er virkelig nemt at lave.

Jeg elsker alt muligt hasselback som klassiske hasselback kartofler eller andre opskrifter på hasselbagte rodfrugter eller grøntsager. Jeg synes at man kan eksperimentere rigtig meget med mange forskellige ingredienser. Både hvad angår det sprøde ydre og den møre indre kerne på rodfrugten som rødbeder. Smagen kan man altid supplere med forskelligt og det er i virkeligheden kun fantasien der sætter grænser for, hvad der løfter grøntsagen.

Rødbeder er vi helt vilde med, og det er ikke kun de syltede. Vi serverer dem ofte som bagte rødbeder eller som stegte rødbeder. Med tiden er jeg kommet frem til at rødbeder er en nem og skøn rodfrugt jeg kan servere til rigtig meget forskelligt tilbehør. Til disse hasselback rødbeder serverede jeg Nyretapper som passede perfekt til rødbedernes smag. Man kan nemt bruge dem som tilbehør til andet aftensmad som Stegte Rødspætter og Langtidsstegt Kylling.

Desuden er rødbeder nemme at lave, da jeg som i denne opskrift først koger dem med skrællen på, og dernæst smutter skrællen af. Lige som når man smutter mandler. Husk altid handsker og forklæde, da det kan sprøjte med lidt rødbedesaft. Fordelen med at koge rødbederne først er, at de skal have knap så lang tid i ovnen. Desuden kan du nemt gøre det dagen inden, og når de skal bages i ovnen, kan man inden da skære dem til hasselback.

Opskrift på hasselback rødbeder

I selve opskriften koger jeg dem først, og dernæst skære riller i dem inden de sættes i ovnen. Det som giver rødbederne den helt særlige og lækre smag, er en lime smør, som de pensles med flere gange de ovnbages. Man skulle måske ikke tro at rødbeder kan optage smag af lime, men det gør de. Desuden går det utrolig godt i hånd med hinanden.

Har du prøvet: Bagte Rødbeder

Rødbeder som er Hasselback

Hasselback Rødbeder – Lækker opskrift på rødbeder i ovn

Hasselback rødbeder med lime smag er utrolig lækker som tilbehør til aftensmaden, og opskriften på rødbeder i ovn er virkelig nemt at lave.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsag, Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 10 – 12 stk. rødbeder
  • 100 g. smør
  • ½ dl. olivenolie
  • 3 stk. økologiske lime
  • 15 g. frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Kog rødbederne i rigeligt vand med skrællen på i omkring 40 minutter indtil de er al dente, som betyder de har bid i sig.
  • I mellem tiden blandes smør og olivenolien sammen.
  • Riv skallen fra 2 lime i smørblandingen og saften fra dem begge.
  • Skræl ingefæren og fjern skallen fra hvidløgsfeddet og riv dem begge i smørblandingen.
  • Når rødbederne er færdigkogte, hældes vandet fra hvorefter de overhældes med koldt vand.
  • Smut dem, som man smutter mandler. En god ide at have gummihandsker og forklæde på.
  • Skær dernæst riller i de kogte rødbeder, som næsten skæres helt i gennem på nær et par millimeter, så de hænger sammen.
  • Placer dem i et ildfast fad og pensl dem med lime smørret.
  • Sæt dem i en ovn på varmluft i ved 190 i omkring 45 minutter. Husk at pensle dem omkring hver 10 eller 15 minut med lime smørret.
  • Tag dem ud af ovnen og riv noget frisk limeskal over dem.

Noter

Server dem dernæst.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rødbeder som er Hasselback

Rødbeder som hasselbagte kan desuden holde sig i flere dage. De er nemme at varme op igen i eksempelvis mikroovnen uden at de bliver kedelige. Du kan også skære dem i skiver og blande resterne i en salat da de smager rigtig lækre kolde. Derfor kan jeg kun anbefale denne opskrift på hasselback rødbeder. Om du bruger min version eller selv eksperimentere med en anden metode er egentlig underordnet.

Hasselbagte Rødbeder som tilbehør

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!